Sushirestaurant Sumo aan de Potterstraat gesloten; exploitatie gestaakt en vergunning ingeleverd | De Utrechtse Internet Courant Sushirestaurant Sumo aan de Potterstraat gesloten; exploitatie gestaakt en vergunning ingeleverd | De Utrechtse Internet Courant

Sushirestaurant Sumo aan de Potterstraat gesloten; exploitatie gestaakt en vergunning ingeleverd

Sushirestaurant Sumo aan de Potterstraat gesloten; exploitatie gestaakt en vergunning ingeleverd
De Sumo aan de Potterstraat is al enige weken gesloten
Het sushirestaurant Sumo aan de Potterstraat is gesloten. De eigenaar heeft de exploitatie gestaakt en de vergunning ingeleverd, dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente.

Het sushirestaurant Sumo aan de Potterstraat is gesloten. De eigenaar heeft de exploitatie gestaakt en de vergunning ingeleverd, dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente.

Het restaurant, op de voormalige plek van de Monza, is al enige weken dicht. Op de ramen en de site wordt gemeld dat er wordt verbouwd aan het pand. Er lijkt echter niets te gebeuren in het gebouw. Bovendien heeft de ondernemer achter het restaurant de vergunning ingeleverd, bevestigt een woordvoerder van de gemeente Utrecht.

Wat er precies aan de hand is, is onduidelijk. Het restaurant is onbereikbaar voor commentaar. Het lijkt echter verband te houden met een procedure die loopt tegen ondernemers achter het restaurant. De eigenaren van het restaurant zijn ook betrokken bij Sumo Oriental aan de Biltstraat en The Fish Market aan de Schoutenstraat. Beide restaurants zijn al meer dan een jaar klaar voor gebruik, maar nooit opengegaan.

Bibob-onderzoek

DUIC berichtte in juni vorig jaar al over de problemen met beide restaurants. Achter beide zaken zitten meerdere eigenaren, maar er zit ook overlap tussen. Een van de eigenaren van de The Fish Market is ook een van de eigenaren van Sumo Oriental, zo blijkt uit de gegevens van de Kamer van Koophandel. Hij wil niet reageren op de problemen met de vergunningen of de recente sluiting van de Sumo aan de Potterstraat.

Er was een Bibob-procedure gestart naar de integriteit van de eigenaren van Sumo Oriental en The Fish Market. Van The Fish Market was de vergunningsaanvraag al ingetrokken door de ondernemer. Bij de Sumo Oriental is de aanvraag uiteindelijk geweigerd. De gemeente kan verder niet zeggen waarom die aanvraag is geweigerd, omdat er bezwaar is aangetekend. Over lopende Bibob-procedures worden geen uitspraken gedaan.

In 2014 deed de FIOD meerdere invallen bij de Japanse restaurantketen Sumo, in meerdere steden actief, in verband met een strafrechtelijk onderzoek naar vermoedelijke belastingfraude.

8 Reacties

Reageren
 1. Grijs Staveman

  Aaahh wat zonde! Waar moeten we nu onze sushi halen in de omgeving Oudegracht/neude/Voorstraat??

 2. GB

  Bij Suzi in wijk C natuurlijk!

 3. Een sushiliefhebber.

  Was toch een erbarmelijk slechte sushitent. Dus geen gemis.

 4. G.Hoogland

  Suzi, bij Paardeveld.
  Heel lekker daar!

 5. Steve

  Ga maar naar Sushi Point op de Catharijnesingel hoekje Pasteurstraat.
  De beste en de lekkerste van allemaal.
  Zij bezorgen ook.
  Ik mis Sushi Point sinds ik ben verhuisd uit Utrecht

 6. Martha

  Om de hoek, op de Voorstraat, zit Kyushu. Wat mij betreft de beste sushi van Utrecht. Sumo is in ieder geval geen gemis, dat was de naam sushi niet eens waardig.

 7. Balletje

  Wat is er mis met gehaktbal boerekool jus?

 8. ilvy

  Dat er maar een mooie gelegenheid voor terug mag komen. Maneki aan de Nachtegaalstraat vind ik, een hele goede zaak.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).