Artisjok aan Nieuwegracht maakt plaats voor ander restaurant; nog op zoek naar nieuwe naam Artisjok aan Nieuwegracht maakt plaats voor ander restaurant; nog op zoek naar nieuwe naam

Artisjok aan Nieuwegracht maakt plaats voor ander restaurant; nog op zoek naar nieuwe naam

Artisjok aan Nieuwegracht maakt plaats voor ander restaurant; nog op zoek naar nieuwe naam
Moodboard van het restaurant
Er wordt nu nog hard verbouwd maar in juli moet er een nieuw restaurant openen aan de Nieuwegracht in Utrecht. De naam is nog niet bekend, want de eigenaren roepen daarvoor de hulp in van hun toekomstige gasten. De zaak opent in het pand van het voormalige restaurant Artisjok.

Er wordt nu nog hard verbouwd maar in juli moet er een nieuw restaurant openen aan de Nieuwegracht in Utrecht. De naam is nog niet bekend, want de eigenaren roepen daarvoor de hulp in van hun toekomstige gasten. De zaak opent in het pand van het voormalige restaurant Artisjok.

Het nieuwe restaurant komt dan wel in het pand van Artisjok, er zal niks meer van terug te zien zijn. Een van de eigenaren, Ditmar, vertelt: “We hebben alles eruit gehaald, tot aan de keuken aan toe. We zijn nu nog druk aan het verbouwen. Er komt een mooie bar in. Het interieur wordt strak en er zullen veel planten komen.” Het restaurant moet Parijse sferen gaan uitstralen.

Menu

Vegan-, vega-, vis- en vleesgerechten krijgen allemaal evenveel ruimte op de menukaart van het restaurant zonder naam. Ditmar, die eerder betrokken was bij Simple en het Ketelhuis, vertelt verder: “Vroeger waren de vegetarische gerechten nog weleens een ondergeschoven kindje, maar bij ons is dat gewoon volwaardig onderdeel van het menu.” In de keuken komt dan ook een kok te werken die zich afgelopen jaar toelegde op vegan koken (bij Broei) en een kok die gespecialiseerd is in de hedendaagse keuken met moderne invloeden.

Het prijsniveau en de sfeer moeten volgens de initiatiefnemers toegankelijk worden, een voorgerecht staat voor €8 tot €10 op de kaart, een hoofdgerecht kost €16 tot €20 en een nagerecht bestel je voor €8 tot €10. Gasten die zin hebben in een avond uitgebreid tafelen, kiezen voor extra gangen en kunnen zo een zevengangendiner ervaren.

Naam

Maar dan nog de naam van het restaurant. De vier eigenaren Annelie (27), Ditmar (34), Pieter (31) en Niels (30) kwamen er samen niet uit. “We hadden allemaal een paar goede ideeën, maar we bleven erover praten. Toen kwamen we met het idee om onze toekomstige gasten om hulp te vragen. Iedereen mag meedenken over de nieuwe naam. En als iemand de nieuwe naam bedenkt van het restaurant krijgt diegene natuurlijk een zesgangendiner aangeboden.” Namen kunnen doorgeven worden via de Facebook– of Instagrampagina van het restaurant.

15 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Parijse sferen? Dan ook een Parijse naam. Rive Gauche of Quartier Latin wellicht?

 2. Wim

  Noem het ‘Noir’.

 3. Rien

  En wat vind je van Pinda (Pien, Niels, Ditmar, Annelies)?

 4. buurtbewoner

  pleinzicht, t hoekje?
  😉

 5. Monique

  sur place
  Au nouveau canal
  De nieuwe keuken
  La nouvelle cuisine

 6. Ivar

  Veganique

 7. Yoshua

  De beste naam voor een restaurant is natuurlijk restaurant.
  Waarom zou je aan een goed restaurant een naam verbinden.
  Wanneer je restaurant top kwaliteit levert dan voegt een extra naam niets toe.

 8. JdV

  @Rien: Ik vind dat het geen chinees-Indisch restaurant is.

 9. UTRECHTSE JANTJE

  @Ivar dan zou ik ,,VegaUnique,, zeggen beste Ivar ….

 10. C.

  Ik heb een heel leuke passende naam, die ik graag doorgeef (en eventueel ook toelicht), maar ik zit en wil niet op Facebook of Instagram, dus dat gaat hem niet worden.

 11. Ooginaller

  Restauplant zou wel te flauw zijn denk ik…

 12. Gabriel Batistuta

  Handig idee Yoshua! Ik heb gelukkig nooit als ik ergens wil afspreken, dat ik dan de naam van de plaats als referentie gebruik. Qua website is het ook handig: elk restaurant gewoon Restaurant.com.

  Hetzelfde geldt voor straten, en waarom steden een naam geven? Of mensen?

 13. De count

  Waarom zou je een restaurant waar vlees geserveerd wordt vegan willen noemen? Noem het naar een leuk frans pleintje of liedje

 14. freddy

  Wat denk je van Neufosse? (Nieuwe gracht op z’n Frans).

 15. wollie

  Andi Pini

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).