Utrechtse gebouwen kleuren rood om aandacht te vragen voor evenementenbranche Utrechtse gebouwen kleuren rood om aandacht te vragen voor evenementenbranche

Utrechtse gebouwen kleuren rood om aandacht te vragen voor evenementenbranche

Utrechtse gebouwen kleuren rood om aandacht te vragen voor evenementenbranche
Om aandacht te vragen voor de evenementensector, die de afgelopen maanden zwaar heeft geleden onder de coronacrisis, lichtten verschillende Utrechtse gebouwen gisteravond rood op. Onder meer TivoliVredenburg en de Domtoren deden mee aan deze internationale ‘Red Alert’-actie en waren tussen 09.00 en 23.55 uur roodgekleurd.

Om aandacht te vragen voor de evenementensector, die de afgelopen maanden zwaar heeft geleden onder de coronacrisis, lichtten verschillende Utrechtse gebouwen gisteravond rood op. Onder meer TivoliVredenburg en de Domtoren deden mee aan deze internationale ‘Red Alert’-actie en waren tussen 09.00 en 23.55 uur roodgekleurd.

De actie is gestart in Engeland door Plasa.org, een internationaal bedrijf in de evenementen- en entertainmentindustrie. Al snel lieten veel verschillende landen weten mee te doen. In Nederland nam de VTTE (Vereniging van Technisch Toeleveranciers Evenementen) het voortouw, omdat het volgens hen ‘vijf voor twaalf is’ voor de sector en er nu een krachtig signaal afgegeven moet worden.

(Tekst loopt door onder afbeelding)

Noodsteun

Het doel van ‘Red Alert’ is om aan te geven dat noodsteun van levensbelang is voor bedrijven en professionals in de evenementenbranche. Die staat namelijk al sinds maart bijna volledig stil. De VTTE laat in een persbericht weten dat er sindsdien bij hun leden een omzetdaling is van meer dan 85 procent. En de 100.000 medewerkers werkzaam in de sector, zoeken momenteel bijna allemaal hun heil ergens anders.

Vooral de politiek moet nu ingrijpen, volgens de VTTE. Steunpakketen voor deze sector zoals de TOZO zouden verlengd moeten worden, om de evenementenindustrie te redden.

Wereldwijd deden er honderden (overheids)gebouwen mee aan de actie. Zo kleurden ook door heel Nederland verschillende theaters, concert- en popzalen gisteravond rood, maar ook gemeentehuizen en provinciehuizen. In Utrecht werden onder meer het Pietas-gebouw, de Domtoren en TivoliVredenburg met rode schijnwerpers belicht.

10 Reacties

Reageren
 1. Bea van Beckhoven

  Mijn vraag is of deze gebouwen kleuren om aandacht te vragen éénmalig is.

  Mij foto’s zijn mislukt…

 2. Pee

  Ze krijgen ook subsidie .

 3. Binnenstadneuroot

  Te zot voor woorden, en een totale devaluatie van het gebaar!
  Ik snap dat het heel vervelend is als je bedrijf het moeilijk heeft door de corona maatregelen maar uiteindlijk gaat het om geld en meer niet.
  Waarom kleuren de gebouwen niet voor de mensen die door corona overleden zijn of nog dagelijks met de naeffecten er van worstelen? De restaurants cafes zitten alweer ramvol en menig teras is ruim twee keer zo groot geworden terwijl de tafels amper uit elkaar staan. Een tweede corona golf hebben ze straks echt aan hunzelf te danken.

 4. Cor Nelis

  Red Alert is een prima initiatief van de evenementenbranche die genadeloos is getroffen door de coronacrisis. Fijn dat Utrechtse gebouwen deze actie ondersteunen!

 5. Koel Hoofd

  Die sector krijgt subsidie en steun, allemaal betaald door de belastingbetaler…

 6. Tess

  Wat dacht je van zzp’ers in de eventbranche zoals ik die keihard sinds maart hun baan of opdrachtgevers kwijt zijn??

  En ja.. Als mensen zich vervelen willen ze leuke dingen gaan doen. Daar zorgt een organisatie voor om dat aan te kunnen bieden..

 7. Kadoendra

  @Koel Hoofd

  Je kan weten dat door de corona crisis een groot deel van het bedrijfsleven nu aan het subsidie infuus ligt.
  Dus het is niet erg objectief om het slechts over de evenementenbranche te hebben.

 8. Scherpschutter

  @Koel Hoofd

  In 1990 was 3% van alle bedrijven officieel een zombiebedrijf. In december vorig jaar was dit dankzij het rampzalige ECB beleid sinds 2002 al 12%. Nu zal het ongeveer tegen de 25% liggen. Dankzij de overheid kan een kwart van alle bedrijven niet meer zonder de overheid.

  Ik moet Kadoendra hier gelijk in geven. In bijna iedere sector liggen vele vele bedrijven op apegapen. En het is nergens voor nodig….Zeker niet in de evenementensector.

 9. Koel Hoofd

  @Kadoendra
  Met de vorige crisis had het MKB/retail het heel slecht want die kan niet concurreren met cheap shit china. Die konden toen barsten en kreeg nog een trap na ook.

 10. Cico

  Ik snap de prioriteiten niet goed in Coronatijd. Het hardste gejank komt uit de hoek van feesten en partijen. Want dit is een cruciaal onderdeel vd samenleving of zoiets?
  Ik heb zoveel meer respect en sympathie voor de mensen die de samenleving ECHT draaiende houden, soms met gevaar op besmetting. Die hebben tot nog toe alleen een applausje gehad in het begin, daarna verslapte de aandacht weer. Maar hun werk gaat door.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).