Restaurant Héron in Utrecht heeft maandag tijdens de bekendmaking van de Michelinsterren een groene ster gekregen. De groene ster wordt jaarlijks uitgereikt aan restaurants die een voorbeeld zijn op het vlak van duurzaamheid.
De groene ster bekroont restaurants en chefs die ‘zichzelf aansprakelijk stellen voor hun normen op vlak van ethiek en milieu’, aldus Michelin. Ze werken bijvoorbeeld met ethische leveranciers en producenten om afval te vermijden en proberen geen gebruik te maken van plastic en andere materialen die niet gerecycled kunnen worden.
Héron Petit Restaurant in de Schalkwijkstraat in Utrecht heeft naar eigen zeggen ‘puur en eerlijk eten’ als basis. Ze werken nauw samen met hun leveranciers en gaan uit van wat uit Nederland komt en in het seizoen is. Ook plukken ze een deel van hun ingrediënten zelf, in de natuur in en om Utrecht.
Héron is een van de drie restaurants die dit jaar een groene ster hebben gekregen. In Nederland zijn nu elf restaurants met een groene ster.
Gekoppelde berichten

Kijken in Keuken bij Héron Petit Restaurant: Koken met respect
Vinoloog en foodie Yontie Helders loopt een dag mee met de brigade van een inspirerend…
5 Reacties
ReagerenGefeliciteerd Heron! Verdiend!!!!
Hoezo is plastic niet te recyclen?
Leuk voor ze, na die vernietigende recensie van Joël Broekaert in de NRC. Helaas kon ik het toen daar wel mee eens zijn, maar ga het snel weer eens bij ze proberen.
@henk, Goede vraag! Omdat er te veel soorten plastic zijn die je alleen kan down-cyclen. Je kan er nog 1x iets anders van maken, bv een gieter, deze is echter daarna niet meer te recyclen.
@henk deze week op The Atlantic een artikel waarin dit mooi wordt uitgelegd.