Villa Orloff aan het Lucasbolwerk eindelijk open | De Utrechtse Internet Courant Villa Orloff aan het Lucasbolwerk eindelijk open | De Utrechtse Internet Courant

Villa Orloff aan het Lucasbolwerk eindelijk open

Villa Orloff aan het Lucasbolwerk eindelijk open
Het heeft even geduurd maar Villa Orloff aan het Lucaboswerk heeft donderdag de deuren geopend. Het is de derde vestiging, na Orloff aan de Kade en Café Orloff op ’t Wed. De nieuwste zaak doet ook zeker denken aan de twee andere locaties, maar krijgt volgens eigenaar Martijn Cools ook een uniek karakter.  

Het heeft even geduurd maar Villa Orloff aan het Lucaboswerk heeft donderdag de deuren geopend. Het is de derde vestiging, na Orloff aan de Kade en Café Orloff op ’t Wed. De nieuwste zaak doet ook zeker denken aan de twee andere locaties, maar krijgt volgens eigenaar Martijn Cools ook een uniek karakter.  

In november 2017 sloot Vinnies de deuren aan het Lucasbolwerk. Eerder zat op deze plek de studentenkroeg Café Heerenplein en het heeft ook nog even Café Koevoets geheten. In december 2017 kregen de eigenaren van Orloff de sleutel van het pand.

Borrel

Sindsdien hebben eigenaren en vader en zoon, Bert en Martijn Cools, toegewerkt aan de opening van hun derde vestiging Orloff. “Het was een samenloop van omstandigheden dat het wat langer duurde dan gepland, maar zo gaat dat soms”, vertelt Martijn. “Het is mooi dat de zaak nu open is.”

Afgelopen dinsdag werd er proefgedraaid. Terwijl er buiten nog een bord wordt opgehangen, zijn de deuren voor de klanten al wel open. Het pand oogt als een vestiging van Orloff. Martijn vertelt: “Er zijn inderdaad herkenningspunten te zien, voor een gedeelte is de formule ook hetzelfde. Maar Villa Orloff richt zich wel meer op de borrel. Op de kaart staan dan ook verschillende borrelplanken en een aantal gerechten zoals pizza.”

De horecazaak heeft ook een groot terras, waar zo’n honderd mensen kunnen zitten. Villa Orloff is 6 dagen in de week vanaf 10.00 uur open. “In de toekomst gaan we ook op de maandagen open, maar we gebruiken die dag nog even om alles helemaal af te ronden.”

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. JdV

  Hopelijk is de kwaliteit beter dan die van de website.

 2. G.H.

  Het ziet er uitnodigend uit in ieder geval. Wellicht binnenkort eens een wijntje doen daar.

 3. Peter

  Sukses!!!!,,het duurde even,,maar dan heb je ook wat!!!

 4. Gerard Brugmans

  Gaan Bert en Martijn Cools rekening houden met het feit dat hun geluid bij feesten en partijen rechtstreeks de woonwijk aan de overkant van de singel in knalt, of wordt dit weer zo’n zaak waar ze vinden dat omwonenden alleen maar zeuren en op een hutje op de hei moeten gaan wonen?

 5. Gideon

  In de jaren ‘70 heette dit restaurant Flora.

 6. Therese janssen

  Van harte gefeliciteerd met jullie prachtig pand,binnenkort een borrel !!

 7. Marcel

  Jaa, eindelijk weer snel een negatieve @ Gerard Brugmans.
  Woon je daar of zeur je alleen maar? Ik werkte er vlak bij en nooit last.

 8. mark

  Gerard, Heerenplein ging toch altijd vrij laat door en! met muziek….volgens mij is dit nieuwe concept toch iets anders. Zou dus beter moeten zijn voor jou en je geliefde rust.

 9. Ger

  Super leuke zaak en mooi punt, verheug me al op het terras. Gerard Burgmans idd maar de hei op

 10. Klaas

  @ Gerard

  Het is al sinds jaar en dag Horeca, ver voordat jij en anderen er kwamen wonen; het pand is zelfs ouder dan de jaren dertig huizen aan de overzijde van de singel en heeft ook langer horecabestemming. Horeca is niet per sé overlast, hangt altijd van het personeel en de eigenaar (en de bezoekers af).

 11. R_Utrecht

  Geluid dat rechtstreeks de woonwijk aan de overkant in knalt? Hahaha wat een enorme onzin zeg!

 12. Tommy

  Gerard… als je de dynamiek van de stad ontgroeid bent dan moet je net als ik verhuizen naar Leidsche Rijn.. gebeurt helemaal niets, oase van rust. 😉

 13. Ouwe henk

  Is boven en op balkon patio,,is daar een restaurant?
  Zou leuk zijn
  Is er al een website?
  Vragen vragen

 14. Ouwe henk

  Hier nog even ouwe henk
  Mocht er boven patio balkon een restaurant zijn
  Is er dan ook een traplift?
  Ben geen 20 meer

 15. R

  Mooi opgeknapt! Die kan weer jaren mee. Vind het altijd erg zonde om zulke oude panden te zien vervallen.

 16. Cris holleeder,,verre neef van de neus

  Prachtig mooi geworden
  Een tipje voor de bediening
  Niet vragen of de mensen nog een kop kofie willen
  Als de kop nog halfvol zit
  Staat zo hebberig ,klantonvriendelijk
  Mensen kunnen zelf wel bestellen
  Voor de rest. Sukses
  Mooi bedrijf

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).