Waku Waku opent afhaalwinkel: ‘Gedwongen sluiting is uitnodiging om boven onszelf uit te stijgen’ Waku Waku opent afhaalwinkel: ‘Gedwongen sluiting is uitnodiging om boven onszelf uit te stijgen’

Waku Waku opent afhaalwinkel: ‘Gedwongen sluiting is uitnodiging om boven onszelf uit te stijgen’

Waku Waku opent afhaalwinkel: ‘Gedwongen sluiting is uitnodiging om boven onszelf uit te stijgen’
Het Utrechtse Waku Waku gaat vanaf dinsdag 2 november weer open. Dit keer echter niet als restaurant, maar als zogenoemde take away store.

Het Utrechtse Waku Waku gaat vanaf dinsdag 2 november weer open. Dit keer echter niet als restaurant, maar als zogenoemde take away store.

De gemeente Utrecht heeft het restaurant gesloten omdat de eigenaren geen coronapassen wilden controleren. Waku Waku heeft het besluit nog aangevochten bij de rechtbank, maar de rechter stelde de gemeente in het gelijk. De ondernemers van het restaurant konden in deze periode rekenen op steun van allerlei sympathisanten.

“Het was ongelofelijk om te zien en te voelen hoe al deze verschillende soorten mensen met elkaar in verbinding gingen voor dit gemeenschappelijke doel. Jong, oud, dik, dun, zwart, wit gevaccineerd en ongevaccineerd. Iedereen die erbij was heeft kunnen ervaren welke energie er vrijkomt als we, ondanks onze uiteenlopende overtuigingen, de neuzen dezelfde kant op richten. Het was magisch”, schrijft Waku Waku op sociale media.

Crowdfunding

Naast alle fysieke steun is er ook een crowdfunding voor de ondernemers gestart. Via de campagne zouden 17.000 mensen een financiële bijdrage hebben geleverd. “Wij zien de gedwongen sluiting van ons restaurant als een uitnodiging om boven onszelf uit te stijgen en nog beter voor elkaar en anderen te zorgen. […] Concreet betekent dit dat wij de komende weken drie stappen gaan zetten, met als doel zoveel mogelijk mensen te inspireren om gezond en lekker te eten en op deze manier zowel fysiek als spiritueel goed voor zichzelf te zorgen.”

De eerste stap is dat Waku Waku een afhaalwinkel gaat beginnen. Deze wordt op 2 november geopend. Mensen kunnen er onder andere terecht voor groenten, fruit, kazen, biologische zelfgemaakte cakes, sauzen, soepen, jams, kimchi en chocolade koekjes.

Wat de volgende twee stappen gaan zijn is nog niet bekend. Die volgen volgens Waku Waku ‘snel’.

Gekoppelde berichten

53 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Top. Ik kom beslist snel even bij jullie shoppen! Dit soort helden verdienen alle steun die ze kunnen krijgen in hun strijd tegen tirannie.

 2. Geert

  Na drie ton binnenhalen maar weer over tot normaal geld verdienen? Mij zullen ze er in ieder geval nooit meer zien.

 3. Toine Goossens

  Scherpie,

  Ik zie u wel komen, of niet natuurlijk. Per slo van rekening komt u tegenwoordig van heel ver. Tegen de tijd dat u thuis komt is het eten koud en is het enige dat u hebt gepresteerd tijdverlies en benzinekosten. Dat hebg u er niet voor over.

 4. Bill

  Een “gedwongen sluiting”? Klinkt hetzelfde als iemand die gedwongen zijn rijbewijs moet inleveren na de derde keer dronken rijden.

  @Scherpschutter, veel plezier! Mensen die weinig op hebben met het concept “samenleving”. Lijkt me echt wel jouw publiek.

 5. Bernhard

  Dit zijn de ridders met een scherp zicht waar we er veel te weinig van hebben. Op onze steun kunnen jullie rekenen.

 6. Carlos

  Ik vraag me af wat de mening van de eigenaren is om als hulptroepen de mensen van NVU (en aanverwanten) voor hun deur te hebben gehad.
  Om hun mening te verdedigen..

 7. Debs

  Geert heeft helemaal gelijk!

 8. Speak Up

  Mag dat wel volgens de vergunning? En men heeft toch straf wegens nalaten zich aan de afspraken te houden? Dit voelt als straf ontlopen. Wat is er eigenlijk met die 3 ton gebeurd?

 9. Koel Hoofd

  ‘Gedwongen sluiting is uitnodiging om boven onszelf uit te stijgen’
  Als ze de wet hadden uitgevoerd waren ze echt boven zichzelf uitgestegen….
  maar had amper iemand geweten dat ze bestaan.
  Marketing: ook negatieve aandacht is aandacht wat geld oplevert.

 10. Henk

  En met die verplichting om veiligheidsgordels in de auto te gebruiken moeten we bijvoorbeeld ook eens stoppen. Tirannie van de overheid! Iets voor crowdfunding?

 11. Scherpschutter

  @Toine Goossens

  Het zou u wellicht nog wel eens kunnen verbazen wat ik ervoor over heb om vrijheidsstrijders te ondersteunen.

  @Bill

  Ik adviseer u om het verschil tussen een maatschappij en samenleving te leren kennen. In de een leeft u namelijk, waar de andere een illusie is.

 12. Michael

  Je zou toch haast hopen dat Mark en Hugo straks aankondigen dat men ook in een winkel/take away de pas moet laten zien.
  Burgerlijke ongehoorzaamheid, rechtzaak, crowdfunding; je moet er wat voor over hebben om op de kaart komen.
  Nou, jullie hebben het voor elkaar hoor!

 13. Bijnabinnenstadbewoner

  Leuk al deze heisa. De grote vraag is: is het eten goed? Ik was niet onder de indruk. Maar goed: smaken verschillen. Ben er overigens van overtuigd dat als de eigenaar niet zo hoog van de toren had geblazen, zijn tent nog steeds open was. Ik heb namelijk nog nergens in Utrecht bij qr-code hoeven laten zien.

 14. Anne Marie ten Berge

  ‘Gedwongen sluiting’ staat in mijn taalbesef voor wederrechtelijk gepleegde broodroof. Het verbaast mij dat de bestuursrechter hierover een uitspraak doet.

 15. Moniek

  Vrijheidsstrijders? Die dramclub?

 16. Joop

  @Scherpschutter “vrijheidsstrijders”? Het is hoe dan ook een minderheid binnen Nederland. Ik zie dit meer als de terreur van de minderheid. Het is wel erg veel ruimte die deze minderheid verwacht.

 17. Hetty

  Ook in commentaren op artikelen in de media zoals deze is de polarisatie heel duidelijk te bespeuren. Ik hoop niet, dat dit nog verder zal gaan.
  Ik wens Waku Waku in ieder geval heel veel sterkte, en succes met dit nieuwe concept.

 18. Binnenstadbewoner

  Slimme ondernemers. Dit is gewoon een verdienmodel. Al ruim 255.000 opgehaald met dichtblijven/ niks doen, en bedrag blijft maar oplopen. Zoveel zouden ze met open zijn nooit hebben kunnen verdienen. Ook nu ineens weinig kosten en dat tikt extra aan. Het afhalen is alleen voor het kweken van goodwill en publiciteit en past binnen deze strategie.

 19. Jan van Lunteren

  Hoeveel van die drie ton heeft Waku Waku gedeeld met de buren, die óók een lagere omzet hadden, terwijl zij zich wèl aan de regels hielden?

 20. Bro kenplanet

  Rest mij te straks stemmen voor een partij die de zwaarste covid-restricties beloofd.

 21. Bill

  @Scherpschutter, aanhanger van de VVD mentaliteit: We leven met elkaar in een maatschappij en zijn solidair zolang het ons goed uitkomt. Zo niet, zijn we asociaal en halen we gewoon rechts over de vluchtstrook in met onze Audi.

 22. Azijnplasser

  @Scherpschutter
  Het zou u wellicht nog wel eens kunnen verbazen wat ik ervoor over heb om vrijheidsstrijders te ondersteunen.

  Gezien uw rabiate afkeer tegen overheid en alles wat maar links van uw eigen opvattingen staat, krijg ik een geen prettig gevoel van deze opmerking.

 23. Scherpschutter

  @Joop 11:24

  U gaat zelfs niet over de “ruimte” van een enkel mens, laat staan over de “ruimte” (vrijheid) van meerdere mensen. Hoe u het verder (niet) wenst te zien, is uiteraard wel aan u.

  @Bill

  Wel, de VVD is inderdaad een groot voorstander van maatschappijen. Dat is een ding dat zeker is. LOL. Als mens heb ik zelf helemaal niets met ficties als maatschappijen. Er is geen enkele ‘we’, anders dan ‘we’en’ die ik vrijwillig ben aangegaan.

  @Azijnplasser

  Ja.. En nu? Wilt u een knuffel of…? Ik ga niet over uw emoties. Krijg ze onder controle zou ik zeggen.

 24. Peter Utreg

  Deze “ondernemers” horen geen plek meer te krijgen in Utrecht.

 25. Scherpschutter

  @Jan van Lunteren 12:05

  “Hoeveel van die drie ton heeft Waku Waku gedeeld met de buren, die óók een lagere omzet hadden, terwijl zij zich wèl aan de regels hielden?”

  Geen ene rooie rotcent natuurlijk. Dat zou immers een contractbreuk (oneigenlijke inzet van gelden) betekenen met de investeerders. Daarnaast is Waku Waku uiteraard ook niet verantwoordelijk voor de keuzes die de buren maken. Veronderstellen dat dit wel het geval is, is absurd.

 26. Erwin

  Kan je met een horecavergunning zomaar een winkel beginnen..?!
  Misschien moet handhaving eens langsgaan…

 27. Utrechtvoorutrecht

  Hoe kan het dat @ss reageert op reacties die ik nog niet kan zien, eigenlijk?

  Verder is van restaurant naar afhaalrestaurant dat chocoladekoekjes verkoopt voor de spirituele ontwikkeling natuurlijk niet “boven jezelf uutstijgen”.

 28. Martin

  @Utrechtvoorutrecht
  Dat vind ik een hele goede vraag, het viel mij ook al op. Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat ss-je iemand van DUIC is die de reacties moet aanjagen. Maar goed, deze reactie zal weer niet geplaatst mogen worden…

 29. joop

  @Scherpschutter één ding moet ik erkennen, u bent zeer vervult van uzelf. Verder reageren op wat u ook schrijft heeft geen enkele zin. fijne dag verder.

 30. Bloeme

  Jullie zijn toppers, goed aangepakt.
  Belachelijk die coronapas!
  Ik kom snel een keer dat bij jullie kopen.

 31. Bill

  Jullie zijn toppers, goed aangepakt.
  Belachelijk die autogordels!
  Ik kom snel een keer een auto zonder gordels bij jullie kopen.

 32. Erwin

  @martin: mijn idee… 😏

 33. Marko

  Jammer dat Waku Waku niet “met elkaar in verbinding ging” voor het gemeenschappelijke doel om uit de pandemie te komen zodat iedereen zo snel mogelijk weer veilig van vrijheid kan genieten en zodat er een IC bed is voor diegenen die geen keus hebben. Wat een arrogantie, om de wet te overtreden en dan zielig of heldhaftig te gaan lopen doen. Waku Waku worstelt blijkbaar met haar asociale, individualistische opstelling en komt met mooie praatjes over verbinding en gemeenschap. Jullie wappie-winkeltje trekt vast een gevarieerd publiek, veel succes daarmee!

 34. Realist

  De discussie gaat inmiddels te veel te ver, ver voorbij een punt dat helder denken niet meer kan. Dat geldt overigens voor beide kampen. De overheid had vanaf het begin af aan duidelijker moeten zijn, nu laten ze alles in het midden waardoor het volk het onderling zelf gaat uitvechten.

 35. Jan van Lunteren

  @ Scherpschutter 13:43

  De buren konden hun vak niet uitoefenen, omdat Wappies hinderlijk in de weg stonden…

 36. Joey

  Ik hou niet van vegan.
  Maar heb eerder geld gestort en zal weer geld geven.
  Hulde voor de vrijheid!

 37. Wally

  Ik zie scherpschutter niemand aanvallen. Maar jeetje, mensen vallen wel scherpschutter aan. Een kat in t nauw maakt rare sprongen? Al die oordelen. Waar is de liefde? Geloof in je eigen keuze, en respecteer die van een ander. Je hoeft er niet heen. Volgens mij was t doel niet “geld opstrijken” . Deze mensen hadden t lef om voor soevereiniteit op te komen. Iets waar velen blijkbaar nieteens bij stil staan, verlies van grondrechten, soevereiniteit, lichamelijke integriteit.

 38. Wally

  PS de buren wilden geen geld aannemen, zij wilden op een gewone manier geld verdienen of dat de overheid steun zou bieden… fact check eer u oordeelt.

 39. Pieter

  Afhaalwinkeltje,da’s makkelijk he,wat doen ze met die 3 ton?

 40. jankanerwatvan

  Beste wally,

  Overtreden van de wet vind ik geen “keuze” die respect verdiend. Bovendien hebben termen als soevereiniteit weinig waarde als je ligt te creperen in het ziekenhuis. Ik heb respect voor keuzes waarmee je de gezondheid van je medemens niet in gevaar brengt.

 41. Uuutje

  @ Wally

  Het gaat dus niet om de eigen keus, het gaat om de SAMENLEVING. De liefde waar vanuit coronacritici over gesproken wordt is vaak Narcisme.

  Dat zie je dus ook terug bij een deel van de sceptici, spirituele, yoga, zelfontplooiingstypes.

  Alleen met zichzelf bezig en niet met de ander. Het lijkt wel neo-liberalisme. Vandaar ook het vreemde verbond tussen de “spirituelen” en zeer rechts.

  De rest van uw verhaal is blabla.

  Als je trouwens niet ziet dat Schutter een stoker is die er zeer rechtse sympathietjes op na houdt, ben je best blind.

 42. Bill

  @Wally, ongevaccineerden vormen de basis van een vierde golf corona, dus als iemand weinig respect heeft voor anderen is het deze groep. Een commerciële organisatie die hier vervolgens voor o.a. publiciteitsdoeleinden een slaatje probeert uit te slaan verdient al helemaal geen respect.

  Erg jammer, want ik steun veganisme volledig. Jammer dat het superioriteitsgevoel van de eigenaars van Waku Waku doorgeslagen lijkt te zijn.

 43. Willem

  Ze zullen dit wel op Krispijns en Engels advies doen, de top om donatie verdienmodellen te maken

 44. Bernd Hoving

  Madklappers als deze waku waku wappers hebben ervoor gezorgd dat de operatie van mij oma uitgesteld moet worden omdat de IC vol loopt met egocentrische wereldvreemde ongevaccineerden. Maar het leed van een test te moeten doen (want dat is het alleen maar. Ongevaccineerd mag Jennifer steeds overal naartoe als je maar test) is blijkbaar groter dan dat van mensen die geen operatie krijgen nu

 45. Hans

  De wet overtreden, de volksgezondheid in gevaar brengen, je buren overlast bezorgen, je daarmee afficheren als verzetsheld. Dan geld ophalen bij anti-vaxxers. Vervolgens dit labelen als ‘boven jezelf uitstijgen’.
  Krijg opeens zin in een hamburger.

 46. tinus

  Lekker trendy alles in het Engels… Wappie wappie ( of fooly fooly)

 47. BW

  @Realist
  Waarover had de overheid volgens jou duidelijker moeten zijn? Advies vanaf dag 1 is om je te laten vaccineren. Misschien kunnen anti-vaxxers zelf eens wat duidelijker zijn. Overal op de socails lees ik waarom anti-vaxxers het ongrondwettelijk/totalitair (en wat al niet meer) vinden om consequenties te verbinden aan niet-gevaccineerd zijn, maar een valide argument (dat niet al lang is weerlegd) om je niet te laten vaccineren ken ik niet.

 48. Piet

  De sluiting is een keuze en hebben ze volledig aan zichzelf te danken. De rechter heeft dit nogmaals bevestigd. Ga nu niet zielig lopen doen, ze hadden dit pand net als een drugspand voor een half jaar volledig moeten sluiten. Drugs dealen vanuit een woning is ook gevaarlijk voor de gezondheid en de keus die deze wappies maken is misschien wel dodelijker dan drugs dealen.

 49. Johan

  “Wanneer vaccinweigeraars in hun misplaatste slachtofferschap spreken over vrijheid, bedoelen ze vooral de vrijheid om het eigen narcisme te kunnen belijden, die bij hen vóórgaat op de vrijheid en veiligheid van de ander.” (Sander Schimmelpenninck, Volkskrant 1 november 2021).

 50. Scherpschutter

  @Wally 21:41

  Vergeet nooit; het zijn diep van binnen allemaal liefhebbende wezens. Slechts de rommel-sofware die draait op de hardware bevat bewust geplante codefouten en dat veroorzaakt in sommige gevallen ernstige storingen en heel soms zelfs onherstelbare schade. Oude Noord Koreanen bijvoorbeeld zijn niet meer te deprogrammeren, om aan te tonen hoe schadelijk foute software kan zijn. En toch zijn het nog steeds liefhebbende wezens die niemand kwaad doen.

  Foute software of niet, hou desalniettemin van ze allemaal. Tegelijk, hou ook genoeg van uzelf om ze af en toe eventjes flink bij de neus te nemen door ze wat originele foutloze code te voeren…Just for shits and giggles.

 51. Ton

  @ Scherpschutter
  Als liefhebbend wezen weiger in mensen als programmeerbare machientjes te zien.
  Voordat je het weet staat er iemand op die wil deprogrammeren.
  Daar moet je toch niet aan denken ?

 52. Nina

  @Anne Marie Ten Berge

  U gaat volledig voorbij aan waarom de rechter zo’n uitspraak doet. De democratisch tot stand gekomen wet was nl. overtreden.

 53. Joey

  Vrij sociaal en nationaal!
  Steunen die strijders!!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).