Utrechtse brouwerij Oproer wil biercafé openen in Overvecht en start crowdfunding Utrechtse brouwerij Oproer wil biercafé openen in Overvecht en start crowdfunding

Utrechtse brouwerij Oproer wil biercafé openen in Overvecht en start crowdfunding

Utrechtse brouwerij Oproer wil biercafé openen in Overvecht en start crowdfunding
Foto: Oproer
De Utrechtse brouwerij Oproer is een crowdfunding gestart waarmee de ondernemers een nieuw biercafé in The Cube in Overvecht willen openen. Begin dit jaar werd het oude café verwoest door de brand in het CAB-gebouw.

De Utrechtse brouwerij Oproer is een crowdfunding gestart waarmee de ondernemers een nieuw biercafé in The Cube in Overvecht willen openen. Begin dit jaar werd het oude café verwoest door de brand in het CAB-gebouw.

Oproer ontstond ruim vijf jaar geleden toen de brouwerijen RUIG en Rooie Dop besloten de handen ineen te slaan. Bart-Jan Hoeijmakers en Mark Strooker, de twee ondernemers achter de Utrechtse brouwerij, openden in die periode ook hun biercafé in het CAB-gebouw.

In januari van dit jaar brak brand uit in het monumentale pand aan CAB-Rondom in Utrecht. Naast Oproer werd onder andere ook dB’s en het Filmcafé getroffen. Waar andere partijen wel besloten terug te keren naar het CAB-Gebouw, besloot Oproer dit niet te doen.

Overvecht

Nu maken de ondernemers bekend een nieuwe plek in Overvecht te willen openen, maar daar is wel hulp bij nodig. “Alleen met jouw hulp kunnen we ervoor zorgen dat we in Overvecht een ontmoetingsplek realiseren, waarbij aandacht voor duurzaam ondernemen, sociale contacten, inclusiviteit, maar bovenal lekker bier centraal staat!”

Oproer wil de deuren openen op de begane grond van de nieuwe woontoren The Cube. Het biercafé komt daar in een ruimte van 800 vierkante meter, met plek voor 300 mensen. Naast plek om te eten en drinken, komen er ruimtes om te vergaderen of een feest te vieren. Verder komt er een podium, waar Oproer de ruimte wil geven aan lokale initiatieven. Buiten moeten twee grote terrassen komen tussen het groen en bij het water.

Oproer hoopt uiteindelijk minimaal 300.000 euro op te halen via de crowdfundingsactie. Met nog 66 dagen te gaan staat de teller inmiddels op net geen 110.000 euro. Lees meer informatie op de crowdfundingspagina.

Gekoppelde berichten

17 Reacties

Reageren
 1. jankanerwatvan

  Gelukkig wordt inclusiviteit niet vergeten bij dit initiatief, heel Overvecht aan het bier! Proost en succes!!

 2. Erwin

  Oproer is een topbrouwerij! Ik wens ze veel succes in Overvecht! Toffe plek!

 3. Berend

  genderneutraal halalbier! maar zonder gekkigheid, super! Een goede doorstart gewenst, deze mensen verdienen het!

 4. Bill

  Top, eindelijk een “normaal” cafe in Overvecht, laat dit het begin zijn van meer van dit soort tenten in de wijk. Alle succes met de funding!

 5. Ton

  Ik ben voor.
  Bier met poffertjes.

 6. Scherpschutter

  Twee procent rente, en dan met deze risico’s? De inflatie is 10x zo hoog op het moment, dus door te investeren verlies ik koopkracht…

  Leuk initiatief, daar niet van, maar geen beste investeringsmogelijkheid.

 7. Anlies

  @ss: sommige dingen kun je uit idealisme doen. Kent u dat begrip?

 8. Wies

  Twee procent rente is wel heel laag. Wens ze wel succes en het gaat vast lukken met de opgebouwde naamsbekendheid. Prima tent voor een prima plek!

 9. Centraal Planburo

  De inflatie is 20 procent op jaarbasis? Scherpschutter is weer eens op z’n best als het op de cijfers aankomt.

 10. Joannefemi

  Ik zeg doen

 11. Gert

  Leuk initiatief en zeker gegund! Vergeet overigens niet dat er reeds een brouwerij met proeflokaal in Overvecht zit, op de voormalige autoboulevard namelijk Vandestreek bier. Geen plek waar je spontaan langsrijdt, maar wel leuk om even een biertje te pakken. Dat er nog een proeflokaal bijkomt kan ik alleen maar toejuichen!

 12. Scherpschutter

  @Centraal Planburo 26/8/2021 – 20:56

  Op uw cijfers vertrouw ik zonder meer niet. 😉

 13. cas

  crowdfunding als je een brouwerij hebt die al goed loopt? Wil de bank geen investeringskapitaal verlenen? of omdat je bij crowdfunding de lachende derde bent als het toch failliet gaat en iedereen kan fluiten naar zijn centen.

 14. JdV

  @Anlies: 4 euro voor een biertje vragen is idelaisme ? Woehahaha.

 15. Sjaak

  Jdv: blijf jij toch lekker schultenbraub drinken?! Van bier heb je geen kaas gegeten

 16. GeeWee

  Naast 2% rente ook je naam op de wall of fame en 24 flesjes speciaalbier. Dat krijg je elders niet 😀

 17. W Jakobs

  Kan ik nog bier of een wijn bestellen, of zijn jullie nog open?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).