Utrechtse bierbrouwerij De Leckere failliet verklaard Utrechtse bierbrouwerij De Leckere failliet verklaard

Utrechtse bierbrouwerij De Leckere failliet verklaard

Utrechtse bierbrouwerij De Leckere failliet verklaard
Werkspoorcafé De Leckere
De Utrechtse bierbrouwerij De Leckere is woensdag door de rechtbank failliet verklaard. Waarom de brouwerij failliet is gegaan, is vooralsnog onduidelijk. 

De Utrechtse bierbrouwerij De Leckere is woensdag door de rechtbank failliet verklaard. Waarom de brouwerij failliet is gegaan, is vooralsnog onduidelijk. 

De Leckere vierde vorig jaar het 25-jarig jubileum. De Utrechtse bierbrouwerij werd in 1997 opgericht. In 2018 verhuisde de brouwerij van De Meern naar het Werkspoorkwartier in Utrecht vanwege de groei van het bedrijf. 

Vorig jaar vierde De Leckere het 25-jarig jubileum met onder meer een bierfestival. Directeur Eric Odenwald liet toen aan DUIC weten blij te zijn met hoe het met De Leckere ging: “We zijn heel erg blij. De vraag naar ons bier is weer mega groot. In 2019 zijn we naar een nieuwe locatie verhuisd: van De Meern naar het Werkspoorkwartier. Het was wel even wennen aan de nieuwe installatie. Het is een prachtig industrieel erfgoedpand waar we nog lekker kunnen groeien. Dat is ook de bedoeling.”

De Utrechtse brouwerij won in 2018 ‘The Gold Medal’ voor de beste pilsener van Nederland. 

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. W

  Raar verhaal. Benieuwd wat de reden is

 2. Koel Hoofd

  Waarom een bedrijf failliet wordt verklaard?
  Dat is een wettelijk inkoppertje: als de onderneming langere tijd niet meer aan de betalingsverplichtingen kan voldoen en schuldeisers (Belastingdienst is prevalent eiser) geen zin meer hebben om nog langer te wachten.
  Ik hoop voor ze dat de brouwerij een BV is, want anders zijn ze behoorlijk in de aap gelogeerd.

  Ik wens deze ondernemers heel veel sterkte. Als er geen doorstart mogelijkis, gaan ze een regelrechte hel tegemoet en de enige die dan een menselijk gezicht heeft is de Belastingdienst.

 3. Wies

  Jammer voor deze ondernemers en het was echt een leuk plekje daar in een gebied dat langzaam verandert.
  Nu gauw alle Leckere pils in de stad vervangen door goed Duits bier. Was niet een fan helaas.

 4. JdV

  De Leckere was in 2008 al failliet en is toen overgenomen. Verhuizing naar dure Werkspoorlocatie. Dan corona. Dat is de reden volgens bronnen.

 5. Marc

  Ik heb het vermoeden dat de kleine 25cl flesjes die voor een 33cl prijs worden verkocht ook geen positief effect hebben gehad op de omzet.

 6. Hoera

  @JdV, welke bronnen? Zo makkelijk om maar wat te roepen, maar goed, that’s your middle name!
  En ze zijn niet failliet gegaan, al leek het daar wel twee keer op (niet in 2008 trouwens, jouw ‘feiten’ zijn zo vaak onnauwkeurig, lees: https://www.nederlandsebiercultuur.nl/databank/brouwerij?brouwerij_id=305) maar ze zijn toen overgenomen.

 7. Jay

  Als je met die vraagprijzen voor een flesje geen winst kan maken, dan moet er iets structureel mis zijn.

 8. Bart

  Zonde van een mooi biologisch biermerk, relatief klein en bijzonder.

 9. Chef Plongeur

  Heel jammer – voor vele klanten, maar natuurlijk vooral voor de ondernemers. En ik? Ach, ik heb niet veel met bier – ben meer een wijndrinker.
  Maar is het biercafé óók failliet, of draait die zelfstandig door? Ik hoop het van harte!!

 10. Tjerk

  Zaterdag nog rondleiding gehad…. Raar idee!

 11. Bas

  Ze waren er vroeg bij en ik dronk nog weleens een biertje van de Leckere, maar door het enorme aanbod nu waarschijnlijk toch echt minder. Als dat voor iedereen geldt…?

  Bovendien worden er steeds meer 0.0’etjes gedronken (in mijn bubble). Al ben ik zelf wat dat betreft een laggard 😉 heb liever een vegetarisch worstje dan een alcoholvrij biertje.

  Misschien kunnen ze een partij vinden om een doorstart te maken, in welke vorm dan ook…

 12. jeler

  ik vond ook dat ze een beetje naast hun schoenen ging lopen qua locatie.
  Graag wilde ik reserveren voor 20 man a 2 biertjes. Kon niet. Nu maar bier aan de kant van het water gaan drinken uit de bakfiets. terras was die middag nagenoeg leeg.

  supermarkt prijs Idd erg duur bier in hapslokweg flesjes.
  doe dan een 07 voor 4 euro.

  Ze hadden wel een mooi duurzaam concept in de nieuwe brouwerij waar anderen wat van kunnen leren. Hopelijk is er een gezonde doorstart mogelijk zonder dat heineken of een andere grote het koopt.

 13. Luuk Upuuk

  @ Hoera, dank voor uw link. Geeft een duidelijk beeld van hget reilen en zeilen van deze onderneming.

 14. jan

  Eerlijk gezegd is het gewoon heel duur bier

 15. W

  @jan: in vergelijking met het kratje heineken of hertog jan wel, maar er is dan ook een wereld van verschil tussen die twee.
  Biologisch kwaliteitsbier met hop en gerst vs goedkoop industrieel waterpils met hopextract en (vaak) mais ipv gerst.

 16. Rico

  De leckere was een vrij simpel biertje. Niks bijzonders. Als je je niet onderscheid met 900 brouwerijen in Nederland dan ga je ten onder…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).