Stadsstrand Paardenveld heeft vertraging opgelopen | De Utrechtse Internet Courant Stadsstrand Paardenveld heeft vertraging opgelopen | De Utrechtse Internet Courant

Stadsstrand Paardenveld heeft vertraging opgelopen

Stadsstrand Paardenveld heeft vertraging opgelopen
De plek aan de singel waar het Stadsstrand moet komen. Foto: DUIC
Het aangekondigde ‘pop-up strand’ bij het Paardenveld heeft vertraging opgelopen. Dat heeft uitbater Sidney Rubens vanmiddag laten weten.

Het aangekondigde ‘pop-up strand’ bij het Paardenveld heeft vertraging opgelopen. Dat heeft uitbater Sidney Rubens vanmiddag laten weten.

Rubens had al een paar weken open willen zijn met zijn pop-up restaurant op de braak liggende hoek van de Catharijnesingel bij het Paardenveld. Er zijn nog wat onduidelijkheden over de voorwaarden waaraan het strand moet voldoen. Hij wil deze eerst duidelijk hebben voordat hij verder gaat met de plannen. 1 juli staat een gesprek op de planning met de wethouder.

Het braakliggend terrein was eigenlijk bestemd voor bioscoop De Kade. Dat plan ging echter niet door. Een pop-up restaurant past volgens Rubens uitstekend op de plek door het tijdelijke karakter. Er moeten barbecueplekken, toiletten, een bar en stromend water komen.

Gekoppelde berichten

13 Reacties

Reageren
 1. Jan

  Triest dat het allemaal weer zo lang duurt. Zulke initiatieven moeten worden beloond met snel handelen van de gemeente. Straks is de zomer weer voorbij en wordt de wedhouder eens wakker..

 2. Ouwe henk

  Die rubens is een naar mannetje,,maar dat stadsstrand zie ik wel zitten

 3. Jonge henk,,de zoon van ouwe henk

  Mooi,,,lekker strandsie…bietje gluren bietje legge

 4. FD

  We gaan de vergunningen toch niet over de zomer heen tillen ?
  Houesop !
  Leuk plan voor tijdelijk !

 5. herman

  Bij deze iedereen is uitgenodigd om in Oog in Al te komen recreëren!

  Het meest gastvrije stadsdeel van Utrecht heet iedereen van harte welkom, neem vooral bier, BBQ’s, muziekinstrumenten en versterkers mee, dan maken w eer een mooi feest in tropische omstandigheden van!

 6. Simon

  Kunnen we alsjeblieft ophouden met de term ‘pop-up’? Noem het gewoon een tijdelijk restaurant of een seizoensstrand.

 7. Tom

  @Herman
  Leuk, ik kom wel even langs! Het is ook wel goed als ik mijn 24-uurssportschool meeneem naar het meest gastvrije stadsdeel van Utrecht toch?

 8. herman

  @Tom,
  Natuurlijk ook voor een 24/7 sportschool is plaats in Oog in Al 🙂

  Als overlooplocatie, zodra Oog in Al echt vol is, is het evenementen terrein in Leidsche Rijn beschikbaar. Op verzoek van de omwonenden graag versterkte muziek zodat ze vanuit hun cocoon mee kunnen luisteren!

 9. Jeroen de vries

  @herman. Nee LR is te ver. De overlooplocatie in geval van te veel drukte is Park Lepelenburg geworden. Daar komt dan gedurende de hele zomer een semi-permanent strand doordat er tussen de bomen een vijver zal worden uitgegraven. Inclusief een paar kuub zand uiteraard.

 10. herman

  Zo hebben we al 3 alternatieve locaties!

  Misschien leuk idee om een beach festival te organiseren?

 11. Jilles

  Sidney zal er echt weer een mooie,leuke en gezellige plek van maken super top voor Utrecht dit.

 12. Mm

  ‘Oude henk’ is iig oud.., oude zeiksnor die zelf nooit wat regelt maar wel zo dapper is om te reageren..? Zo wordt Utrecht mooier!

 13. Coen

  Snap t probleem niet. Zand neerleggen kan heel snel. Vertraging zit um in t gebouw en de aansluitingen ervan. Maar met zand alleen is er al een strand! Tja t commerciële model is anders, maar zelf je drankje en hapje meenemen kan toch ook….hup zand bestellen…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).