Nieuw Italiaans restaurant aan de Veilinghavenkade - De Utrechtse Internet Courant Nieuw Italiaans restaurant aan de Veilinghavenkade - De Utrechtse Internet Courant

Nieuw Italiaans restaurant aan de Veilinghavenkade

Nieuw Italiaans restaurant aan de Veilinghavenkade
De Pastabar op de Veilinghavenkade. Beeld: Google Streetview
Begin volgend jaar opent een nieuw restaurant aan de Veilinghavenkade op de plek waar tot voor kort de Pastabar zit. Het is wederom een Italiaans concept. De nieuwe zaak gaat Pesto heten en zal rond februari/maart openen.

Begin volgend jaar opent een nieuw restaurant aan de Veilinghavenkade op de plek waar tot voor kort de Pastabar zit. Het is wederom een Italiaans concept. De nieuwe zaak gaat Pesto heten en zal rond februari/maart openen.

De initiatiefnemers hebben al een restaurant in Utrecht met De Ontdekking aan de Voorstraat 110. De locatie voor Pesto is volgens hen cruciaal. Er wordt namelijk veel gebouwd in de Merwedekanaalzone. “Daarbij hebben we de beschikking over een zonovergoten terras en een pand met daglicht aan drie kanten. Uitermate geschikt voor ontbijten met de eerste zonnestralen, lunchen onder parasols of dineren met uitzicht op de zeilmasten”, aldus de eigenaren.

Het restaurant maakt huisgemaakte pesto en maakt daar ook varianten op om mee naar huis te nemen zoals boerenkoolpesto, chocoladepesto en een versie met radijs.

Pastabar

Pesto komt op de plek waar tot voor kort Pastabar zat. Dat restaurant opende in februari van dit jaar aan de Veilinghavenkade, maar maakte in september bekend het pand weer te verkopen. “In deze zaak moeten we evenveel energie steken, maar daar komt niet genoeg rendement uit”, zei de eigenaar destijds.

13 Reacties

Reageren
 1. cas

  Dus de eerste 5 jaar kunnen ze met verlies doorkomen?? Dan zullen misschien pas de eerste nieuwe woningen de markt op gaan…

 2. Erik

  @cas: het Jongeriusterrein zal al veel eerder bebouwd worden, dat is inmiddels bouwrijp, verwacht dat de bouw daar volgend jaar wel zal beginnen.

 3. Masha

  Chocoladepesto? Ik hoop dat ze zich nog bedenken.

  Utrecht heeft ernstig gebrek aan een goed Italiaans restaurant. Er zijn alleen talloze pizzerias en een hippe spaghetti hut. Erg jammer dat er geen enkel goed traditioneel Italiaans eethuis of restaurant is. Triest dat al die horecaondernemers menen te moeten innoveren en een of ander hip concept willen bedenken. Er zijn genoeg regionale stijlen om je in te verdiepen, de Italiaanse keuken hoef je niet uit te vinden want die is er al. De Utrechtse horeca is eenheidsworst, en tussen alle modernistische middelmaat zou ‘traditioneel’ heel ‘innovatief’ zijn.

 4. David

  Exact wat Masha zegt!

 5. Jdj

  @masha ik ben het niet geheel met je eens over de eenheidsworst… maar waarom open je lekker zelf niet een traditionele itiliaan? Vind het altijd lekker makkelijk om de “horeca ondernemers” af te zeiken op hun concept voor je er überhaupt geweest bent.
  Bij de ontdekking doen ze zeker hun best om lekker te koken, en dat met vriendelijk personeel.
  Ik Wens ze succes.

 6. Sjaak

  @Masha: Utrecht had tot voor kort een uitmuntend Italiaans restaurant aan de Biltstraat: Vino Veritas.
  Helaas heeft ie na jaar of 2 de deuren moeten sluiten vanwege gebrek aan klandizie. Dus zo erg zit men niet te springen om een goede Italiaan in Utrecht.
  Overigens is Cantina di Davide ook redelijk oké.

 7. Hendrik

  @ Masha

  Ga eens naar Sardegna.

 8. JdV

  Wie wil er een wedje afsluiten? Ik voorspel dat Pesto het geen 18 maanden gaat volhouden. Inzet : een goede fles Barolo.

 9. Sjaak

  @Hendrik: ook die is al een tijdje weg helaas…

 10. Jelle

  Lukt niet meer. Sardegna is dit jaar gesloten, jammer genoeg

 11. Piet

  @Masha, ga eens naar San Siro. Prima italiaan voor een nette prijs

 12. Cico

  Iedereen met een keukenmachine kan pesto maken, waarom zou dit concept onderscheidend moeten werken?

 13. MtU

  Ik begin nu te begrijpen waarom al die nieuwe restaurants zo vol zitten. Iedereen wil er een keer gegeten hebben, voordat ze binnen een paar maanden alweer gesloten zijn…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).