Griekse snackbar El Greco viert 20-jarig bestaan | De Utrechtse Internet Courant Griekse snackbar El Greco viert 20-jarig bestaan | De Utrechtse Internet Courant

Griekse snackbar El Greco viert 20-jarig bestaan

Griekse snackbar El Greco viert 20-jarig bestaan
Wana en Ari Kampranis. Foto: Bas van Setten
Precies twintig jaar geleden namen Wana en Ari Kampranis de Griekse snackbar El Greco aan de Ganzenmarkt over van de vorige eigenaar. Direct vanaf het begin was het hard werken voor het echtpaar, maar dat doen ze naar eigen zeggen met veel plezier.

Precies twintig jaar geleden namen Wana en Ari Kampranis de Griekse snackbar El Greco aan de Ganzenmarkt over van de vorige eigenaar. Direct vanaf het begin was het hard werken voor het echtpaar, maar dat doen ze naar eigen zeggen met veel plezier.

Wana vertelt dat El Greco al 35 jaar in het pand aan de Ganzenmarkt zit. “Op een gegeven moment liep die zaak niet meer zo goed, en de vorige eigenaar besloot dat hij de snackbar wilde verkopen. Op dat moment werkte Ari en ik allebei bij de Nederlandse Munt, maar het is altijd onze droom geweest om een eigen onderneming te hebben. We besloten het risico te nemen en in 1998 kochten we El Greco.”

Het was lastig om de slechte reputatie op te krikken. Dat ging volgens Wana ook niet vanzelf. “Als eerste hebben we de hele zaak goed schoongemaakt. Niet veel later hebben we het menu aangepast. Dat was een spannend moment, want we wisten natuurlijk niet hoe de mensen zouden reageren.” De menuwijziging pakte uiteindelijk positief uit, want de klanten van toen behoren nu nog steeds tot hun vaste bezoekers. “Daar zijn we blij mee. We moeten het namelijk vooral hebben van mond-tot-mond-reclame, en van recensies.”

Wanneer wordt gevraagd naar de leukste herinnering moet Wana lachen. “Een jongen en een meisje hebben elkaar hier ‘s avonds na het stappen ontmoet. Een aantal jaar daarna kwamen ze langs om te zeggen dat ze getrouwd zijn. Dat was wel een mooi moment.”

Wana en Ari zijn allebei van Griekse origine, maar ze hebben elkaar 25 jaar geleden ontmoet in het Utrechtse Café Flater. “In Griekenland woonden we zo’n 450 kilometer bij elkaar vandaan.” Ze hebben twee zonen. Eén daarvan staat regelmatig in El Greco. De andere studeert nog en werkt er alleen in het weekend. Wana en Ari hopen nog lang door te kunnen gaan. “Zolang we gezond zijn blijven we broodjes maken.”

7 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Nu nog een website en wellicht gaan bezorgen en dan is er niets meer te wensen.

 2. RB

  El Greco is een Utrechtse parel. Ik kom er al jaren met veel plezier, en niet alleen vanwege de kwaliteit van het eten. Wat zijn deze mensen toch verschrikkelijk aardig, hardwerkend en met hart voor de buurt. Hopelijk plakken ze er nog 20 jaar aan vast.

 3. Steve

  Dit zijn hele aardige (hard werkende mensen).
  Ze hebben de beste giros van de stad.
  Waarom bezorgen?
  Ga er gewoon zelf halen, luie Huibie.
  Je kan het ook daar gewoon opeten.

 4. Robin van de Meer

  @jdv Een website en bezorging. Dat is precies wat je nodig hebt als je ‘s nachts dronken nig even de lekkerste pita gyros van Utrecht halen.

 5. Cico

  Goeie tent, fijne herinnering. Maar niet de beste giros van Utrecht, dat is teveel eer. Er zitten in Utrecht namelijk wel meer Griekse tentjes die gewoon beter zijn.
  Het is altijd erg zompig van het vet, de enorme berg ui en witte kool helpt ook niet echt. Maar je krijgt er wel heel veel, precies wat je nodig hebt voor je zatte harsens.

 6. Buurman

  Geweldig aardige mensen,,,heerlijk broodjes,,,

 7. Bram

  Inmiddels ook via Thuisbezorgd.nl

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).