Croquetten Boutique sluit zaak in Utrechtse binnenstad, kroketten elders nog wel op het menu Croquetten Boutique sluit zaak in Utrechtse binnenstad, kroketten elders nog wel op het menu

Croquetten Boutique sluit zaak in Utrechtse binnenstad, kroketten elders nog wel op het menu

Croquetten Boutique sluit zaak in Utrechtse binnenstad, kroketten elders nog wel op het menu
De zaak van Croquetten Boutique gaat vertrekken uit de binnenstad Utrecht. Het werd tijd om het roer om te gooien, vinden ondernemers Désirée Stroes en Brian Steevens. De boutique aan de Bakkerstraat blijft voorlopig open, tot zich een nieuwe ondernemer voor de locatie meldt.

De zaak van Croquetten Boutique gaat vertrekken uit de binnenstad Utrecht. Het werd tijd om het roer om te gooien, vinden ondernemers Désirée Stroes en Brian Steevens. De boutique aan de Bakkerstraat blijft voorlopig open, tot zich een nieuwe ondernemer voor de locatie meldt.

Stroes en Steevens hebben het merk Croquetten Boutique verkocht aan Bidfood, een groothandel die producten levert aan de horeca. “Bidfood liet ons weten interesse te hebben in de overname”, vertelt Stroes. “Toen we erover nadachten, vonden we het een goed idee. Het geeft ons ruimte om weer met andere dingen bezig te gaan.”

De snacksalon van de Croquetten Boutique aan de Bakkerstraat gaat binnen afzienbare tijd sluiten. Wanneer, dat is nog niet duidelijk. Stroes: “We blijven gewoon open, totdat er iemand is die de zaak overneemt. We hebben geen haast met vertrekken.”

Appel en kaneel 

Ondertussen zijn de ondernemers al begonnen aan een nieuw avontuur. Samen met een compagnon hebben ze tapasbar Sevilla aan de Korte Jansstraat geopend.

De Croquetten Boutique ging zo’n vijf en half jaar geleden open en kreeg al snel de aandacht vanwege de soms onverwachte kroketten die er werden gerold. Toch waren de klassieke smaken veelal erg geliefd, laat Stroes weten, al deed de winterse croquet met appel en kaneel het ook erg goed.

Gekoppelde berichten

35 Reacties

Reageren
 1. Brian

  Echt een verlies voor de Utrechtse binnenstad

 2. An Ti

  Gebakken lucht.

  En dan weer zo’n nieuw “horecaconcept”.

  Open nu gewoon eens een café of restaurant zonder concept. Gewoon een zaak die goed en sfeervol is; van zichzelf. In de plaats van dat halve gecopy paste de hele tijd.

  Als ik naar Sevilla wil ga ik wel naar Sevilla. In Utrecht wil ik naar een Utregs café.

 3. Helmut Zacharias

  Als je van gekkigheid niet weet wat je moet doen. dan open je dit soort lousy onzin. Panden bezet houden voor onnuttigheid, onziinnigheid. Heel goed, weg met dit soort asociale onzin, asociale prijzen en gestoordheid. Sorry dat ik het gezegd, maar dit is OVERDAAD en overdaad SCHAADT. áltijd. Een kroket met de prijs waar een ander een week van moet eten, is gewoonweg een schande. Ik vind dat er echt max prijzen aan een gerecht moeten komen met bepaalde ingrediënten zodat het betaalbaar blijft voor een ieder.. Een kroket kaal hoeft niet meer dan 50 cent te kosten, En op deze manier niet meer dan 1,50 meer kost het gewoon neit ook niet met alle onkosten huur/pers/stroom/gas er bij opgeteld. maar beter: weg met dit soort onziinngheid uit de stad. Er is TEVEEL horeca…SOCIALE HUUR NU ! in deze panden. Eigenaren verplichten tot omzetting sociale huur, men heeft al tientallen jaren zoveel geld getrokken uit deze panden als verhuurder, dat men nu wel eens iets terug mag doen aan de woningnood. Woningen eerst, dan winkels en kantoren en horeca als laatste: onnodig. drinken kun je thuis ook met vrienden.

 4. WvR

  @Helmut Zacharias:
  “…overdaad SCHAADT. áltijd…”
  Dat toont je de lengte van de je betoog en de hoeveelheid onzin daar in maar weer eens aan.

 5. Yoshua

  Bidfood heeft de merknaam gekocht en laat nu kroketten draaien onder dit merk bij Ad van Geloven?.
  Misschien dat de merknaam een beetje luxe uitstraalt en ze daarmee van Dobben en Kwekkeboom willen beconcurreren.
  Van Dobben en Kwekkeboom merken zijn van Ad van Geloven.
  Kwekkeboom productie doet dochterbedrijf Royaan in Wijk bij Duurstede.
  Hoe je het wendt of keert, alle fabriekskroketten in Nederland komen van Ad van Geloven.

  Geen idee wat Bidfood met de merknaam kan doen in Nederland.
  Bidfood kan proberen kroketten te verkopen in thuisland Zuid-Afrika.

 6. Utrechter

  @yoshua: misschien dat bidfood alleen maar die croquetten boutique uit de markt wil halen?

 7. Fien van de Beerenburger

  @wvr mensen ad Hominem aanvallen zonder argumenten dat is wel intelligent? … Ik vind wat @helmut schrijft anders zinnig. Grondstoffen zijn grondstoffen, waarom zou je voor die grondstoffen meer moeten betalen? Een recept? Die recepten plukt men gratis van internet af, of men koopt igv een kroket gewoon standaard ragout waar men wat kruiden aan toevoegt. Niets bijzonders. Het is een schande dat mensen het kopen…. écht.. ik haal mijn neus voor zulke dubieuze decadentie op. Tis decadent, net als de mensen die zulke onzin kopen. Een gewone vleeskroket is net zo goed, mosterd erop en op een bolletje. 1.2.3. hap slik weg. Dit soort onzin moet ophouden. Tijd dat er weer een tante Trui met haar knakworsten óf friet met mayonaise terugkomt op het Vreheburreg … gewoon met een klodder mosterd.. Heerlijk ! Wij smulden er in de jaren 60,70 en 80 heerlijk van, en ik weet zeker als je deze eenvoud terugplaatst, dat er weer hele rijen staan zoals toen. Alleen al omdat het halen van een halve knakworst uit heet water 2 seconden werk is en mensen snel weer door kunnen lopen. Het verheffen van JUNK food (want het is niets anders dan dat: junk food, hoe je het ook aankleedt) en daar zulke prijzen voor durven vragen is gewoonweg lachwekkend. Dus als je dan commentaar levert op een ander, onderbouw het ook, zoals ik heb gedaan. En wat betreft de lengte van mijn tekst: Als je iets wilt onderbouwen heb je daar nu eenmaal goede bewoordingen voor nodig. En dat gaat niet met een paar quasi intellectuele-fake academische bewoordingen op VMBO niveau. Dat doe je met normale taal… I.p.v een mede online correspondent af te vallen .. Helmut spreekt de waarheid. En de waarheid is niet gewenst. Wat doen we dan. Ad Hominem aanvallen en iemand belachelijk proberen te maken. Stop daarmee. Het enige belachelijke aan dit hele item is het product , dat er voor 1 product een heel idioot concept omheen wordt verzonden, waar mensen met een beperkt begrip in trappen en ook nog voor betalen… Gewoon lekker bij Veldkamp , een Hollands slaatjie en kroketjie… aan de straotweg.. Doe mij dat maar. Heerlijk !

 8. Lars Boom

  @helmut Sociale huur en/of goedkope huisvesting hebben we lange tijd gehad in de binnensteden.Dit leidde tot de uittocht van gezinnen, midden- en bovenklasse naar de nieuwe vinexwijken en verpaupering van de binnensteden. Hangplekken voor drugsverslaafden als Hoog Catharijen en Perron Nul. Het afgelopen decennium is ingezet op de leefbaarheid van de binnensteden door weer bewoners met hogere inkomens aan te trekken met mooie nieuwbouw. Deze nieuwe bewoners zorgen ervoor dat er meer geld wordt uitgegeven in de binnensteden aan winkelen, horeca, etc. Als we weer terug gaan naar social huur dan is het binnen 10 jaar weer verpauperde binnensteden

 9. Charlie C.hui

  @wvr lekker schelden op een inhoudsvol commentaar. Dát is wel intelligent joh… Het is toch zo. Sommige eigenaren trekken al via familieverband al soms honderden jaren geld uit die panden, zonder er iets aan te doen. (verbouwingen worden door uitbaters betaald) dus JAH, net als in deventer en enschede mag de gemeente het voorbeeld volgen: Horeca ER UIT SOCIALE HUUR er in !. Idd heel inhoudsvol stuk commentaar. En mbt die prijzen: een kroket heeft ongeveer 80 procent vlees – 80 gram 80 gram vlees (is separatorvlees) kost ongeveer 2 cent voor een producent. De rest is geautomatiseerd, stroomverbruik is niet om te zetten zonder 9 decimalen achter de komma voor 1 kroket , personeel wordt standaard onderbetaald door de uitbaters en slecht behandeld , staat vaak in de kou, verwarmen hoeft men de ruimte niet , want: hoe koeler hoe beter en de frituur geeft genoeg warmte af om te werken, de huur is het duurste, maar met deze woekerprijzen voor een dom stukje separatorvlees met een ei van 2 cent en wat paneermeel hoeft een kroket idd voor verkoop standaard met een bolletje (inkoop 0,005 cent per 1500) niet meer dan 50 a 60 cent te kosten. bolletjes kunnen worden ingevroren of hergebruikt , oude bolletjes lever je in, krijg je ongeveer 1/3 van de nieuwprijs voor. Aan de beschuitfabrikanten of , zoals gaat komen hergebruik van brood. Ik loop zo’n zaak ook voorbij, het spijt mij . Het enige wat ik kan doen, als ik naar die onsmakelijke prut op zo’n lekkere kroket kijk is walgen. Niet alleen van de prijs, maar ook van de enorme onsmakelijkheid die het uitstraalt. Eet het in gezondheid op zou’k zo zeggen !!!! En ja. Ik stem mee: SOCIALE HUUR NU !

 10. Len

  Het is toch een mooi uithangbord geweest en heeft de ondernemers daarmee uiteindelijk een goed merk en een mooie zak geld opgeleverd.

  Verder hoeft het van mij ook niet zo, ik heb nog altijd liever een ouderwetse Van Dobben dan een door de kroonprinses ingerolde biologische kaneelkroket.

 11. Scherpschutter

  Gefeliciteerd aan deze ondernemers! Ongetwijfeld heerlijk gecasht na jaren van hard werken en nu de volgende zaak alweer in de stijgers…Chapeau! Niet te stoppen.

  Op naar de volgende baggervette winsten!

 12. Herman

  Flauwekulwinkels passend in de reeks pepernotenfabriek, pindakaaswinkel e.d.

  Dat mensen hier behoefte aan hebben/ voor de gek willen worden gehouden zegt veel over de leegte anno 2023.

 13. Klaasjan

  Een kroket met appel en kaneel? Uit welk griezelkabinet komt zoiets? Of heet dat appelbeignet?

 14. Frietgroet-Mac

  Het spijt mij voor de ondernemer: toen ik de foto zag van deze ‘kroket’ . Werd ik (serieus!) misselijk .Wat vies ziet het er uit !! En dat vieze bakje er om heen? Waarom geen papieren zakje met een gouda’s glorie zakje mosterd? Is prima ! Een kroket is een kroket en die wordt gemaakt van rundvlees, of garnalen. Laat je niets wijsmaken dat er bij zommigen zogenaamde ‘buitenlandse speciale ossoorten” zitten. Dat is bijgekruid met chemicaliën en gewone normale koe. En een vega-kroket is’géén kroket. De groeten van Goodfrid-Mac !

 15. Fred Kroket

  Die donkere stukjes bovenop dat ei, zijn dat afgehakte hondenpenisjes? … Wat dier onvriendelijk én huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu onsmaekelijk ziet het eruit !

 16. WvR

  @Fien van de Beerenburger:

  “…Het is een schande dat mensen het kopen…”

  Mensen mogen van mij helemaal zelf weten wat ze kopen, voor hoeveel ze het willen kopen, en voor hoeveel ze het willen verkopen. Kroketje van 1000 euro? Veel klandizie zal het niet opleveren, maar anders dan dat: Prima.

  “… betreft de lengte van mijn tekst…”
  Jouw tekst? Ik heb op een post van Helmut Zacharias geantwoord. Hmmm.

  “…Als je iets wilt onderbouwen heb je daar nu eenmaal goede bewoordingen voor nodig. En dat gaat niet met een paar quasi intellectuele-fake academische bewoordingen op VMBO niveau…”

  Dat blijkt wel uit je response ja, sjesses.
  Maar vooral blijven oefenen, en dan heb ik het volste vertrouwen dat het ook bij jou een keer gaat lukken.

 17. Marcel

  Wat een ontzettende rare verhalen hier. Wat een jaloersheid. Wat een ongemak. Ik ben blijven lezen met mijn mond open van verbazing over de niks weters die hier losgaan. Geen enkele ondernemer zit hiertussen. Hebben het over een kroket met 80 % vlees. Die bestaat niet. Waarom zo negatief? Allemaal in de frustratie? Is 2023 zo shit voor jullie begonnen ? Ik eet graag een kroket en heb respect voor de ondernemer die meer dan 5 jaar dit volgehouden heeft. Hoef/petje af en succes met jullie nieuwe zaak. Duic ik ben blij als u dit wilt publiceren na al dat negatieve gedoe.

 18. Coen van Oort

  @Lars Boom

  Complete lariekoek.

  De binnensteden waren in verval, doordat panden niet onderhouden werden, er op sommige plekken geen riolering was en overheden armere stukken stad lieten verpauperen. Bewust, zodat ze die panden goedkoop konden opkopen en er snelwegen en parkeergarages konden aanleggen. Alles moest wijken voor de winkelondernemers, de auto en de consument. Winkelsteden moesten plekken voor consumentisme en zaken doen worden. Geen plekken om te wonen.

  Doordat het leven wegtrok uit steden, verpauperde de boel. Die verpauperde plekken zonder leven (en minder bewoners) werden toevluchtsoorden voor daklozen en junks.

  Er waren actiegroepen en uiteindelijk ook sommige (fatsoenlijke) krakers die middels acties daar aandacht voor vroegen. ZIJ hebben uiteindelijk voor kritische vragen bij de (lokale) politiek gezorgd en bepaalde verpaupering en sloop tegen gehouden.

  Hierdoor zijn ook de oude woningbouwverenigingen weer opnieuw gaan investeren en weer stukken stad tot woonbuurtjes en straatjes gaan ombouwen. Vandaar zo veel jaren tachtig hofjes verstopt in Utrecht> SOCIALE WONINGBOUW.

  (Alleen al de bouw rondom Spirngaver, of achter het oude Tivoli zijn 2 voorbeelden daarvan).

  Door deze acties gingen mensen weer terug in het centrum wonen zonder er voor weg te vluchten. Met name dit heeft geleid tot een terugkeerbeweging in de jaren negentig en zeker in de jaren tweeduizend waarin ook de rijkere inkomens terugkwamen in de stadscentra (ook omdat de jaren zeventig, tachtig en negentig-nieuwbouwwijken op hun beurt slijtage begonnen te vertonen). Vergeet niet dat veel rijkere wat meer bejaarde bewoners (eenmaal met de kinderen uit huis) appartementen (en panden) in historische stadscentra gingen kopen.

  Je hele betoogje staat vol met niet kloppende vooroordelen en zwaar denigrerende opmerkingen tegen mensen die sociale huur wonen.

  Je zal wel weer een doelbewust rechts ophitsend mannetje zijn, verstopt achter alter ego’s. Zoals altijd.

  Coen van Oort.
  Zuilen

 19. John

  Grappig dat zoveel een oordeel hebben terwijl ze er nog nooit geweest zijn. Toegegeven ik was ook eerst sceptisch. Maar ik vond ook dat ik het moest proberen alvorens een oordeel te vellen. Eenmaal geproefd, was ik verkocht. Een heerlijke verfijnde kroket.
  Ik begrijp wel dat dat dat niet voor iedereen is weggelegd want de meeste Nederlanders hebben geen smaak.

 20. Klaasjan

  Steigers zijn het, en geen stijgers, Scherpschutter.

 21. Melody

  Kom er nu pas achter dat ze bestonden. De marketing was dus niet helemaal goed richting mij oei oei haha. Had wel een Vegan Roti of Kerrie croquet willen proeven. Wel aardig aan de prijs, zullen de energiekosten ook een rol in hebben gespeeld. De webwinkel helaas al gesloten. Kwekkeboom gingen mijn ouders in Amsterdam in de jaren ’60 zal het zijn geweest ook speciaal voor naar hun salon toe hoor, hadden ze het jaren later nog over. Dus zo exorbitant en alleen van deze tijd zijn dit soort kennelijk toch wel welkome en gewaardeerde wat luxere snacks niet hoor. Je kan ook elk leuk inniatief afkraken. En de energie kosten zullen waarschijnlijk ook wel een rol hebben gespeeld in het besluit te stoppen. Wens ze succes toe met de nieuwe zaak en hoop op daar ook wat lekkere Vegan hapjes. En eens trouwens dat je voor het goed onderbouwen van iets net wat meer zinnen nodig hebt, goed dat eens van een ander te horen !

 22. Scherpschutter

  Voor de mensen die dachten dat het wel meevalt met de intellectuele, mentale en culturele totaalinstorting van Utrecht waar ik al jaren voor waarschuw; lees de comments in dit topic nog eens terug. LOL

 23. Erwin

  @ss: helemaal mee eens. En lach dan vooral hartelijk om de taalfouten van ss aka prof eelco met z’n stijgers

 24. JdV

  O nee, waar moet ik nu voor 11 euro een foie-gras kroket gaan eten? O, wacht, Bistro des Arts. Gelukkig. Dit vertrek is een groot culinair verlies voor Utrecht. Proest. Nu moeten we ons weer beperken tot een Dobben van 2 euro.

 25. Koel Hoofd

  Als ik die foto zie….wordt ik al misselijk.
  Croquet met appel en kaneel… moet er niet aan denken.
  De omzet zal er ook wel naar geweest zijn.
  Vind het dan ook niet raar dat de toko is verkocht aan… een krokettendraaier die die er ongetwijfeld weer een gewoon broodje kroket en het standaard patatje met gaat verpatsen want dat begint weer een gat in de betaalbare markt te worden…

 26. Prof. Eelco Vonkert

  @wvr mensen kunnen misschien fouten maken? Net zoals mensen mij verwarren met Scherpschutter. Ik ben scherpschutter niet..

 27. Klaasjan

  Er is er hier op dit forum maar 1 persoon die nog niet intellectueel, mentaal en cultureel is ingestort en helaas woont die persoon niet meer in Utrecht. Niet meer te redden dus, dit stadje.

 28. VincentZ

  De ene mens schiet een vuurpijl van vijf euro de lucht in, de andere koopt daar een kroket van Je kunt zoveel vragen als de gek ervoor geeft. Wat is daar mis mee? Een maximum prijs geeft diepe ellende, dat komt de kwaliteit niet ten goede. Bovendien lees ik hier krankzinnige berekeningen en aannames. Ik wens de ondernemers succes met het volgende project.

 29. Gerard Brevier

  @vincentZ is zeker de ondernemer van dit eettentje? Het gaat hierom. Horeca kan in karren, kan in wagens, kan in stalletjes. Horeca neemt nu teveel ruimte in de stad in, ruimte die NOODZAKELIJK is, voor WONINGEN , omdat 70 procent van onze inwoners alleenstaand is. Logisch in deze barbaarse tijden kun je niet anders verwachten. Met het weghalen van alle sociale huurwoningen (tot 633,25 was dat v/h) heb je een belangrijke doelgroep verwijderd. Namelijk de mensen die voor diversiteit zouden kunnen zorgen: ouderen , zieken, gehandicapten, alleenstaande moeders. Dat wat een stad één complete stad maakt. Kroketjes die je overal kunt kopen , zowel vers als diepvries hebben géén meerwaarde en voegen NIETS toe aan het stedelijke leven. NIETS. Kroketten kunnen ook vanuit een karretje verkocht worden. in de frituur en klaar.

 30. VincentZ

  Merkwaardige discussie. Panden met horeca-bestemming moeten sociale huurwoningen worden. En omdat het centrum veel minima gaat huisvesten is de behoefte voor luxe producten verdwenen. Alles zo goedkoop mogelijk voor meer diversiteit? Ergens klopt deze redenering niet. Er is veel leegstand, de bovenliggende verdiepingen in winkels zijn onbewoond maar probleem vormt een zaakje dat kroketten verkoopt?

 31. Hans

  Je kan veel zeggen over Utrecht, maar niet dat er een tekort is aan azijn. Allemachtig wat een zure reacties hier. Ben 1 keer in deze zaak geweest, wat zij maken van een kroket is ronduit fantastisch. Doodzonde dat ze stoppen.

 32. Janneke

  Poeh ! Dat is het enige dat ik nog kan uitbrengen na het lezen van alle reacties. En waarom ook?

  Heerlijk dat er mensen zijn die ondernemen, creatieve ideeën hebben en de durf, energie, gedrevenheid daar mee aan de slag te gaan.

  Ik wens Desiree en Steven heel veel succes met hun nieuwe uitdaging, bedank hen voor de tijd waarin ze met hun leuke en onderscheidende onderneming hebben bijgedragen aan de levendigheid in de Bakkerstraat en wens tot slot dat azijn een wat exclusiever product wordt 😉

 33. Eloise Camphuys

  @hans @janneke duidelijk dat jullie uit de koker komen van de ondernemer. Terechte kritiek mag blijkbaar niet meer, dan zijn de dames en heren gekwetst. “originel’ Wat is er origineel aan een kroket? Kan verkocht worden, zoals beschreven, uit een kot. Langs de weg. Geen onnodige ruimte die heel erg hard nodig is gebruiken hiervoor. IN die ruimte kan een gezin wonen. Maar het is een taboe om het daar over te hebben en kritisch te zijn blijkt maar weer.

 34. Pierewaaier

  @janneke, blijkbaar nooit kritiek te verwerken gehad in het leven? Wen er maar aan !

 35. Clarissa ouwens

  @eloise goede wijn behoeft geen krans. Als het product werkelijk zo goed was geweest hadden ze nu niet weggegaan. Heel simpel . Niets met ‘andere uitdagingen” te maken, maar normale Hollandse koopmansgeest.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).