Maaltijdbezorger Deliveroo stopt waarschijnlijk in Utrecht Maaltijdbezorger Deliveroo stopt waarschijnlijk in Utrecht

Maaltijdbezorger Deliveroo stopt waarschijnlijk in Utrecht

Maaltijdbezorger Deliveroo stopt waarschijnlijk in Utrecht
Archieffoto Handhaving Utrecht
Maaltijdbezorger Deliveroo stopt mogelijk met haar activiteiten in Utrecht. Het bedrijf overweegt namelijk de Nederlandse markt in zijn geheel te verlaten. Een definitieve beslissing is er nog niet, maar als wordt besloten de activiteiten te stoppen zal dit waarschijnlijk vanaf november gebeuren.

Maaltijdbezorger Deliveroo stopt mogelijk met haar activiteiten in Utrecht. Het bedrijf overweegt namelijk de Nederlandse markt in zijn geheel te verlaten. Een definitieve beslissing is er nog niet, maar als wordt besloten de activiteiten te stoppen zal dit waarschijnlijk vanaf november gebeuren.

Tal van Utrechtse restaurants maken gebruik van maaltijdbezorging via Deliveroo. De markt van maaltijdbezorgers is al jaren flink in ontwikkeling. Zoals vaak bij dit soort ontwikkelingen verdwijnen er na een paar jaar ook weer bedrijven, want alleen grote partijen met veel marktaandeel kunnen overleven. Eerder gooide Foodora al de handdoek in de ring.

Totdat Deliveroo besluit of  ze stoppen, blijven ze hun diensten aanbieden. Thuisbezorgd en Uber Eats zijn ook nog actief in Utrecht.

15 Reacties

Reageren
 1. Marcel

  Mooi zo.
  Hoe minder van die koeriers op het fietspad, hoe veiliger.
  Nog een heleboel te gaan.

 2. JdV

  Prima. Kapitalisme in optima forma. Niet gered. Omzet gaat naar andere bedrijven. Next.

 3. Utrechter2

  @JdV: maar die paar overblijfers worden weer een oligopolie, dat is in de praktijk gezien een variant op een monopolie, zeker als die een kartel gaan vormen.

 4. wollie

  echte kangoeroes inzetten.

 5. JdV

  @utrechter2: grote kans dat er dan door vernieuwing weer een disruptor opstaat die het oligopolie aanvalt. Zoals Tesla de traditionele grote autofabrikanten. Oligopolies zijn super aantrekkelijk. En is de alternatieve markt (supermarkten) nu ook al niet een oligopolie met 3 of 4 grote partijen?

 6. Koel Hoofd

  Mooi, eentje weg en nog twee te gaan, uber staat gelukkig ook al met een been buiten wegens uitbuiting van personeel.

  @Utrechter2@JdV
  Monopolie, dan komt de mededingingswet in actie en wordt thuisbezorgd opgeknipt in kleine onderdeeltjes. Bijvoorbeeld een pizza afdeling en een aziatische afdeling met elk hun eigen fietstenu. Het is en blijft echter slavenarbeid waarbij kinderen worden geronseld en deze zelfs dodelijk slachtoffer worden van agressieve commercie. Of zijn jullie dat platgereden 15 jarige bezorgjochie op de A’damse straatweg al vergeten?
  Dat kind is dood zodat iemand op tijd zijn pizza naar binnen kon schuiven.

 7. Heethoofd

  @Koelhoofd @JdV

  Deliveroo doet dit onder het mom van te weinig marktaandeel, maar het heeft er sterk de schijn van dat de échte reden is dat ze een uitspraak van de hoogste arbeidsrechter (Hoge Raad) niet willen afwachten. Eerdere rechters hebben al meermaals geoordeeld dat Deliveroo de koeriers in dienst moet nemen en niet kan inhuren als zzp-ers. Dat zou de winst aanzienlijk verkleinen en dan gaat kapitaal uiteraard boven mensen.

  Dus nee, geen kapitalisme in optima forma. Eerder een voorbeeld van veel te grote marktmacht. Blijkbaar komen dit soort bedrijven ermee weg om jarenlang rechterlijke uitspraken naast zich neer te leggen. En als het dan écht spannend wordt, vertrekken ze simpelweg.

 8. Utrechter2

  @KoelHoofd/@JdV:
  oligopies/monopolies kunnen zowel negatief richting de klant als de werknemer werken. De mededingingswet zorgt er in de praktijk hooguit voor dat er een oligopolie is van 3 a 4 grote bedrijven i.p.v. 1, 2 of 3. Toetreden van nieuwe concurrentie is veel moelijker in de praktijk dan je op school of van de VVD of D66 te horen krijgt. Gelukkig hebben we het hier nog wel over een vrij nieuwe markt waar de klant nog even koning is.

 9. Ooginaller

  Precies wat Heethoofd zegt. Deliveroo heeft zijn knopen geteld en gedacht ‘Meh, al die rechten voor mijn bezorgslaven… veel te ingewikkeld.’

 10. Binnenstadbewoner

  Heel goed. Nu Thuisbezorgd nog. Deze organisatie zou strafrechtelijk vervolgd moeten worden omdat zij jongeren door de te krappe planningen aanzet om verkeersovertredingen te plegen en zichzelf en andere verkeersgebruikers in (levens)gevaar te brengen. Ze rijden als idioten door de binnenstad en je hoort ze nauwelijks aankomen. Dagelijks zie ik veel situaties die maar net goed aflopen, maar net zo goed ook fataal hadden kunnen aflopen.

 11. Leon

  Dat dit soort bedrijven bestaan is onze eigen fout, we willen alles thuisbezorgd krijgen en wel binnen x minuten..De pizza moet ook dampend heet binnenkomen.

 12. Koel Hoofd

  @Utrechter2 @Leon
  Die luie koning klant schuiven anders wel een verlepte lauwe pizza waar bloed, zweet en tranen aan kleven naar binnen.

 13. Cohen

  @JdV
  Dit soort bedrijven maken vaak helemaal geen winst, drijven op venture capital, wat er onbeperkt is omdat er zoveel geleend kan worden tegen lage/geen rente. Het doel is aandelen oppompen zodat aandeelhouders die vroeg inleggen profiteren zelfs als het flopt. Het is ook niet alsof ze met een innovatie komen, het is gewoon een bezorgdienst uiteindelijk.

  Het heeft dus vrij weinig met met kapitalisme en nog minder met een vrije markt te maken.

 14. JdV

  @binnenstadbewoner. @ooginaller. @koelhoofd OMG. Het grootste probleem in deze maatschappij is het linkse exploiteren van slachtofferschap. Vreselijk. Die arme jongeren. Volkomen willoos als slaven worden ze gedwongen om voor wrede bedrijven als Deliveroo en Thuisbezorgd te werken. Ze moeten. Geen enkele keus. Ze kunnen niet in de horeca werken. Of in de zorg. Niet als krantenbezorger. Of bij McDonalds. Nee, ze moeten verplicht pizza’s bezorgen anders krijgen ze met de zweep.
  Hou toch op. Dit soort excuusgedrag begint al snel. Gevolg is dat er een generatie ontstaat die altijd anderen de schuld geeft. De overheid. De politiek. Het bedrijfsleven. Het kapitalisme. Nooit ligt het aan henzelf. En u begint er al lekker mee ze op jonge leeftijd dit aan te leren. Bah.

 15. Binnenstadbewoner

  @JdV: ik heb het helemaal niet over “ exploiteren van links slachtofferschap””. Er is hier sprake van een praktisch probleem namelijk verkeersveiligheid dat opgelost moet worden. Niet alleen bezorgers maar ook bezorgbedrijven hebben hier een verantwoordelijkheid in. Die ontlopen ze steeds. Plus natuurlijk meer handhaving.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).