Deze horecazaken openen aan gloednieuw Stationsplein in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Deze horecazaken openen aan gloednieuw Stationsplein in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Deze horecazaken openen aan gloednieuw Stationsplein in Utrecht

Deze horecazaken openen aan gloednieuw Stationsplein in Utrecht
Het bollendak boven het Stationsplein. Foto: Robert Oosterbroek
Het eerste gedeelte van het Stationsplein in Utrecht gaat 14 februari open. In de weken die daarop volgen worden ook de deuren van tal van horecazaken geopend.  

Het eerste gedeelte van het Stationsplein in Utrecht gaat 14 februari open. In de weken die daarop volgen worden ook de deuren van tal van horecazaken geopend.  

Zo heeft Vapiano, het bekende Italiaanse fastfoodconcept, bekendgemaakt de deuren te openen op 15 maart. De bekende frieten van Manneken Pis zijn ook vanaf maart op het Stationsplein te verkrijgen. Deze maand opent hamburgerketen Five Guys nog een vestiging aan het plein, en ook eerder maakte The Seafood Bar bekend in februari te openen.

Ook komen Doner Company, TGI Fridays, Noodle Bar en lunchroom Green Pavilion aan het Stationplein. En voor alle mensen die liever zelf koken; er komt ook een vestiging van Albert Heijn.

De huidige patatstraat, tussen Hoog Catharijne  en station Utrecht Centraal wordt gesloopt. Miljoenen en miljoenen mensen liepen over dit smalle stukje tussen de cafetaria’s. Om patat te halen of om de bus te halen, om te gaan shoppen, of gewoon om zo snel mogelijk naar de Oudegracht te komen. Op woensdagavond 14 februari sluit de traverse, maar diezelfde dag opent er een gloednieuw stukje Utrecht: het Stationsplein, en daar komen dus de nodige eetzaakjes aan te zitten.

 

Gekoppelde berichten

20 Reacties

Reageren
 1. w

  Dus t wordt een tochtig vreetplein waar zwerfvuil alle kanten opwaait? wat een vooruitgang!

 2. Rietje

  Fastfood, fastfood en fastfood.
  En weer geen plek voor de ‘gewone’ ondernemer.
  Sjonge. Jammer weer.
  Misschien ook nog een Kruidvat en een Appie er tussen proppen.
  Hebben we er ook misschien nog wel meer van nodig.

 3. Taco

  Allemaal ongezond fastfood van de grote ketens, die alleen maar aan imagowashing hebben gedaan.

  Je zou er maar blij van worden……..

 4. FD

  Broodje frikandel wordt zo wel erg zoeken.

 5. Simon

  Met een dikke uitzondering voor the Seafood Bar. Man wat een aanwinst!

 6. hapje drankje

  middle of the road!

 7. Jean Luc Picard

  De kleine ondernemer kan dit niet betalen..
  Manneke Pis schijnt een vermogen per maand voor dat stukje te betalen….das geen AAA – locatie meer maar een AAAA..

 8. Utrechter2

  Een mooi overzicht weer.

 9. One Guy

  Wat een negatieve reacties allemaal. Het is logisch dat er aan het stationsplein veel ketens komen, want het zijn dure locaties. Voor veel mkb’ers niet te betalen. Daar komt bij dat de locatie zich vooral leent voor snel eten (net als in Hoog Catharijne). Volgens mij komt er als je kijkt naar het Stationsplein en Hoog Catharijne een heel gevarieerd aanbod met inderdaad wat een vette hap, maar ook bijvoorbeeld noodles, pasta, burrito’s en salades. Genoeg keuze dus en een mooie verrijking voor de stad!

 10. mathijs

  @taco en @rietje: kennen jullie vapiano? niet perse fastfoor hoor… zelfs gezonde salades aanwezig… wat zijn dan de ” gewone” ondernemers?

 11. Jasper

  Ben heel benieuwd, wordt prachtig daar, kijk er naar uit!

 12. Benny Meyer

  Dan is Leidscherijn centrum straks veel beter aan keuzes met food en winkels. Geen ketens en meer variatie. Eind mei gaat het al open. En dan is de eerste twee uur gratis parkeren! Mij zie je niet in dat Hoog Catharijne waar vele ketens zijn. Het is een mooi gebouw geworden. Maar een achteruitgang betreft winkels.

 13. Utrechter

  Met al die yuppen in de stad en in het College krijg je ook andere eet behoeften en winkels.
  Ze veranderen de stad in razend tempo van arbeidersstad naar een luxe grachtengordel waar de echte Utregter zich steeds minder thuis voelt of alles niet meer te betalen is ( huizen/horeca)

  Het enige wat nog nijgt naar de echte autochtone Utregters is de naam “Groen Links” maar in de praktijk is deze beweging alleen maar voor zijn eigen dromen bezig met D’66 als ooit zelfbenoemd alternatief voor Links ook alleen bezig met hun eigen programma voor welgestelden.

  Hopelijk bij de Gemeenteraads verkiezingen weer partijen die voor de gewone Utrechtse burger en belangen opkomen.

 14. Don

  Dus geen broodje frikandel maar een panini frikandelo die waarschijnlijk 3 keer zo duur is. Kosten van dit megalomane gedrocht moeten natuurlijk ergens op verhaald worden. Veel plezier allemaal op deze nieuwe fastfoodketen patatstraat mij zul je er niet zien.

 15. Hetty van de Geer

  Wie weet een leuke en passende bijnaam voor dit bijzondere bouwsel? Ik heb al “Poffertjespan” voorbij zien komen, heel toepasselijk vind ik. Zelf had ik al de minder complimenteuze naam: “Gatenkots” verzonnen. Letterlijk, omdat het dak zo n afgeronde en onregelmatige platte vorm heeft en er gaten in lijken te zitten. Figuurlijk, omdat ik vermoed, dat dit bouwsel meer ontworpen is om indruk te maken dan om fuctioneel te zijn. Reken erop, dat het er flink kan waaien en dat je eronder net zo nat kunt worden dan ernaast, omdat de regen er onderdoor slaat. Dat vind ik een onpasselijke, eh, ongepaste manier van ontwerpen. Waarom niet zoals voorheen het station direct aan HC vastgebouwd? En nu ik lees, dat er allemaal fastfoodketens komen, zou de door mij verzonnen naam nog wel eens op een derde wijze heel toepasselijk kunnen blijken te zijn.

 16. Domtoren

  @ Benny Meyer

  Het geld dat je uitgezet in Leidsche Rijn Centrum verdwijnt in dezelfde zakken hoor. Het zijn dezelfde eigenaren namelijk als van Hoog Catherijne.

  Sterker nog, hoe meer geld je in Leidsche Rijn Centrum uitgeeft, hoe meer macht dit soort mannen (en soms vrouwen) krijgen, hoe meer winkelcentra er komen (slecht voor de wereld) en hoe meer men het beleid door zet dat de stadscentra voor de shoptoeristen worden en het gewone plebs ergens ver in de buitenwijken zijn boodschappen kan doen. Jij bent dus best dom bezig.

 17. Martijn

  @Domtoren Kleppierre is er in 2016 uitgestapt.

  http://www.vastgoedmarkt.nl/beleggingen/nieuws/2016/07/klepierre-stapt-uit-leidsche-rijn-centrum-101103695

 18. olaf

  Jammer dat de gemeente Utrecht dit zo laat gebeuren, al die saaie lelijke fastfood ketens. Gemiste kans om er toch iets leuks van te maken. Maarja, follow the money he.

 19. Martijn Schroevers

  Ik liep zaterdag in de miezerregen voor het eerst onder het nieuwe dak van het stationsplein en Guess What?? Onder het dak regent het net zo hard als daarbuiten. Is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat regen in NL zelden verticaal naar beneden komt… Wat een prachtig staaaltje van architectonisch miskleunen is dit weer! De vorm was al afzichtelijk en nu blijkt de functie ook lek. Ik weet al een goede naam: Het Vergiet.

 20. Hans

  Wat een negatieve reacties toch weer! Het wordt een echt plein en de keuze dat het station los komt van HC is een hele bewuste. Dat er alleen ketens met relatief snelle hap komen lijkt me op deze locatie logisch. Wil je uitgebreider of luxer, dan de oude stad even inlopen. Ik vind het wel een verrijking, zeker met de fijne fietsenstalling er net onder.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).