PvdA: Domplein 4 moet weer plek bieden aan amateurkunsteducatie | De Utrechtse Internet Courant PvdA: Domplein 4 moet weer plek bieden aan amateurkunsteducatie | De Utrechtse Internet Courant

PvdA: Domplein 4 moet weer plek bieden aan amateurkunsteducatie

PvdA: Domplein 4 moet weer plek bieden aan amateurkunsteducatie
Domplein 4, waar vooralsnog het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) gehuisvest is, moet ook na de sluiting van het UCK deze zomer weer plaats bieden aan amateurkunsteducatie. Dat stelt de PvdA donderdag voor in een motie die gesteund wordt door Student & Starter, de SP, de Partij voor de Dieren en Denk.

Domplein 4, waar vooralsnog het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) gehuisvest is, moet ook na de sluiting van het UCK deze zomer weer plaats bieden aan amateurkunsteducatie. Dat stelt de PvdA donderdag voor in een motie die gesteund wordt door Student & Starter, de SP, de Partij voor de Dieren en Denk.

Bij het UCK kunnen mensen terecht voor allerlei creatieve cursussen, zoals danslessen, muzieklessen en tekenen. Komende zomer sluit het UCK echter in verband met financiële problemen die al jarenlang bij de organisatie spelen.

De fracties van de PvdA, Student & Starter, de SP, de Partij voor de Dieren en Denk vinden het echter belangrijk dat amateurkunsteducatie in Utrecht moet blijven bestaan. Ook zou zekerheid over de invulling van Domplein 4 de kans vergroten dat leerlingen die cursussen volgen bij het UCK ook in het volgende jaar amateurkunst kunnen blijven beoefenen.

Bovendien zijn de fracties van mening dat Domplein 4 nu niet maximaal benut wordt en dat het pand overdag 60% leegstand kent. Daarom willen de fracties dat de gemeente naar een bestemming zoekt voor Domplein 4 waar amateurkunsteducatie in ieder geval onderdeel van uitmaakt.

5 Reacties

Reageren
 1. Johan

  Heel goed. De feest- en fietspartijen hebben helaas geen oog voor een culturele invulling

 2. Rob H.

  @Johan: De “feest- en fietspartijen” zijn niet tegen de culturele invulling, maar tegen een goede (financiele) bedrijfsvoering en verantwoordelijk omgaan met subsidies. En daar schortte het bij UCK nogal aan.

  https://www.duic.nl/politiek/politieke-partijen-schrikken-deplorabele-toestand-uck/

 3. jos stelling

  Een Utrechts stadsmuseum (zie voorbeelden in elke andere grote of middelgrote stad) op Utrechtse meest bijzondere plek. De ingang ook voor “Dom-Under” grote presentatie van Utrecht/ auditorium, verwijzingen en met hulp van bestaande musea (ook Leidsche Rijn). Onderdak voor het Volksmuseum (professionalisering) en een Utrechtse afdeling over de tweede wereldoorlog). Het home voor de Utrechtse stadsgidsen en het VVV. Boeken en tijdschriften over Utrecht. Etc. etc. etc….En dit alles openen bij Utrecht 900 jaar (2022) iets blijvends i.p.v. evenementen t.b.v. een feestcultuur-comité waar niemand op zit te wachten. Bovendien: er zit daar onder de grond nog een stuk authentieke Romeinse muur. Vraag het maar aan Theo. Hou het weg bij de politiek- of cultuurmanagers (de goeden niet te na gesproken) .

 4. JM

  Gewoon overdag laten uitbaten als zalen- , congres- en vergadercentrum. Centrale locatie is uitermate geschikt. Daarmee bestrijd je de leegstand overdags en kunnen de meeste ruimtes in de avond en weekend voor kunst en cultuur educatie worden gebruikt. Ga qua prijs net wat onder de grote ketens zitten en werk samen met de horeca uit de buurt voor lunches etc. Daarmee ga je naar totale exploitatie van rond de 80% en misschien nog wel hoger.

 5. @UtrechtseSjoerd

  Ik wil graag (het commentaar van) Jos Stelling een plusje geven

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).