Culinair café KookaBarra aan de Burgemeester Reigerstraat is open | De Utrechtse Internet Courant Culinair café KookaBarra aan de Burgemeester Reigerstraat is open | De Utrechtse Internet Courant

Culinair café KookaBarra aan de Burgemeester Reigerstraat is open

Culinair café KookaBarra aan de Burgemeester Reigerstraat is open
Het restaurant KookaBarra aan de Burgemeester Reigerstraat is geopend voor publiek. Voorheen zat hier het Utrechtse restaurant L’ami Jac, maar die eigenaar wilde meer tijd voor andere dingen.

Het restaurant KookaBarra aan de Burgemeester Reigerstraat is geopend voor publiek. Voorheen zat hier het Utrechtse restaurant L’ami Jac, maar die eigenaar wilde meer tijd voor andere dingen.

Het pand is in handen van de huidige eigenaren van Héron aan de Schalkwijkstraat, Joyce en Victor Stukker. Joyce vertelde eerder al aan DUIC wat KookaBarra wordt: “De kookaburra is een lachvogel uit Australië met een hilarische lokroep. We hebben de zaak de KookaBarra genoemd omdat het een eetbar zal worden. Bij Héron is het vaak een hele avond dineren, met 3-, 4- of 5-gangen diners, maar bij KookaBarra is het meer casual. Er wordt een beetje gekookt en een beetje gebard.”

Joyce en Victor wilden de keuken van de nieuwe eetbar in het verlengde van Héron maken. “We gaan graag naar culinaire cafés met z’n tweeën. Die zijn er nu veel in Amsterdam en we dachten dat zou in Utrecht ook te gek zijn. Omdat het er niet is op dit moment moeten we het zelf op poten zetten.”

Gekoppelde berichten

8 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Mooi man, ik zie ze al zitten. De hipsters met kekke baardjes, apple laptop en boerenkool met gekookte eierdooier vergezeld van een biologisch wijntje (dus niet uit de wijnfabriek maar van echte geperste druiven). Uiteraard is dat een prima idee, in 020 zitten er al veel meer dus dan mag 030 niet achterblijven. Een ware verrijking voor het Utrechtse horecalandschap. Dat we het nog zo lang hebben overleefd zonder dit concept is eigenlijk onbegrijpelijk.

 2. Mmaart

  Wat ben ik blij dat ik JvD hier nooit zal tegenkomen… groot pluspunt voor KookaBarra!

 3. GH

  JdV wil gewoon biefstuk op zijn bord. Met friet. Zonder groente want groente is vies. Op zijn verjaardag mag hij gelukkig zelf kiezen wat hij wil eten.

 4. MHteU

  Wat een verschraling betreffende het Utrechtse culinaire niveau weer. L’Ami Jac was echt top en daar krijgen we nu weer middelatmatige bar met happen ding voor terug? Ik huil voor culinair Utrecht.

 5. MJPD

  @JdV
  “ik zie ze al zitten” vanuit mijn donkere zolderkamer…

 6. Harry

  @JdV en MHteU: Bijzonder toch dat jullie nu al weten dat dit niet goed is terwijl de mensen die deze tent openen de eigenaren zijn van één van de beste restaurants van Utrecht.

 7. Wesley

  Victor en Joyce hebben een topzaak neergezet met Héron. Echte liefhebbers van heerlijk eten en heerlijke dranken. Dit gaat een succes worden. Zet m op jongens, tot snel aan de bar!

 8. Piet

  @MHTEU ga eerst eens langs voor je een oordeel geeft. Heron is altijd goed en gezellig als ze dat een beetje weten over te brengen. L’ami Jac was niet zo top meer dan dat het vroeger was, ze waren een beetje uitgeblust.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).