Zo zien Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag er in Utrecht uit Zo zien Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag er in Utrecht uit

Zo zien Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag er in Utrecht uit

Zo zien Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag er in Utrecht uit
Het is halverwege april en dat betekent dat Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag weer voor de deur staan. Vanwege corona vinden de activiteiten dit jaar wederom voornamelijk thuis en online plaats.

Het is halverwege april en dat betekent dat Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag weer voor de deur staan. Vanwege corona vinden de activiteiten dit jaar wederom voornamelijk thuis en online plaats.

De gemeente heeft samen met Utrecht Marketing een speciale website ingericht waarop alle online Koningsdagactiviteiten te vinden zijn. Daar staat onder andere de bingo tussen die door de Utrechtse horeca wordt georganiseerd en uitgezonden wordt bij DUIC.

Burgemeester Sharon Dijksma start op Koningsdag met het hijsen van de vlag. Daarna bezoekt zij gedurende de dag verschillende activiteiten in de stad. Het gaat dan vooral om kleinschalige sport- en spelactiviteiten voor kinderen in de verschillende Utrechtse wijken.

Dodenherdenking

Op 4 mei legt de burgemeester samen met Klaas Taselaar namens het Utrechts verzet een krans bij het monument op het Domplein. Dit wordt zonder publiek gedaan. Daarnaast worden gedurende de ochtend bij alle monumenten in de wijken kransen gelegd door medewerkers van Stadsbedrijven.

Ook roept het Nationaal Comité 4 en 5 mei op om de vlag thuis halfstok op te hangen ter nagedachtenis van de oorlogsslachtoffers.

Bevrijdingsdag

Een dag later, op Bevrijdingsdag, mag de vlag weer naar buiten. Dit keer als eerbetoon aan de mensen die hebben bijgedragen aan onze vrijheid. Het Bevrijdingsfestival Utrecht organiseert de hele dag door een online festival.

Tot slot legt Dijksma op 7 mei bloemen bij het Polar Bear monument bij de Biltstraat. Hiermee wordt het eind van de oorlog voor de stad Utrecht herdacht. Ook dit wordt gedaan zonder publiek.

Gekoppelde berichten

1 Reactie

Reageren
  1. isabelle

    Utrecht Marketing….zucht….

    Koningsdag is een dag van kraampjes aflopen, geduldig door de mensenmassa heen, muziek luisteren met z’n allen, biertjes drinken, plasje doen in een veel te druk café en vette happen eten. het is géén: sneue online horeca-bingo of ‘in de voetsporen van’…verhaaltjes.

    Kunnen we het niet gewoon een keer helemaal overslaan als het dan toch niet op straat gevierd kan worden? Dat overleven we echt wel, hoor!

    Dan kan Utrecht Marketing opgeheven worden. Zonde van het gemeenschapsgeld.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).