Nieuwe muurschildering van Verfdokter aan Huizingalaan in Utrecht Nieuwe muurschildering van Verfdokter aan Huizingalaan in Utrecht

Nieuwe muurschildering van Verfdokter aan Huizingalaan in Utrecht

Nieuwe muurschildering van Verfdokter aan Huizingalaan in Utrecht
Robert-Jan Brink, ook wel bekend als Verfdokter, heeft een nieuwe muurschildering gemaakt. Het werk aan Huizingalaan geeft de kruising tussen het Maliebaanspoor en het fietspad in de richting van het de Uithof weer, maar symboliseert ook de samenwerking tussen de verschillende meewerkende partijen. 

Robert-Jan Brink, ook wel bekend als Verfdokter, heeft een nieuwe muurschildering gemaakt. Het werk aan Huizingalaan geeft de kruising tussen het Maliebaanspoor en het fietspad in de richting van het de Uithof weer, maar symboliseert ook de samenwerking tussen de verschillende meewerkende partijen. 

Een man in een oranje hemd steekt met zijn fiets het Maliebaanspoor over naar de Uithof. Het is een onderdeel van het nieuwe werk van Verfdokter aan de Huizingalaan, die de kruising laat zien tussen het spoor en het fietspad. Het is niet de eerste muurschildering in Utrecht van zijn hand. Brink is ook verantwoordelijk voor de twee werken op station Vaartsche Rijn, het historisch tafereel op de bunker in het Gagelbos en de muurschildering op het Tuindorp-West Complex.

Op initiatief van buurtvereniging Ezelsdijk heeft Brink afgelopen drie weken samen met studenten van Nimeto aan de nieuwe muurschildering gewerkt. Het werk met de titel ‘Kruising’ laat enerzijds de spoorwegovergang zien, maar verwijst ook naar de samenwerking tussen Verfdokter, de studenten, de buurtvereniging en het ondernemersfonds die het project financierden.

 

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. Cico

  yay nog meer tandartskunst, nu weer iets met fietsen. Zijn er nog kale muren in Utrecht of zit alles volgekleurd met brave, Utrechtse clichés

 2. Hadjememaar

  Echt een verbetering van een lelijke muur. Mooi gedaan hoor!

 3. Zoef

  In één woord: geweldig

 4. bernhard

  Ik snap niet waarom dat geklieder op al die muren zo enthousiast onthaald worden. Ik vind het een verkleuterisering van de stad.

 5. Vincent

  Echt heel mooi!

 6. Wim

  Tsja. Is wel bijzonder. Je smeert een muur vol met verf en eenieder valt elkaar op deze site euforisch in de armen. Ikzelf zou zeggen: laat een muur een muur zijn en smeer je verf op een doek.

 7. Van Puffelen

  Nu kan ik echt zeggen dat fietsers echt overal schijt aan hebben en zelf tegen de muren fietsen, wat ik voorheen nog niet ben tegengekomen, ik hoop dat nu wel eens wordt opgetreden tegen deze fietsers.

 8. Utrechtvoorutrecht

  @Van Puffelen. Ik snap dat door de rode waas voor uw ogen uw observatievermogen wat is beperkt maar het gaat hier om geschilderde fietsers. En wees blij dat ze niet op de geschilderde stoep geparkeerd zijn of door het schilderde rode licht van links voorrang nemen.

  Persoonlijk vind ik het ook apart dat Van Gogh altijd van die klodders in de lucht schilderde. Het schijnt dat er vroeger helemaal geen klodders in de lucht waren.

  U zou ook nog kunnen ventileren over het kratje bier achterop een van de fietsen. Of over het feit dat de overgang geen lichten en spoorbomen heeft.

  Of u kunt zeggen “Goh, wat leuk. Mooi gestileerd gedaan.”

 9. Justin

  Wow. Jongens en meisjes, jullie zijn getuige van hét dieptepunt in de geschiedenis van DUIC reaguurder reacties.

 10. Herman

  Leuk al die muurschilderingen!
  Heeft Utrecht (VVV ofzo) al een fiets/wandeltocht langs de diverse kunstwerken uitgezet?

 11. S

  @herman: ben je al wezen kijken bij vvv of broese? Blijkbaar niet…

 12. Katja

  Weer mooi hoor.

 13. Koel Hoofd

  Onbewaakte spoorwegovergang dubbel spoor vol blije fietsers…
  De neus van een gele intercity uit het bosje in de hoek had het spannender gemaakt.

 14. X

  Geknoei

 15. Jan

  Heel mooi geworden

 16. Paul

  Heregod wat een zure lezers van Duic zijn er toch. Hopelijk zijn ze in het echt sympathieker.
  Ik vind de schildering prachtig, doe het maar eens na

 17. Herman

  @S nee, dank voor tip en speciaal voor je zure toon.

 18. Karel

  Huh, Paul.

  Is dat het criterium, of ik het na kan maken? Ik vind het gewoon een hype en een verrommeling van de stad. We klagen over allerlei reclames, verkeersborden en andere aandachttrekkende moderne beeldcultuur. En dan zouden al die volgekalkte muren opeens wel iets toevoegen? Nee hoor, ik vind het alleen maar een bijdrage aan de beeldvervuiling in de stad. Nee, niet prachtig dus.

 19. Utrechtse Jantje

  Al die negatieve figuren hier …moeten zelf eens naar de action gaan en ‘n canvas doekje kopen , en ‘n penseel en verf … en dan eens proberen ….hoe moeilijk het schilderen van ‘n schilderij eigenlijk is , ik doe het al diverse jaren sinds m’n pensionering , en begin het nu pas ‘n beetje onder de knie te krijgen !!! mijn favorieten zijn Mondriaan en van Gogh om na te schilderen , en die grote tuinbank van m’n buren , met de Sterrenacht van Vincent van Gogh is inmiddels ‘n veel bekeken object geworden hier in de straat . Dus azijnpissers probeer het zelf maar eens voordat jullie hier weer je goedkope klachten ventileren ….Hulde aan de Verfdokter !!!

 20. Rietje

  Ik vind het werk van de verfdokter vaak prachtig, maar vind het ook wel een keer genoeg eerlijk gezegd.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).