Restaurant De Klub haalt binnen een week drie ton op voor verhuizing naar het centrum van Utrecht Restaurant De Klub haalt binnen een week drie ton op voor verhuizing naar het centrum van Utrecht

Restaurant De Klub haalt binnen een week drie ton op voor verhuizing naar het centrum van Utrecht

Restaurant De Klub haalt binnen een week drie ton op voor verhuizing naar het centrum van Utrecht
Restaurant De Klub heeft met een crowdfunding binnen een week 300.000 euro opgehaald voor de verhuizing van het restaurant. De Klub verhuist in de loop van dit jaar van de Europalaan naar het Vredenburg.

Restaurant De Klub heeft met een crowdfunding binnen een week 300.000 euro opgehaald voor de verhuizing van het restaurant. De Klub verhuist in de loop van dit jaar van de Europalaan naar het Vredenburg.

De Klub komt in de voormalige amusementshal Charlebry aan het Vredenburg, die al 25 jaar niet meer gebruikt wordt. Charlebry verliet het gebouw in de jaren negentig, maar met de komst van De Klub krijgt het dus een nieuwe bestemming.

Tekst loopt door onder de foto

Het restaurant zit nu nog aan de Europalaan, maar moest naar eigen zeggen op zoek naar een nieuwe locatie. Het pand aan het Vredenburg kwam volgens de eigenaren ‘bizar snel’ op hun pad. “Een leeg canvas waar wij onze nieuwe huiskamer kunnen verwezenlijken”, aldus Lisa Meijntjes, die De Klub samen met Jasper Kaan heeft opgericht.

Meijntjes en Kaan begonnen vorige week een crowdfunding om de verhuizing en verbouwing te financieren. Met succes: binnen een week is het doelbedrag van 300.000 euro bereikt. Ruim 200 mensen investeerden. “We wisten dat we een redelijk stabiele achterban hadden, maar dat het zó snel zou gaan met het bereiken van het eindbedrag heeft ons steil achterover doen slaan. Zóveel mensen die ons steunen: het geeft ons echt vertrouwen in onze toekomst op het Vredenburg”, laten de eigenaren weten.

De komende maanden zit het restaurant nog op hun huidige plek aan de Europalaan. In de loop van dit jaar zal De Klub zijn intrek nemen in het nieuwe pand.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Fins

  Fijn als dit ook een nieuw begin zou betekenen voor het Vredenburg. Al die leegstaande panden op het rijtje: Verhoef, Moon, Wappie Wappie en nog zo wat panden.

 2. ClaireObscur

  En hoe komt het dat al die panden leeg staan? Ik doe morgen weer een telrondje door de binnenstad.

 3. Chef Plongeur

  Leuk! Succes!!

 4. PvC

  Hoe kan het eigenlijk dat zo’n pand op zo’n AA-locatie maar liefst 25 jaar ongebruikt blijft? Is daar helemaal geen beleid op?

 5. Peter van Zoest

  Leve crowdfunding! Uiteindelijk Wordt Alles Horeca.

 6. Baliekluiver

  Fijn, want is een enorm tekort aan horeca in de binnenstad!

 7. wollie

  het gaat om kelder en begane grond; de verdieping(en?) erboven werd al wel gebruikt.

 8. Rob H.

  @ClaireObscur : omdat de vastgoedsector woekerprijzen vragen, per vierkante meter. En de overheid helaas nog niet de middelen heeft om de leegstand te verminderen.

 9. JdV

  Diep respect voor de ondernemers. Je krijgt 200 mensen zo gek om jouw risico volledig van je over te nemen. Gaat het mis? Rien ne vas plus. Uw geld is niet meer van u. Gaat het goed en is het een groot succes? Baggervette winsten voor deze ondernemer zou het orakel uit Stadskanaal zeggen. Soort van bankje spelen. Lekker gokken met andermans geld. Zonder zelf risico te lopen. Chapeau!!

 10. W

  JdV: man maak je niet druk, wat is nou 1500 euro!

 11. Daan

  Wat een zure reacties zeg. Gefeliciteerd zou ik zeggen!

 12. Binnenstadsbewoners

  Binnenstad volstampen met horeca
  Binnenstad is ook een woonwijk

 13. Wittejan

  Kwestie van vraag en aanbod. Zolang terrassen en binnenhoreca vollopen zal het horeca-aanbod niet verminderen. En ja, ook ik ben een vervent terraszitter

 14. Statler

  Ik wens de uitbaters succes. Dit heeft meer potentie dan de lokatie op Vechtclub XL met een onduidelijke toekomst. Hoop wel dat ze ingesteld zijn op een ander publieks-samenstelling.
  @JdV
  ik ben het nu grondig oneens. Deze investeerders nemen een gecalculeerd risico, dit in tegenstelling tot bvb de loyalisten van Waku Waku.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 15. De Preu

  Geweldige toevoeging aan de binnenstad! Mooi dat er zoveel mensen bij betrokken zijn en meeprofiteren van het succes van De Klub, veel fijner dan een manager bij een bank sponsoren.

 16. Marcel

  Jammer want de klub was 5 min lopen van ons vandaan. Maar, 10 min fietsen is ook goed ;-). Blijf creatief en bar verhogend, dan blijkt jullie succes zeker goed! Tot gauw.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).