ROOST keert niet terug naar Park Paardenveld in Utrecht; tijdelijke vergunning wordt niet verlengd ROOST keert niet terug naar Park Paardenveld in Utrecht; tijdelijke vergunning wordt niet verlengd

ROOST keert niet terug naar Park Paardenveld in Utrecht; tijdelijke vergunning wordt niet verlengd

ROOST keert niet terug naar Park Paardenveld in Utrecht; tijdelijke vergunning wordt niet verlengd
ROOST aan de Singel keer niet terug naar Park Paardenveld in Utrecht. De tijdelijke vergunning is op 31 oktober van dit jaar gestopt en daarmee komt ook een einde aan de pop-up horecazaak.

ROOST aan de Singel keer niet terug naar Park Paardenveld in Utrecht. De tijdelijke vergunning is op 31 oktober van dit jaar gestopt en daarmee komt ook een einde aan de pop-up horecazaak.

ROOST werd vijf jaar geleden gekozen als initiatief om tijdelijk invulling te geven aan Park Paardenveld. Dit werd gedaan omdat de ontwikkeling van het gebouw De Kade in het gebied niet door bleek te gaan. ROOST kreeg toentertijd een vergunning van vijf jaar.

Ondanks dat de horecazaak er volgens de gemeente voor gezorgd heeft dat het park een ‘prettige plek werd waar veel Utrechters graag gebruik van maakten’ wordt de vergunning niet verlengd. Er zijn vanuit bepaalde hoeken namelijk bezwaren ingediend tegen de jaarlijkse vergunning.

Rechtszaken

“Dit heeft geleid tot een aantal rechtszaken, waarbij we de tijdelijkheid van het initiatief als onderdeel van de verdediging hebben gebruikt. […] De rechtszaken hebben niet geleid tot het intrekken of ongegrond verklaren van de omgevingsvergunningen. Maar het geeft wel aan dat er -naast veel sympathie- ook weerstand is tegen het horeca-initiatief op deze locatie”, schrijft het college in een brief aan de raad.

Omdat in eerste instantie is afgesproken dat ROOST vijf jaar in Park Paardenveld mag blijven en de gemeente zichzelf ziet als ‘betrouwbare overheid’, zou het nu niet mogelijk zijn het tijdelijk initiatief nog langer op deze locatie door te zetten.

Toekomst

Op korte termijn verwacht de gemeente geen nieuwbouwontwikkeling bij parkeergarage Paardenveld en het gebied eromheen. Er wordt onderzocht wat de komende jaren met het park gedaan kan worden. “Het gebruik van het park en de levendigheid er omheen is fijn voor de Utrechters maar moet wel in goede balans zijn met eventuele overlast voor de omgeving.”

Tot slot spreekt de gemeente haar waardering uit over de inzet van de ondernemer achter ROOST. “Het is een prachtige levendige plek geworden, waar veel Utrechters genieten van het park langs de singel.”

Gekoppelde berichten

76 Reacties

Reageren
 1. Baliekluiver

  Ik snap de frustratie van ROOST wel, want de utrechtse horeca is gewend om in de watten gelegd te worden. ‘Tijdelijk’ is in die kringen D66 jargon voor ‘eeuwigdurend verlengd’. Als nu ineens tijdelijk toch gewoon tijdelijk blijkt te zijn is dat natuurlijk wel even schrikken. Is hier nou sprake van een trendbreuk of is het een ‘vergissing’ die volgend jaar in de buurt van de gemeenteraadsverkiezingen weer wordt ‘gerepareerd’?

 2. Barend

  Tsja. Zowaar is tijdelijk nu ook eens echt tijdelijk. Hulde, gemeente.
  Elders las ik dat feestpartij D66 ondertussen een lobby is gestart om ook hier tijdelijk om te vormen tot eeuwig. Ik mag hopen dat die lobby op niets uitloopt.

 3. JdV

  Goh, wat jammer nou. Je spreekt af dat je voor 5 jaar tijdelijk ergens mag gaan exploiteren en dan blijkt dat je je moet houden aan die afspraak. Het moet niet gekker worden. Vreselijk zeg. Zometeen moet je nog controleren op een QR code, en als je dat weigert sluiten ze je zaak. Nee, de hoereca heeft het maar slecht in 030. Ik zou snel maken dat ik wegkwam. Wellicht is er in 020 nog plek?

 4. Erwin

  Bezwaren uit bepaalde hoeken? Welke bezwaren uit welke hoeken?
  Fijn dat de gezelligheid uit de stad gesneden wordt. Wie droomt er niet van een jarenlang braakliggend terrein in de stad.

 5. Wim

  Prima hoor. Park Lepelenburg functioneert ook prima zonder dat er zo’n hut op staat. Tijdelijk is tijdelijk. Zoals bekend kost het Utrechtse horeca-ondernemers, als altijd gesteund door Maarten Koning van D66, moeite dat te accepteren.

 6. Peter de V.

  Gelukkig heeft D66 hun prioriteiten goed op orde en gaan hier wat aan doen.
  Er zijn namelijk geen andere problemen om aan te pakken in Utrecht. Iedereen heeft een mooie woning, het onderwijs is prima, er is geen criminaliteit van betekenis, de omgeving is hartstikke groen, alle mensen hebben gelijke kansen op werk en iedereen heeft geld genoeg om biertjes te gaan drinken op een terras van een van de 700 horecavestigingen in de binnenstad.
  Dus ja, dan ga je hier maar achteraan voor de stemmen.

 7. Baliekluiver

  Mensen zoals @Edwin, die openbare ruimte zoals groenstroken, plantsoenen en onze monumentale parken zien als ‘braakliggend terrein’ willen niet begrijpen dat een open plek zonder terras, foodtruck, festival of circus ook kan bijdragen aan de leefkwaliteit van de stad. Niet iedereen vlucht van feest naar feest, sommige mensen vinden enige rust ook wel fijn!

 8. Christian

  Bewoners uit de buurt hebben ongetwijfeld geklaagd. Die verlangen natuurlijk terug naar die 4 baansweg voor hun deur en al die junkies in de buurt van de parkeergarage. Als roost ergens voor heeft gezegd dan is het we de leefbaarheid op die stek. Mark my words: zonder roost wordt dat een gebruikerspark a la lepenburg en lucasbolwerk.

 9. Stronk

  @Erwin
  Ik zie geen “jarenlang braakliggend terrein” maar een weer gewoon openbaar toegankelijk park / openbaar groen langs de singel wat weer gewoon voor iedereen toegankelijk is.

  Stop de sluipende vercommercialisering van de openbare ruimte!
  We hebben in deze stad juist meer gewoon voor iedereen toegankelijk groen nodig, en het ruimtebeslag van ROAST op deze plek werd steeds groter met al dat touw eromheen. Gewoon “gratis” in het gras in een park zitten zonder verplichte afdracht aan een horecaondernemer is een ondergewaardeerd iets waar we niet genoeg van kunnen hebben.

 10. Mark

  Blijkbaar willen de omwonende liever een duister park met drugsverslaafde en zwevers ‘s nachts dan wat geroezemoes ‘s nachts. Zonder Roost wordt het rondom die parkeergarage ‘s nachts echt een onprettig stukje.

 11. Massegast

  Het is een mooie plek voor dure appartementen. Niet elke immigrant is arm en vindt maar eens iets passends, waor.

 12. Rob

  Wellicht nu toch manier om nieuwe fietsroute via brug en Nieuwe Kade te laten lopen ipv de onzinnige brug bij de sluis. .

 13. TJA...

  Vreselijk jammer als het echt dicht moet gaan.
  Met een beetje lekker weer is het er gezellig druk.
  Ik zou wel willen weten uit welke ‘bepaalde hoeken’ er geklaagd is. Directe omwonende zijn er niet. Dus het kunnen eigenlijk alleen maar jaloerse andere partijen zijn?

 14. Pieter

  Jarenlang braakliggend???deze prachtplek op een oude historische hoek met de mooie nieuwe singel…daar hoort dat oud hout bouwsel niet.tijdelijk is tijdelijk al wil feestclup D66 het anders,eindelijk doet gemeente iets goeds!
  Wat zit er eigenlijk..yuppen ,twintigers en kantoorlunchers,liefst buiten de omheining want dat kost niks

 15. Johan

  @ Christian

  Lepelenburg en Lucasbolwerk zijn mooie stukken singelpark. Die potentie heeft Paardenveld ook. En daar is het helemaal niet voor nodig dat het door de horeca opgeslokt wordt. Laten we blij zijn dat er in de binnenstad openbaar groen overblijft.

 16. Kluk kluk

  Er was toch een 5jarig contract
  Contract is contract
  Afspraak is afspraak
  Toch proberen onder het contract uit te komen
  Horeca in utrecht denkt met hulp van politieke vriendjes horecalobby overal zijn zin in de krijgen
  Dit keer niet dus!
  Er komt steeds meer weerstand tegen het pamperen van horeca vriendjes

 17. Moniek

  Als de gemeente consequent is, laat ze nu die gekke Akwaglot ook slopen. Daar was nl. ook een vergunning voor een beperkte tijd.

 18. Ben

  Jammer dat die levendige plek met al die genietende mensen nu gaat vervallen naar een naargeestig strookje hondenuitlaat groen. Openbare ruimte die er bepaald niet uitnodigender op wordt. Roost heeft ervoor gezorgd dat de weinig inspirerende kop van de ASW veranderde in een plek die dat saaie deel van de stad sfeer en energie bezorgde. Ik hoop dat Roost terug mag komen. Ben, een omwonende.

 19. cas

  `Heerlijk dat de ruimte weer terug naar de burgers gaat. In de zomeravonden heerlijk op een kleedje daar zitten en genieten van de reuring om je heen. Zoveel meer mensen wordt nu dat geboden door het verdwijnen van die houten schuur.

 20. Calm your titties

  Wat wordt er veel geklaagd in de reacties hier. Ik vind het mooi dat er begrip wordt getoond, maar moet dit cynische gedoe er nou bij komen?? Stel je niet zo aan joh en geef gewoon genuanceerd commentaar.
  Ik vind het in ieder geval wel jammer dat zo’n gezellig tentje weg moet en ik hoop dat er iets vergelijkbaars al dan niet rustiger voor in de plaats komt.

 21. isabelle

  Begrijpelijk. De geluidsoverlast is tot (diep) in de nacht…

  En @Mark, weet je zeker dat dit stuk grasveld nu meteen een ‘duister park’ wordt, zo pal achter het politiebureau? Ik heb mij daar ver voor ROAST nog nooit onveilig gevoeld!

  Het zou ook wel diep triest zijn als we moeten stellen dat de horeca onze stadsveiligheid waarborgt :-))

 22. JdV

  @Christian en Mark. Gelukkig zit het hoofdbureau van politie op 10 meter afstand zo ongeveer. Voordat Roost er zat was het gewoon een openbaar terrein waar je prima overdag en ‘s avonds kon vertoeven. Roost heeft niks veranderd. Ze hebben lekker geld verdiend, en nu is het uit. Al die drama opmerkingen over junks slaan nergens op. Zwervers en junks zijn onderdeel van de stad, en tref je op verschillende plekken aan. En die vierbaansweg lag er al en ligt er nog steeds, ondanks of dankzij Roast maar zonder enige verschil of invloed.

 23. Yoshua

  Roost heeft er zijn vijf jaar opzitten.
  Kans voor een nieuwe ondernemer de komende vijf jaar.
  Roost kennen we nu wel, tijd voor iets fris en vrolijkheid.
  Nergens wordt gezegd dat het nu braakliggend gaat worden, alleen dat Roost zijn vijf jaar erop zit.
  D66 tweete vorige week nog dat Roost moest blijven, niet te bevatten.

 24. W

  5 Jaar is ook 5 jaar!
  Maar mensen……pas op! want D66 maakt zich al weer sterk om deze TijdelijkE vergunning om te zetten naar definitief!!! Maarten de Koning is al bezig……. Het lijkt wel of deze partij zich alleen druk maakt of er wel genoeg horeca in de stad is! Wat politieke arren moede toch.
  Utrecht heeft nog wel meer onderwerpen waarover de politiek zich zorgen kan maken zich vooral in te zetten!

 25. Ger

  Roost geeft leven aan een saaie plek, nauwelijks omwonenden, gewoon weer voor 5 jaar verlengen.

 26. BW

  Blijft bijzonder: als je de gemiddelde reactie op DUIC moet geloven ziet een meerderheid de Utrechtse horeca liever sluiten, maar in werkelijkheid draait de horeca eigenlijk prima (corona uiteraard even daargelaten).

 27. echte Utrechter

  @Christian, niet zo uit je nek kletsten jongen. Er is inderdaad met de buurt afgesproken dat dit maximaal 5 jaar zou duren en daar wordt door de gemeente nu ook (zeer terecht) op gehandhaafd. Roost huilt krokodillentranen alsof dit uit de lucht komt vallen. Bah!!

  Die snelweg is nu grotendeels singel die er mede door grote inspanningen van de buurt weer is gekomen. De groenstrook was er altijd al zij het anders ingericht. Ook met inspraak van de buurt!
  Van junks hebben we op die plek nauwelijks tot nooit last gehad evenmin van de boy’s en girls die de skatebaan gebruikten. Zorg in het vervolg dat je de feiten beter kent alvorens hier wat neer te kalken!
  Het Paardenveld “park” zal zich prima redden. Wijk C houdt mede een oogje in het zeil!

 28. Jaap

  Hoewel ik het gezeik en gezeur van de ware Utrechter over het algemeen zeer waardeer is het hier niet op zijn plek.

  Dat het daar gezellig is kan iedereen zien. Vooral op zomeravonden. Mss had het iets minder succesvol moeten zijn. Het lijkt nu alsof er mensen jaloers zijn en het de jongelui niet gunnen om het daar leuk te hebben. Een tijdelijke vergunning is om ervoor te zorgen dat er überhaupt nog eens iets kan want anders kan er nooit wat. Je kunt het ook beter als evaluatie periode beschouwen. Dat als het uit de hand loopt er niet direct een onmogelijke situatie in het gebied is gecreëerd. Volgens mij is het gebied er daar enorm op vooruit gegaan en hebben er veel mensen plezier.
  Gun je naasten eens wat. Lijkt me goed om die vaardigheid weer eens wat te trainen in deze periode ipv direct weer dat gezeik

 29. Christian

  @johan: “ Lepelenburg en Lucasbolwerk zijn mooie stukken singelpark.”
  Daar ben je zeker al een tijdje niet geweest…? Je struikelt er over de junks. Over een tijdje ook op het paardenveld

 30. Hetty

  Stond daar niet ooit een mooie molen? Die mogen ze wat mij betreft weer terugbouwen. Je ziet aan houtzaagmolen De Ster wat een mooie en ook gezellige plek dat geworden is. Als hier voor gecrowdfunded gaat worden, ben ik in ieder geval van de partij.

 31. Jack

  ik dacht laat ik eens de reacties lezen want er zullen wel veel mensen teleurgesteld zijn dan dat regels hier zo strikt worden gehanteerd. Maar nee, veel mensen die blijkbaar verlangen naar rust en stilte ipv levendigheid. En komen met de eeuwige dooddoener regels zijn regels. Ik lees vooral afgunst en het andere mensen niet gunnen van plezier.

 32. Herman

  Voormalige Holland Casino pand wordt nu neem ik aan ook afgebroken?
  Dat gebouw was ook tijdelijk, ook hier zal de gemeente een betrouwbare partner willen zijn op wie je kan rekenen?

 33. Floor

  Kom op nou, Roost heeft zijn vijf jaar gehad en nu is het tijd om te vertrekken. Nu niet zeggen,
  Sidney Rubens, dat het uit de lucht is komen vallen. Bij de laatste verlenging van het contract is er nog op gewezen dat 1 november 2021 er een einde aan kwam. En trouwens er is op die plek genoeg horeca aanwezig in de plint van de parkeergarage. En er is toch geen horeca voor nodig om het gezellig te hebben? Komop zeg.
  Nu kan er een mooi park van gemaakt worden waar veel mensen gebruik van kunnen maken.

 34. Piet

  Aan iedereen die rust wil: ga niet in een stad wonen.

 35. Erwin

  @stronk: het paardenveld ís een plek die toegankelijk is voor iedereen, heus niet alleen voor bezoekers van roost. Je bent bewust nepnieuws aan het verspreiden

 36. Janine

  “Het Paardenveld “park” zal zich prima redden. Wijk C houdt mede een oogje in het zeil!”
  Aldus ene echteUtrechter.
  Dat voelt meer als een dreigement dan als geruststelling.
  Vermoedelijk is echteUtrechter een van de wijk c klagers die een hekel hebben aan studenten, horeca, d66 en gezelligheid.

 37. Martijn

  Wel jammer dat de gemeente pas een betrouwbare partner wil zijn als er rechtszaken dreigen…

 38. Len

  Ik vind dat park sowieso een tROOSTeloze plek, of er nou wel of geen paviljoen staat. Maar met een paar drankjes in de mik heb je dat allemaal niet meer zo door, dus wat dat betreft is het geen verkeerde plek voor zoiets.

 39. Scherpschutter

  Hoewel de gemeente letterlijk evenveel van doen heeft met het zijn van een ‘betrouwbare overheid’ als Mario Draghi van doen heeft met het zijn van een lekker wijf, is hier sec bezien moreel recht gesproken.

  Afspraak is afspraak. Vijf jaar is vijf jaar. Huurders hebben verder niets te willen of eisen, slechts de eigenaar te gehoorzamen. Punt. Geen enkel ander argument doet verder ter zake.

 40. Marko

  Had wat mij betreft verlengd mogen worden, want er is een leuke plek van gemaakt in de afgelopen jaren en een alternatief plan voor deze plek is er ook nog niet. Maar de gemeente heeft goede argumenten om vast te houden aan de tijdelijkheid. Vijf jaar is best lang voor een pop-up. De uitbater(s) hebben vast al nieuwe plannen, maar het logisch voor deze ondernemers om uit te testen of verlenging er toch nog in zit. Zonder Roost blijft er voorlopig een groenstrook over met een lege plek. Dat went ook wel weer, en voor sommigen is het een verbetering . Samenvattend: het is niet zo’n groot drama. Tijdelijke contracten verlopen nu eenmaal.

 41. Koel Hoofd

  Ben een beetje klaar met de horeca.
  Het wordt steeds meer stelletje jankende peuters (zeg nee tegen een peuter en die gaat alleen maar harder janken en drammen) waar de drammerige politiek als een broedse moederkloek kabaal over gaat maken omdat ze daar stemmen mee willen winnen.
  Wat een totale farce….
  Sluit me verder aan bij meerendeel eerdere comments, tijdelijk is tijdelijk en niet voor altijd net zoals nee gewoon nee betekend.

 42. Luuk Upuuk

  Je weet waar je aan begint, dus nu niet zeuren. Doet me denken aan iemand die een huis koopt op een straat die Spoorlaan heet en vervolgens gaat klagen over het lawaai van passerende treinen.

 43. Bert

  Als ze voor zichzelf nou ook eens die regels strak zouden hanteren en *altijd* een betrouwbare partner proberen te zijn(incl naar de burger toe)

 44. Ton

  Struikelen over Junks ???
  Dat was toch vroeger, in de jaren ’90 ?
  (Pre-Spekman tijdperk)

 45. Willem

  Grappig dat de stemming op de facebookpagina van Duic 180 graden anders is.
  De reacties hier zijn gelukkig niet representatief voor de Utrechtse bevolking.

 46. Willem

  Casino op het jaarbeursterrein had ook een vergunning voor 5 jaar, maar staat er ook nog steeds. In Utrecht wint het grote geld altijd. HC en Jaarbeurs krijgen alles voor elkaar. Voor de kleinere ondernemer met een goed initiatief kan er niks.

 47. WV

  @ Willem

  En hoe representatief voor de Utrechtse bevolking is het horeca-gemekker van de Utrechtse studentenpopulatie op die Facebookpagina?

 48. cas

  @ Luuk, nou ik zal je vertellen dat jouw voorbeeld helaas de ondergang is voor veel buurten tegenwoordig. Noemen we gentrification… In de populaire buurt willen wonen waar het gezellig multiculti is met sfeer en reuring op straat, maar na 1 jaar extreem gaan zeuren dat je rust wilt enz. dat alle levendigheid weg gaat en de perfecte saaie slapende wijk overblijft waar niks gebeurd (is nu in Lombok gaande)

 49. BW

  @WV
  Hoe representatief is het dat de Utrechtse horeca doorgaans gewoon goed gevuld is?

 50. Dorine

  Liep er vanochtend langs en die lelijke plankenhut staat er nog steeds.
  Wanneer wordt ie afgebroken?
  Afspraak = afspraak!

 51. Wim

  Ehh BW, wat is je punt?

 52. BW

  @Wim
  Nou Wim, dat ‘@’-teken betekent dat ik op iemand reageer. Op WV in dit geval (2/11 – 9:49) en WV reageert op zijn/haar beurt weer op ene Willem (2/11 – 8:55). Als je die berichten terugleest is mijn punt denk ik vrij helder, maar voor de zekerheid: de reacties hier zijn niet representatief. Het “horeca-gemekker van de Utrechtse studentenpopulatie op die Facebookpagina” is dat wellicht ook niet (geen idee overigens, ik ken die facebookpagina niet), maar wat wél een prima indicatie is, is het feit dat de horeca het (buiten corona) gewoon goed doet. Kortom, de horeca is populair en voorziet in een behoefte en dat de usual suspects dat voorzien van hun voorspelbare (boomer)commentaar doet daar niets aan af.

 53. Katja

  Jippie ! Laat het groen gewoon groen. En met zuiden, of oostenwind is de stank niet te harden.

 54. Wim

  @ BW

  Ah. Dus je bent voor het faciliteren van de door D66 gesteunde ontembare drankzucht van de Utrechtse studentenpopulatie. Dat is een nogal eenzijdige benadering mijn beste. Het gaat er niet alleen om dat die schroothouten hut populair is. Het gaat om het grotere Utrechtse plaatje waar evenwicht tussen wonen werken en recreëren nodig is. En dat betekent dus niet dat op elk groen plekje stad een kroeg neergeplempt moet worden.

 55. niet zure wijkC bewoner

  is er een mailing uitgegaan waarin iedereen wordt opgeroepen om hier een zure mening te geven?
  In de vergunning van 5 jaar zit ook 2 jaar corona, wellicht moet daar even naar gekeken worden! ook is Roost een heerlijke plek geworden waar een overgroot deel van de bewoners van deze stad heeft kunnen genieten. Het zou zonde zijn als dit verloren gaat.
  Maak je allemaal niet zo druk, is het leven te kort voor.

 56. BW

  @Wim
  Als je denkt dat de ontembare drankzucht van de Utrechtse studentenpopulatie de enige driver is achter de lokale horeca, dan heb ik opzienbarend nieuws voor je: dat is niet zo.

 57. JdV

  @bw: als niet-boomer laat ik me echt niks gelegen liggen aan de mening van sneeuwvlokjes/millenials/gen z. Ga er maar aan wennen, het aantal ouderen gaat toenemen het aantal jongeren neemt af. De behoefte aan horeca neemt af en de behoefte aan kwaliteit en rust neemt toe.

 58. Janine

  Ja stel je voor dat mensen genieten en plezier hebben. Terug in hun (corona)hok zullen ze!
  De zure reaguurders hier zijn waarschijnlijk nooit jong geweest

 59. Ton

  @ Janine
  Ik heb in mijn jeugd zeer veel plezier en genot gekend in een park zonder horeca.
  Probeer maar eens.
  (niet-boomer)

 60. BW

  @JdV
  Dank voor het verkeerd inschatten voor mijn leeftijd (ik voel me gevleid) en verder zou ik er zelf vooral rekening mee houden dat de behoefte aan horeca niet gaat afnemen. Als je mij niet gelooft (want waarom zou je?), neem dan de prognose in onderstaande link eens rustig door. Daarin kun je lezen dat de groep 65+ ers het hardst groeit, maar ook dat álle leeftijdsgroepen groeien, dus ook jongeren. Waarbij overigens nogmaals opgemerkt dat de horeca niet alleen wordt bezocht door jongeren.

  https://www.utrecht.nl/bestuur-en-organisatie/publicaties/onderzoek-en-cijfers/onderzoek-over-utrecht/bevolkingsprognose/

 61. Leen

  De zure reacties onder dit artikel komen niet overeen met mijn ervaring met ROOST. De tent heeft bij ieder bezoek keurig uitgelegd op tijd te moeten sluiten voor de omwonenden en van die feestjes diep in de nacht heb ik nooit iets gehoord. Wat ik me kan herinneren van roost is de gezelligheid die het van een afstand uitstraalt in een park waar weinig te beleven valt voor de rest.

 62. Sanne

  Ik vraag mij af of de gemiddelde commentator hier überhaupt ooit in park paardenveld of bij Roost is geweest.. Zo te lezen is het vooral becommentariëren van de situatie en ergernis aan andere zaken in de stad? Iedereen zijn eigen mening maar ik heb als inwoner van deze stad mooie avonden beleeft bij ROOST. Ze hielpen overigens ook park paardenveld schoon te houden. Dat de gemeente nog niet weet wat de plannen worden voor het park, betekent ook niet veel goeds volgens mij…. in die zin moet er wel geïnvesteerd worden om het in een nette vorm te behouden zoals een park hoort te zijn. Dus ja, doe mij maar een bruisende tent ernaast zoals Roost, die ook nog eens voor sfeer en een veilige omgeving zorgt (want daardoor minder zwervers en vervelende situaties, dan in een park zonder veel toezicht van derden!!). Ik hoop dat de gemeente nog eens met ze om de tafel wilt, het concept was fijn!

 63. Maxime

  Een groot gemis voor Utrecht. Wat een heerlijke plek is ROOST, en wat een unieke toevoeging aan de stad. ROOST krijgt het voor elkaar om van een plek vóór een parkeergarage, uitkijkend op een grote weg, een gezellig en uniek stadspark te creëren. Zo wordt Utrecht een stad waar naast de standaard kroegen op het stadsplein, ook aan de randen van het centrum op een unieke manier geborreld kan worden, zonder daarbij tot last te zijn bij buurtbewoners (ze moeten immers om 23:00 al dicht zijn…).

 64. Dorine

  Wij willen toch allemaal een betrouwbare overheid?
  Afspraak is afspraak. Tijdelijk is tijdelijk.
  Gaat helemaal niet over of Roost leuk is of niet, de gemeente moet afspraken nakomen, en dat doet ze. Hulde!

 65. Erwin

  @jdv: want ouderen gaan niet meer naar de kroeg. Speak for yourself. Als je vanwege je leeftijd behoefte aan rust begint te krijgen is het wellicht tijd de stad te verlaten voor drenthe.

 66. Barend

  Aan alle jengelaars hierboven die Roost open willen houden: ik zie geen enkele reden waarom de gemeente Utrecht zou moeten faciliteren dat deze ondernemer binnenloopt op dit stukje groen Utrecht. Als er dan toch horeca moet komen, laat de gemeente het recht op horeca-exploitatie dan veilen. Hoogste bieder mag er dan wat moois van maken.

 67. JdV

  @sanne: ik vraag me af of de gemiddelde sanne net zoals ik geboren en getogen is in Utrecht, daar zijn of haar hele leven (meer dan 50 jaar) heeft gewoond en of de gemiddelde sanne ruim 10 jaar in wijk c heeft gewoond. Het zijn meestal de sannes uit de provincie zonder roots in 030 die menen originele inwoners de maat te moeten nemen.

 68. Janine

  @ton: omdat jij een nare jeugd hebt gehad dus moeten toekomstige generaties dat ook hebben?
  Overigens kan je ook in het paardenveldpark zitten zonder klant van roost te zijn, volgens mij haal je zaken door elkaar

 69. Ton

  @ Janine
  Bedankt voor je medeleven.
  Maar wees gerust, ik heb een heerlijke jeugd gehad.

 70. BW

  @Barend
  Joh, het gaat mij er helemaal niet om of Roost wel of niet open moet blijven (er is meer horeca). Het gaat mij om de set boomers die onder werkelijk iéder artikel dat ook maar zijdelings aan horeca valt te linken, komt jammeren over overlast. Je hoeft van mij niet te vertrekken naar een hutje op de hei, maar iedereen weet dat de horeca echt niet gaat verdwijnen (JdV weet het nu ook), dus als je dat echt onoverkomelijk vindt, dan moet je er voor je eigen gemoedsrust misschien toch eens serieus over nadenken.

 71. GeeWee

  Als 5 jaar de afspraak is, dan moet de overheid zich daar aan houden. En de zonaanbidders weten straks begin april bij de eerste lentezon het parkje best weer te vinden.
  Wat ik me wel afvraag, 5 jaar geleden is deze vergunning tijdelijk afgegeven om in de tussentijd een definitieve invulling voor deze plek voor te bereiden. Hoe staat het daarmee?

 72. JdV

  @BW @Erwin: Wat ik heb zien zitten de afgelopen jaren bij Roost waren in overgrote meerderheid zeker geen ouderen. Dus mooi, ouderen gaan naar de horeca/ het cafe maar niet naar Roost. Roost kan dus prima weg 🙂

 73. Joey

  At jvd:

  Ik zou ook liever hebben dat men alleen mag reageren als men geboren en getogen is in utrecht.

  Zelf ben ik geboren in getogen in utrecht. En kom uit 1983

 74. Bernhard

  Echt heel jammer ! Het zorgde voor een heel leuke binnenkomst van Utrecht voor automobilisten gelijk als bruisende stad !
  Een stad moet leven ! Het vormde een uistekende aanvulling zijde van de singel, De Utrechter,Bunk, en Roost !
  Onbegrijpelijk dat dit moet wijken voor….niks ! Een leeg veld voor een lelijke zielloze parkeer garage.
  Gemeente, maak een goed plan, sloop garage voor brood nodige appartementen, en een unieke attractieve horeca die onderscheidend is, niet een zoveelste keten of zo !

 75. wollie

  gelukkig is rubens proeflokaal er nog

 76. Pieter

  Wat een gemis dat Roost weg moet… Ik heb het altijd ervaren als heerlijke plek om in de zomer ontspannen een drankje te doen. Het gevoel jezelf even te kunnen onttrekken aan de drukke binnenstad ook al zit het nog super centraal. Echt een unieke plek die naar mijn mening niet met iets anders in utrecht te vergelijken is, zou zonde zijn als we dat straks moeten missen… Een experiment als pop-up gestart in park Paardenveld die met vlag en wimpel geslaagd is gezien de populariteit, waarom dan niet behouden?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).