Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘De schaamte voorbij’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘De schaamte voorbij’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘De schaamte voorbij’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘De schaamte voorbij’
Het was een indrukwekkende gebeurtenis voor aanvang van de wedstrijd. Het hele stadion gaf blijk van respect en sommigen kregen het te kwaad bij de gedachte aan Gökmen Tanis, de laffe duivel zelve. Ik zal er verder maar geen woorden aan vuil maken anders ga ik een grens over. Respect werd ook in de achttiende minuut gegeven, dit keer voor de hulpverleners die vier jaar geleden in actie kwamen. De wedstrijd werd daar tijdelijk, terecht, voor onderbroken. De KNVB zal nooit bevriend raken met FC Utrecht. 

Het was een indrukwekkende gebeurtenis voor aanvang van de wedstrijd. Het hele stadion gaf blijk van respect en sommigen kregen het te kwaad bij de gedachte aan Gökmen Tanis, de laffe duivel zelve. Ik zal er verder maar geen woorden aan vuil maken anders ga ik een grens over. Respect werd ook in de achttiende minuut gegeven, dit keer voor de hulpverleners die vier jaar geleden in actie kwamen. De wedstrijd werd daar tijdelijk, terecht, voor onderbroken. De KNVB zal nooit bevriend raken met FC Utrecht. 

Kon FC Utrecht zich tegen de Deventenaren oprichten? Het was weer hopen op de ommekeer. Toen we na 30 minuten in slaap gesukkeld waren, veerde we in de 34ste minuut op. Van der Streek voor de 1 – 0, maar de keeper van Go Ahead had een prachtige redding. Niet veel later dan toch weer Douvikas en toen stond het wel 1 – 0. Nummer dertien. Even voor rust kruipt FC Utrecht door het oog van de naald. Een duidelijke strafschop voor de Eagles. Maar de scheidsrechter besloot gelukkig anders. Desalniettemin blijft het een fors repeterend verhaal. Voor de zoveelste keer Klaiber in een negatieve rol! 1 – 1 net voor rust. Hou eens op met Klaiber. Geen schim van wat hij ooit was. Het blijft de club punten kosten! Silberbauer grijp toch eens in.

Tweede helft

In de tweede helft wederom een matig FC Utrecht. De nederlagen tegen Spakenburg en Fortuna werken aardig door. Ook Labyad kan geen potten breken en Younes voegt na zijn invalsbeurt weinig toe. Dan maar één punt dachten wij. René Hake ook weer blij. Maar ver in de blessuretijd werd de 1 – 2 gemaakt. Het was over en uit. Silberbauer is niet te benijden. Alle mooie woorden en beloftes ten spijt vanuit de selectie. Op dit moment laat FC Utrecht al een paar wedstrijden het niveau van een amateurclub zien.

Het werd Frans van Seumeren weer eens te veel, Europees voetbal wil de beste man. Hij heeft na de wedstrijd zijn mening gegeven in de kleedkamer. We hadden graag de beelden gezien. Frans grijp in! Een noodkreet van de fans. Maar hoe? Het tafelzilver verkopen? Booth, Douvikas en Bozdogan? Het zou kunnen, niets nieuws onder de zon. 25 miljoen kan zo maar. Het is te hopen dat FC Utrecht in de play-off uit een ander vaatje tapt. Overigens hebben ze er niets te zoeken op dit moment. Over twee weken FC Utrecht – Volendam. Weer een nederlaag? Ik ben de schaamte inmiddels voorbij.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

17 Reacties

Reageren
 1. Mats Heerkens

  Waar slaat dat ‘ De KNVB zal nooit bevriend raken met FC Utrecht’ ineens op? De wedstrijd werd toch gewoon onderbroken?

 2. Yoshua

  Tante Sjaan uit de Jordaan, hoort niet thuis bij een prof club.
  Weg met deze prutser, zonder Klaiber kan er meer en beter gevoetbald worden.
  Het was Jordy die de Amsterdamse Tante Sjaan heeft gekocht.
  Ihataren loopt onder de vleugels van zijn moeder warm bij Juventus en klimt op.
  Klaiber lukt dat nog niet wanneer die 60 moeders meeneemt.
  Gooi Klaiber er direct uit met Jordy er achteraan.

  Stop met trainers aantrekken die het Utrecht DNA hebben.
  Er zit een gigantische genetische fout in het Utrecht DNA.

  Trainers zonder het kapotte Utrecht DNA doen het fantastisch.
  Kijk eens naar René Hake, heeft een elftal geschikt voor zondag 18e klasse, maar laat ze beter spelen dan Silberbauer en zijn miljoenen elftal.
  Erik ten Hag, ook geen Utrecht DNA……..

  Maar Hake spreekt Nedersaksisch en dat is volgens broer en zoon per definitie een slechte trainer.
  Liever een beroerd Engels sprekende Deen met genetisch foutief Utrecht DNA.

  Sinds vertrek van Hake zijn we het lachertje van het voetbal, eerst super prutser jochie van Gert, nu weer zijn assistent.
  Man, man, waarom betaal ik ruim € 450, per seizoen om naar ellende te kijken?

 3. Lachgas

  Kan iemand uitleggen waarom alleen FCU aandacht aan het tramincident besteed? Er waren legio amateur wedstrijden, niks! Alleen de gemeente deed het officieel, verder geen een maatschappelijke organisatie.

 4. Lachgas

  Is er een plan B indien Hr. van Seumeren zijn portemonnee aan de wilgen hangt?

 5. Steve

  @Mats Heerkens ,
  In 2019 wou de KNVB er niks van weten.
  Diep triest….

 6. v.Wijk

  Het is niet alleen die Klaiber. Ook Kluivert en Labyad horen niet te spelen,zo slecht zijn die gasten. En dan te bedenken dat er op de bank betere zitten. Zo win geen wedstrijd , 8 tegen 11 .

 7. Herman

  Utreg denk dat namen automatisch resultsten oplvert. Dus lopen er hordes oud Ajax spelers rond die zich voornamelijk met zakken vullen bezig houden.
  Is Ten Boden er nu van doordrongen dat hij zich moet schamen voor zijn eigen gedrag gedurende vele jaren?

 8. Ridele

  Maak de salarissen bekend van de spelers die week na week ‘n wanprestatie leveren en straks weer vrolijk op vakantie gaan met ‘n goed gevulde portemonnee.

 9. Bernd Hoevenaar

  @Ridele Je kan de spelers wel de schuld geven, maar denk je nou echt dat die er niets doen en liever verliezen. Nee, dit ligt aan een trainer die geen goed opstelling/taktiek, passend bij het elftal heeft. De verkeerde spelers opstelt. Dit ligt aan een technisch team dat de verkeerde spelers aantrekt. Dit ligt aan een management dat verkeerde ambities heeft en dit ligt aan een eigenaar die denkt dat je met geld voetbal kan kopen

 10. Katja

  Als aan het eind van het seizoen Douvikas, Booth en Booussaid vetrekken blijft er niks meer over.

 11. W

  En nog een keer de prijzen van de horeca. Een los bekertje cola kost €4,10!!!!! In combinatie met weer zo’n wedstrijd wordt het me allemaal te veel. De bezem door deze selectie!

 12. Bill

  Wanneer wordt er nou eens baar het beleid en de organisatiestructuur van AZ en Twente gekeken? Halen die uitgerangeerde dik verdienende niet renderende vedettes “puur voor de naam” terug? Nee, die hebben voetbalintellect de club ingebracht, en werken onder de radar in de periferie van Nederland gestructureerd aan de lange termijn. Kijk eens naar de jeugd van AZ, de top van Europa. Daar moet Utrecht voor de lange termijn in investeren, maar de TD legt de prioriteiten blijkbaar bij het puur en incidenteel “knaken verdienen”, buiten de sprong naar de structurele top-5 van Nederland.

  Alles wat hierboven staat kan bij Utrecht ook, maar dan moeten ze af van vriendjespolitiek bij de club, en mensen durven ontslaan die “het hogere doel” in de weg staan.

 13. Sjonnie

  FC Verganeglorie

 14. Blaag

  Dus Fraser moest weg, omdat hij een structureel zuigende speler een klap gaf en Frans geeft op intimiderende wijze en vanuit macht (grensoverschrijdend gedrag) als hoofdaandeelhouder een speler een klap, omdat hij emotioneel reageert en dat is een soort vaderlijk tikkie?

  Hou toch op.

 15. Vak J

  @ Blaag, je blaagt man, beetje duw en trekwerk, ga het nou niet groter maken dan het is, sensatiezoeker

  De beste man heeft groot gelijk, die Klaiber verbeeld zich heel wat, krijgt een goed salaris en presteert ruk. Hij mag blij zijn dat zijn baas hem tot de orde heeft geroepen!

 16. Uuu

  @ Vak J

  Ja, dat jij tekenend was voor de door en door verrotte cultuur bij de FC wisten we al. Succes met die schampere 18:000 mensen op strakjes 450.000 inwoners. Echt een volksclub. 4% van de bevolking. En als je de regio Utrecht meepakt, ruim 1 miljoen mensen, dan is het slechts 1,8% van de mensen in de regio die iets met de FC heeft. Je mag blij zijn dat de FC, met slechts 2 echt grote geldschieters, überhaupt 7e staat. Qua beleid, er is geen beleid, lijkt het nergens op.

  En het is echt niet normaal dat een baas zijn emoties niet onder controle heeft. Die moet namelijk rationeel beleid maken. Frans is dan ook geen baas, maar een fan. Een fan die emotioneel handelt. Als hij wegvalt is er geen FC Utrecht meer, maar een faillissement. Die zogenaamde clubliefde is helemaal geen clubliefde. De club heeft er op zowel de korte als lange termijn helemaal niks aan. Frans doet meer slecht dan goed voor de club.

  Clubliefde bij de supporters is er ook niet. Die lopen alleen maar chagrijnig hun eigen club en spelers af te vallen. Daar begonnen ze al mee na 1 verloren wedstrijd. Supporters steunen. Jullie zijn anti supporters.

 17. Vak J

  @ Uuuu

  Daar istie weer,je kon er op wachten…haha…wat is deze Uuu gefrustreerd zeg….over 2 weken mag je weer!

  Roodwitte groetjes van 1 vd 20.000 supporters ( stadion weer bijna vol) !

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).