C&A sluit twee filialen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant C&A sluit twee filialen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

C&A sluit twee filialen in Utrecht

C&A sluit twee filialen in Utrecht
De C&A filialen op het Vredenburg en in Kanaleneiland sluiten in mei en juni 2017 de deuren. De winkels gaan dicht vanwege het slechte bedrijfseconomische resultaat. Daarnaast verwacht C&A de komende jaren geen verbetering. Dat meldt Trouw.

De C&A filialen op het Vredenburg en in Kanaleneiland sluiten in mei en juni 2017 de deuren. De winkels gaan dicht vanwege het slechte bedrijfseconomische resultaat. Daarnaast verwacht C&A de komende jaren geen verbetering. Dat meldt Trouw.

Het personeel komt volgens C&A niet thuis te zitten, zij krijgen namelijk allemaal een baan aangeboden bij filialen in de buurt. Of er al nieuwe huurders voor de twee relatief grote panden gevonden zijn is nog niet bekend.

C&A lijdt, net als bij V&D het geval was, onder de komst van winkelketens uit het buitenland zoals Zara, Primark en H&M. “Deze concurrenten bieden een hoogwaardig design tegen een lage prijs. Ook spelen ze sneller in op trends. Ondertussen doet C&A al tientallen jaren hetzelfde”, zegt retaildeskundige Paul Moers tegen Trouw.
Naast de twee filialen in Utrecht sluit C&A ook een filiaal in Pijnacker en in Nijverdal.

22 Reacties

Reageren
 1. Johan

  Een icoon gaat uit de binnenstad verdwijnen. Het Vredenburg zal nooit meer hetzelfde zijn.

 2. Scherpschutter

  De economie verandert in een rap tempo. De consument is verwend en eist -mede dankzij het internet- meer. Lagere prijzen voor mooier materiaal en betere service met meer gemak. Voor koppige dinosaurussen als de V&D en C&A die al decennia hetzelfde doen en weigeren mee te gaan in de ontwikkeling is geen plek meer. Blokker is ook een voorbeeld van een organisatie die maar weigerde te innoveren en nu halfslachtig probeert een inhaalslag te maken. Die gaan ook tenonder, samen met zusje Xenos. Het is een kwestie van tijd.

  Over een paar jaar zullen dit soort bedrijven niet meer bestaan.

 3. tjark reininga

  sinds jaar en dag voert C&A in zijn collectie een hybride beleid. enerzijds doet het zichtbaar zijn best de bestaande klantenkring te bedienen, ook al veroudert die, en anderzijds probeert het vrij krampachtig nieuwe, jonge klanten te boeien. de beide filialen in het centrum van Utrecht maken dit goed zichtbaar. Helaas oogt het filiaal op de hoek van Vredenburg en St.Jacobstraat daarbij enigszins verwaarloosd, wat mede het gevolg is van de inkrimping die het de laatste decennia heeft moeten toestaan. opmerkelijk is dat C&A kennelijk wel heeft geleden onder komst van eerst Hoog-Catharijne en daarna tal van nieuwe confectie-verkopers daarbuiten, maar niet echt heeft kunnen profiteren van de ontwikkeling van de Bijenkorf in het La Vie-complex waarmee C&A aanvankelijk was verbonden.
  Is dit pand (nog) eigendom van het concern of is het intussen verkocht? Ik neem aan dat de filialen in Hoog-Catharijne en op Kanaleneiland in huurpanden zitten, maar hoe zit dat in Overvecht? Want de kosten van het onroerend goed zijn juist in deze sector een belangrijke factor voor het bedrijfsresultaat.

 4. Hannah

  @Johan
  Het Vredenburg was gelukkig al niet meer hetzelfde… na de sloop van het massieve Jaarbeursgebouw en het verdwijnen van de parkeerplaats. Daar hoeven we geen heimwee naar te hebben.

  Maar het huidige C&A-gebouw heb ik altijd een lelijke kolos gevonden, van mij mag ie nu tegen de vlakte. Hier een foto van het gebouw zoals het ooit was, veel charmanter:

  https://pbs.twimg.com/media/CikF7bHWsAA-3mS.jpg

 5. Yoshua

  Erg triest voor mij dat deze locatie sluit en niet die op H.C.
  Deze locatie heeft namelijk een grotere XL mannen afdeling dan de andere winkels in de stad.
  Voor iemand van 205 cm is het een perfecte winkel vanwege de lengte maten en niet de breedte zoals je in meeste XL speciaalzaken ziet.
  De meeste kleding winkels uitgezonderd van Dam gaan maar tot XXL.
  Nu moet ik dus online gaan kopen bij C&A

 6. herman

  Bijzonder dat deze vestiging gaat sluiten, wat V&D voor Utrecht was, was deze C&A voor de stad. Weer een icoon dat verdwijnt.

  Toch ook weer een kans, de stad verandert al honderden jaren en zal altijd blijven veranderen. Het huidige gebouw is een lelijk eendje en met alle vernieuwingen in de omgeving wordt het er niet mooier op.
  Huidige gebouw aanpassen kan weer een boost zijn om dit stuk Vredenburg te upgraden.

 7. J-P

  Ik zal maar vast de voorspelling doen voordat iemand anders het doet: Primark komt erin 🙂

 8. Gregor

  Het pand ligt simpelweg verkeerd. Het is een doodse looproute waarvoor de consument 1, soms 2 voetgangerslichten moet nemen. Ik had het nog wel eens moeten zien indien de Jacobsstraat dood zou lopen bij de parkeergarage van de Bijenkorf en het stuk daarna tot Vredenburg voetgangersgebied zou zijn.

 9. j. de vries

  Ik zie kansen voor de Bijenkorf. Loopstraat weer ophangen en een mooie extra ruimte die door de BK kan worden ingevuld.

 10. Marco Giebels

  Hannah ik dank je voor de foto, niet was alleen het gebouw mooi maar de auto’s waren ook prachtig.

 11. Marco Giebels

  Duizenden pianisten verloren hun baan toen de bioscopen opeens films draaiden met geluid, de pianisten werden overbodig. Bedrijven werken voor het publiek, zij kunnen alleen inkomen werven als zij de wensen van het publiek tegemoet komen, het vergeten van deze simpele regel zorgt voor het sluiten van dergelijke bedrijven.

 12. Maria

  Inderdaad Marco, @ Hannah, vroeger was alles beter.

 13. jos stelling

  Steeds wordt er verwezen naar het lelijke oude Jaarbeursgebouw dat ooit op het Vredenburg stond als men wil aangeven dat de huidige situatie nog best meevalt en zelfs is verbeterd. Bekijk dan nog even wat er voor die jaarbeurs daar stond.

  Het belangrijkste plein van Utrecht bestaat feitelijk nu niet meer en is visieloos verkwanseld. Let op: de noordkant van het Vredenburg is nu aan de beurt.

 14. Hans

  Het begin van het totale c&a tijdperk
  Let maar op

 15. Paul

  Wat jammer dat de verbindingsbrug met de Bijenkorf net gesloopt is anders had de Bijenkorg makkelijk kunnen uitbreiden.

 16. Hannah

  @Jos
  Ik ben niet blind voor de afstotelijkheid van de HC-hoek van Utrecht en ik zou me er net als jij over opwinden als…

  Als een groot deel van de stad er niet juist enorm op vooruit was gegaan. Laten we wel wezen, je Springhaver bevindt zich in een straat waar ik als kind (jaren zestig) niet eens mocht komen!

  Als ik nu de Springweg afloop richting Ledig Erf en langs de Ooster/Westerkade tot aan de Watertoren in Tolsteeg dan zie ik een stad die enorm is opgeleefd. Dat maakt wat mij betreft de verkwanseling van Vredenburg best te verteren. Mooi naast lelijk en je kunt zelf kiezen waarin je je begeeft. Utrecht hoeft van mij geen prentenboek te worden.

 17. paul

  He Jos, waarom horen we niets meer over CITY ?

 18. Wim

  Mede door de jaaren lange bouwput van de gemeente en dzeer slechte wandelroute over die straat is de loop naar C&A en al de andere winkels de nek omgedraaid.
  Plannen makers van de gemeente bedenk toch eens dat bedrijven bereik baar moeten zijn

 19. FD

  Dank Hannah 27/10/2016 – 11:46
  Prachtig beeld.
  Het is wellicht terug te brengen tot de oude versie.

 20. jos stelling

  Hannah,
  Op HC e.d. heeft Utrecht -op menselijke schaal/ oude binnenstad- goed gereageerd. Maar het geld om het geld/vastgoed is en blijft een groot gevaar (zie de singel). Wanneer ik vol trots Utrecht laat zien aan wat buitenlandse vrienden vinden ze het een fantastische en vooral unieke stad. Beland ik toevallig met hen in het stationsgebied staren ze me aan. Behalve dat daar al feitelijk 40 jaar gebouwd wordt, is het met hap-snap beleid volledig visieloos lelijk volgebouwd: een doorsnee uit de grond gestampte middelgrote fantasieloze Duitse stad, waarin de menselijke maat is verdwenen en waarvan er al erg veel al van zijn. Nu de singel er blijkbaar niet meer toe doet, kruipt men naar binnen. De noordzijde van het Vreeburg (Wijk C e.o.) is nu aan de beurt.
  Spoorwegen, Jaarbeurs en Corio/”klepperiere” hebben besloten dat wij ergens anders moeten winkelen en als we naar het station willen, moeten we door hun winkelcentrum.

  Paul.
  Kinepolis huurt de City van de fa. Wolff. Wanneer in het voorjaar de grote Kinepolis bioscoop bij de jaarbeurs opengaat, is het niet uitgesloten dat de City leeg komt. Tja en dan zijn er wellicht kansen. Wij zijn er althans klaar voor.

 21. Nicolaas

  De discussie over C&A (pand) buigt om naar meningen over stadsschoon (Hanna, Herman, Jos). Daar doe ik watgraag aan mee.
  Mijns inziens ligt de oorzaak van al die betonnen en glasplaten panden in de oude binnenstad aan het onvermogen van, wethouders en schoonheids… herstel welstandscommissies, de prachtige en gelikte artist impressions van de architectenbureaus te lezen en te vertalen naar de toekomst wanneer deze fraai gepresenteerde bouwwerken er eenmaal en voor tientallen jaren onwrikbaar staan. Fiets maar eens door de Lange Nieuwstraat, over De Neude en langs singels en grachten, en erger u…

 22. Dirk

  Mooi, weg met dit bedrijf dat jarenlang stil heeft gestaan. Het brengt kansen als er een partij in komt die wel snapt hoe je een bloeiende business creëert en die bereid is te investeren het pand. Met een beetje geluk herstellen ze het weer in oude staat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).