Balinees restaurant in pand Gare du Sud: ‘Sfeer van streetfood halen we naar Utrecht’ | De Utrechtse Internet Courant Balinees restaurant in pand Gare du Sud: ‘Sfeer van streetfood halen we naar Utrecht’ | De Utrechtse Internet Courant

Balinees restaurant in pand Gare du Sud: ‘Sfeer van streetfood halen we naar Utrecht’

Balinees restaurant in pand Gare du Sud: ‘Sfeer van streetfood halen we naar Utrecht’
Het restaurant Spice Monkey opent binnenkort de deuren in het voormalige pand van Gare du Sud aan de Oosterkade. De eigenaren van de zaak zijn geïnspireerd door het Indonesische eiland Bali en de Balinese keuken.

Het restaurant Spice Monkey opent binnenkort de deuren in het voormalige pand van Gare du Sud aan de Oosterkade. De eigenaren van de zaak zijn geïnspireerd door het Indonesische eiland Bali en de Balinese keuken.

“Als je door de smalle en drukke straatjes van Bali rijdt, dan zie je om de paar meter een Warung staan. Deze kleine eetkraampjes, vaak gerund door families, serveren de lekkerste lokale snacks en drankjes. Die sfeer van streetfood willen we graag naar Utrecht halen”, zegt Guido van der Bor, één van de eigenaren.

De keuken van Bali varieert volgens Spice Monkey van extreem pittig naar uiterst zoet en is een samenspel van invloeden uit de hele wereld. Op de menukaart van het restaurant staan gerechten die geïnspireerd zijn door de Balinese keuken, maar die wel op een eigen manier worden klaargemaakt.

Bali-vibe

Voor de echte ‘Bali-vibe’ wordt in het interieur veel gebruik gemaakt van hout, bamboe en groen. Het restaurant wordt opgedeeld in twee delen. Het eerste deel moet voelen als een Balinese markt met eetkraampjes en het tweede deel als een luxe restaurant.

Momenteel wordt het pand aan de Oosterkade verbouwd. Wanner Spice Monkey de deuren opent is nog niet bekend.

Carrousel

Gare du Sud maakte in 2017 bekend dat het restaurant ging sluiten. In mei van dit jaar werd de zaak door dezelfde eigenaar omgetoverd tot pop-up restaurant Carrousel. het moest volgens de horecaondernemer een plek worden waar verschillende horeca-ideeën uitgevoerd konden worden.

Gekoppelde berichten

5 Reacties

Reageren
 1. Yoshua

  Jammer dat Spice Monkeys niet vermeld wie de chef is.
  in mijn beleving is de beste Balinese chef in de BENELUX Ronald. L. Rumuat, maar die kookt in Eindhoven.
  In ieder geval stond hij donderdag avond nog te koken in Eindhoven.
  Ik zal er absoluut gaan proeven en ik hoop diep in mijn hart dat ze in Utrecht een super indo chef terug krijgen.
  Sinds Ronald.L.Rumuat vertrokken is bij Blauw heeft Utrecht geen echte Indo chef meer gehad.

 2. JdV

  Leuk, ik ga het zeker uitproberen. Nu toko mitra dicht is zijn er eigenlijk geen goede en betaalbare Indonesische restaurants in Utrecht.

 3. Scherpschutter

  Klinkt goed! Persoonlijk ben ik al klaar als ik ergens ‘Indonesisch restaurant’ op de gevel zie staan. Die keuken bestaat niet. Er zijn honderden unieke keukens in Indonesie…Meestal is het eten in dit soort restaurants dan ook ronduit belabberd.

  Dit is dus tamelijk bijzonder omdat de eigenaar zo te lezen -naast het invoeren van de authentieke unieke Balinese keuken- ook de energie steekt in het scheppen van de echte Balinese sfeer in het restaurant. Of de echte uitgesproken smaken van Bali aan de gemiddelde culinaire barbaar die de Utrechter is besteed zijn valt te bezien, maar alle lof en hulde voor het proberen!

  Waanzinnige keuken, al prefereer ik persoonlijk de Sumatraanse keuken nog net iets meer. Toch zal ik dit restaurant op zeker snel een bezoekje brengen! Eindelijk nog iets in Utrecht op culinair vlak waar je een klein beetje enthousiast van wordt…

  Hopelijk dat ene lichtpuntje in verder een inktzwarte oceaan van zwartheid! Tot snel.

 4. Scherpschutter

  @wimmie

  Dat het op de eigen manier wordt klaargemaakt wil niet zeggen dat het niet Balinees is. Ieder Indonesisch gezin op Bali heeft eigen familierecepten. Eet bij 3 gezinnen op Bali thuis Babi Guling en je krijgt 3 verschillende Babi Guling’s…Allen op de eigen manier klaargemaakt. Allen onmiskenbaar Balinese Babi Guling’s.

 5. Hadjememaar

  @Scherpschutter, eindelijk kan ik het eens met je eens zijn. Sumatraans eten (makanan Padang) bijna niet te krijgen in NL. Zo lekker! Pittig, kerrie-achtig, alles van de koe behalve het vlees 🙂 Wie durft? In Indonesië is het echt street food. Wordt vooral gegeten langs de grote weg.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).