Nieuwe Rietveld-muurschildering JanIsDeMan aan Jutfaseweg in Utrecht: ‘Ook de buurtkat staat erop’ Nieuwe Rietveld-muurschildering JanIsDeMan aan Jutfaseweg in Utrecht: ‘Ook de buurtkat staat erop’

Nieuwe Rietveld-muurschildering JanIsDeMan aan Jutfaseweg in Utrecht: ‘Ook de buurtkat staat erop’

Nieuwe Rietveld-muurschildering JanIsDeMan aan Jutfaseweg in Utrecht: ‘Ook de buurtkat staat erop’
Foto's: Bas van Setten.
Op een hoekpand aan de Jutfaseweg heeft de Utrechtse Jan Heinsbroek, beter bekend als JanIsDeMan, een nieuwe muurschildering gemaakt. Op het werk is het Rietveldhuis te zien, maar wel met wat aanpassingen.

Op een hoekpand aan de Jutfaseweg heeft de Utrechtse Jan Heinsbroek, beter bekend als JanIsDeMan, een nieuwe muurschildering gemaakt. Op het werk is het Rietveldhuis te zien, maar wel met wat aanpassingen.

De schildering, waar hij ongeveer drie weken mee bezig is geweest, is een initiatief van omwonenden. “De bewoners zijn heel erg fan van Rietveld”, zegt Jan. “Het uiteindelijke ontwerp heb ik ook voorgelegd aan het Rietveld Schröderhuis. Ik ga toch met zijn ontwerp aan de haal, maar zij stonden er volledig achter.”

Naast het Rietveld Schröderhuis, verwerkte JanIsDeMan ook elementen uit de buurt in het ontwerp. “Ook de buurtkat staat erop”, zegt hij. Dat geldt ook voor een aantal egels, eksters en merels. Een van de bewoners in namelijk gek op egels, legt Jan uit. “En eksters en merels zitten daar veel. Het is een kleine reflectie van de buurt dus.”

Tekst loopt door onder de foto

Mandarijn

Een van de elementen die niet uit de buurt komt, maar wel op de muur staat, is de inmiddels veelbesproken mandarijn. Onlangs werd bekend dat de mandarijn en een tros bananen in de muurschildering op de gevel van de Albert Heijn aan de Amsterdamsestraatweg plaats moesten maken voor een pruim en een kop koffie. Door de kleuren van de schildering zou volgens omwonenden het woongenot achteruitgaan.

De mandarijn dook vorige maand weer op. En kreeg dus ook in deze nieuwe muurschildering weer een plekje:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JanIsDeMan (@janisdeman)


Wil jij DUIC steunen en een set ansichtkaarten ontvangen met de beste foto’s uit het boek DUIC in 2021? Voor 7,95 euro krijg je twaalf kaarten, van elke maand in 2021 één ansichtkaart. Met de aanschaf van de kaarten heb je niet alleen een herinnering aan 2021 – om op te hangen, te bewaren of te versturen – maar steun je ook de lokale journalistiek in Utrecht.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  JanIsDeMan moet worden gekoesterd als een pareltje van Utrecht.

 2. Rob

  niet ergens een klein mandarijntje om te zieken .!
  ZIET ER WEER GOED UIT HOOR JANIS!!!

 3. Westbroek

  Wat een vakman, prachtig! Hoop dat hij nog veel plekken in Utrecht en omgeving mooier gaat maken. Subliem!

 4. Karla

  Hartjes voor JanIsDeMan!
  Wat een mooi werk weer.

 5. Bromsnor

  Bromsnor denkt dat “de stoute mandarijn” nog wel eens een publiekstrekker kan worden voor de stad. Bromsnor heeft een zwak voor creatieve anargisten.

 6. Lekke Band

  Wat kost zoiets?

 7. isabelle

  JanIsDeMan maakt de stad iedere keer weer mooier met zijn sublieme werken.

  Ga altijd door!!

 8. Ptje

  Prachtig, prachtig.
  Wat fijn dat er mensen zijn die de wereld een beetje mooier kunnen maken… en dat ook doén!

 9. Herman

  Mooi!!!!

 10. Paul Kok

  Creativiteit zou wel eens vooral een nieuwe combinatie van bestaande dingen kunnen zijn. Deze schildering is dat ten voeten uit. Geweldig goed. Veel dank Jan, bewoners, buurt en gemeente. Trots op Utrecht!

 11. UTRECHTSE JANTJE

  Ik zou zeggen , elke muurschildering van Utrechtse Jan , is ‘n aanwinst voor elke buurt , dus hoe kan je zeggen dat ‘ mandarijn, je woongenot aantast … hahaha…wat ‘ n kul !!!

 12. Luuk

  Zal de mandarijn de nieuwe KBTR van Utrecht worden? Mooi werk Jan!

 13. Ch

  Anargisten?

 14. Jimmy

  De stad krijgt meer kleur , creativiteit en inspiratie.
  Dank je wel jan/isde man.
  Ben benieuwd naar je volgende project .
  Gr.
  Jimmy

 15. G.H.

  Jongens toch, Utrecht heeft er weer een waar kunstwerk bij hoor, niets dan lof voor JanIsDeMan…
  Heb zelf ooit in dit blokje gewoond, en het was al mooi van zichzelf… maar wat een geweldige verrijking voor het pand is dit!

 16. Lekke Band

  Nogmaals, wat kost zoiets? Of is dit een rare vraag.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).