Nieuw nummer Welkom in Utrecht moet zorgen voor ‘pure trots in de harten van alle Utrechters’ Nieuw nummer Welkom in Utrecht moet zorgen voor ‘pure trots in de harten van alle Utrechters’

Nieuw nummer Welkom in Utrecht moet zorgen voor ‘pure trots in de harten van alle Utrechters’

Is het een pareltje? Over smaak valt niet te twisten, maar we hebben er wel weer een nummer over Utrecht bij. Daar hebben we altijd wel oren naar. Het lied Welkom in Utrecht is geschreven door FLO (Floris Tils) en is gemaakt op de bekende beat van Empire State Of Mind van Jay-Z en Alicia Keys.

Is het een pareltje? Over smaak valt niet te twisten, maar we hebben er wel weer een nummer over Utrecht bij. Daar hebben we altijd wel oren naar. Het lied Welkom in Utrecht is geschreven door FLO (Floris Tils) en is gemaakt op de bekende beat van Empire State Of Mind van Jay-Z en Alicia Keys.

Floris Tils vroeg zijn vrienden van het Utrechtse zangduo BENR, voor wie hij vier videoclips regisseerde, om hem te helpen met het opnemen van het liedje. Samen met goede vriend en collega Sander Jorna heeft hij het nummer opgenomen.

Hoewel Floris en Sander voornamelijk bekendstaan als filmmakers, hebben ze met “Welkom In Utrecht” voor het eerst hun creativiteit gestopt in het schrijven van een lied. “Dit nieuwe lijflied belichaamt de ziel en het karakter van Utrecht en de oprechte trots van de stad is duidelijk hoorbaar in de teksten van het nummer”, schrijven de makers in een persbericht.

Tekst gaat verder onder afbeelding

De bijbehorende videoclip hebben Floris en Sander zelf geregisseerd en gemonteerd. In samenwerking met videoclip maker Bart Sperling hebben ze de schoonheid van Utrecht geprobeerd te vangen. Met een muziekinstallatie en een enorme Utrechtse vlag gemonteerd op een fiets, fietsten ze door de stad om de videoclip te filmen.

De makers willen met het nummer de harten van alle inwoners van Utrecht veroveren en bezoekers inspireren. “Het lied en de videoclip nodigen iedereen uit om de warmte en gastvrijheid van de stad te ervaren en moet zorgen voor pure trots in de harten van alle Utrechters en alle mensen die van de stad Utrecht houden.”

21 Reacties

Reageren
 1. Vera Berendsen

  Met een brede glimlach geluisterd!

 2. fam ho

  Het lijkt toch niet zo slim om meer mensen actief welkom te heten als er niet eerst meer uitwaaieren.

 3. Fred

  Mooi nummer. Woon inmiddels alweer bijna 25 jaar in Utrecht en de stad zit nog altijd in mijn hart.

 4. Ben Schnieders

  Heerlijk en herkenbaar nummer. Mooie beelden en lekkere beat en teksten makkelijk mee te zingen. Goden eh sorry Gosers zingen ook goed en met tempo en afwisseling gefilmd cq gemonteerd.
  Utrecht gaat niemierwecht 😉

 5. Ben ten Boden

  De Dom, gracht en de Galgenwaard dan?

  Verder lekker nummertje.

 6. Andy

  Awesome! Begin competitie meteen op de middenstip bij FC Utrecht?

 7. Klaasjan

  Over smaak valt inderdaad niet te twisten. Rap begint me al na een halve regel te irriteren. Ik vind het maar vervelende rijmelarij.

 8. Uuu

  @ Ben ten Boden

  Waarom de Galgenwaard?

  Als de bezoekers al allemaal Utregters zijn komt er 5,7% van de Utregse inwoners bij de FC, echter komen er heel veel mensen van buiten het stadsie bij de FCU, dus dat zijn er nog minder.

  De FCU staat dus verre van synoniem voor de stad Utreg. Weet je dat ook weer.

 9. Ben ten Boden

  Uuu,

  omdat de Galgenwaard al tientallen jaren onlosmakelijk verbonden is met de stad Utrecht. Daarom. Barcelona, Real Madrid, Celtic, Napoli, HSV, Eintracht Frankfurt, Dynamo Kiev, Porto, Legia Warschau en nog een aantal wat minder in het oog springende tegenstanders hebben allen de stad en stadion Galgenwaard aangedaan. Maar ook de duizenden toeristen die aanwezig waren bij de diverse concerten van de internationale artiesten. De Galgenwaard staat voor mij gelijk als de Dom, grachten en Nijntje……. FC Utrecht staat synoniem voor heel veel in de stad Utrecht. We hebben ooit het wereld nieuws gehaald. Synoniem in goede en slechte tijden. Daarom mag in een clip over Utrecht, de Galgenwaard eigenlijk niet ontbreken. Thats it.

 10. passalacqua

  @Ben ten Boden
  niet iedereen is wild van dit lelijke stadion, ik ben geboren in Utrecht maar geef werkelijk niets om voetbal of dit stadion, evenmin om fc utrecht.
  en welk wereldnieuws over Utrecht heb ik gemist?
  en welke internationale artiesten?

 11. WvR

  @Ben ten Boden:

  @Uuu is wat verder dan de rest en heeft zowel decennia in de stad, als in andere steden gewoond. Een unicorn in de burgerlijke stand zeg maar. Dus die is heel spits op wie waar vandaan komt.

  Waarom niet Galgenwaard?
  Beste stadionnaam ooit.
  Beter dan de Herman Berkien Arena.

 12. Scherpschutter

  En dan zeggen enkele cynici dat de Utrechtse cultuur dood is gestenigd met zakken subsidie en deug-oekazes, waardoor je er zelfs met een vergrootglas geen enkele grammetje muzikaal talent meer kunt ontdekken…

  En dan heb je daar ineens een paar ‘rappers’ (denk ik?) die met een curieus accent wat in een microfoon staan te spitten (dat is de correcte terminologie geloof ik), op een bestaand stukje popmuziek.

  Eat that, cynici…

 13. Utregter

  Ik vind het meer een Valentijn en Anne-Fleur rap.

 14. Pee

  Rijmt voor geen meter en de muziek is gestolen van een ander liedje.

 15. Antizuur

  En zie azijn smaakt weer suikerzoet in de reacties.
  Als je azijnflesje leeg is moet je geen nieuwe kopen.

 16. BdV

  @Antizuur – Wat mij opvalt en mij ook zeer verbaast bij het doornemen van de reacties is dat blijkbaar toch nog heel wat mensen dit kunnen waarderen.

 17. Bert

  @uuu

  Of je het wilt of niet, maar Utrecht is onlosmakelijk verbonden met FC Utrecht. Al was het maar om de 25 miljoen subsidie uit de kas van de gemeente kregen, via Hans Spekman. Als dank daarvoor kreeg hij een seizoenskaart voor het leven.

  on-topic: redelijk plaatje

 18. Ronald

  leuke gasten leuk nummer.
  Herkenbare locaties.
  en de kritische luisteraar hoort inderdaad dat het niet de rijm kwaliteit heeft van een Hazes of Snollebollekes.
  Ik wordt er in ieder geval blij van.

 19. Christine

  Die man die altijd luchtgitaar speelt is volgens mij overleden 🙁

 20. Pragmatist

  Mooi vind ik het niet.
  De enige rapper die ik nog af en toe luister voor nostalgie is eminem. Verder vind ik rap de muziek van de vuilnisbak in een steeg.

 21. Cico

  Wat een ruknummer, de lat moet op 1 of andere manier altijd laag liggen voor Nederlandstalige muziek

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).