Ben ten Boden over FC Utrecht: Michael Silberbauer op televisie Ben ten Boden over FC Utrecht: Michael Silberbauer op televisie

Ben ten Boden over FC Utrecht: Michael Silberbauer op televisie

Ben ten Boden over FC Utrecht: Michael Silberbauer op televisie
De dagen na afgelopen dinsdag, waren natuurlijk niet de fijnste dagen. Wat een deceptie. Zoveel kapot. Vlak na FC Utrecht – Spakenburg, besloot ik tegen Fortuna thuis te blijven. Normaal heb ik wel vaker van die achterlijke ingevingen, maar uiteindelijk ben ik niet geweest. Ik had er geen vertrouwen in. En ook die kou maakte het onaantrekkelijk. Het is dus ESPN geworden.

De dagen na afgelopen dinsdag, waren natuurlijk niet de fijnste dagen. Wat een deceptie. Zoveel kapot. Vlak na FC Utrecht – Spakenburg, besloot ik tegen Fortuna thuis te blijven. Normaal heb ik wel vaker van die achterlijke ingevingen, maar uiteindelijk ben ik niet geweest. Ik had er geen vertrouwen in. En ook die kou maakte het onaantrekkelijk. Het is dus ESPN geworden.

FC Utrecht bleef lang stil na Spakenburg, maar toch kwam er een filmpje van Silberbauer. Jammer dat Silberbauer zich hiervoor liet gebruiken. Het was namelijk tenenkrommend. Zo’n aardige man en dan dit door je strot geduwd krijgen. In de warme huiskamer geloofde ik wederom mijn ogen niet. Wat een slappe vertoning weer van FC Utrecht. Ondanks een actie op de Bunnikside viel het kwartje niet. FC Utrecht modderde maar aan. Geen power, passie, strijd en de wil om te overwinnen. Logisch was dan ook de 0 – 0 ruststand. Onder een hels fluitconcert liepen de spelers naar de thee.

In de tweede helft een iets beter FC Utrecht. En gelukkig, daar was Douvikas met de 1 – 0. Het kon losgaan, maar het tegendeel bleek even later waar. Fortuna kwam na 10 minuten op 1 – 1. Ik heb het al eerder gesteld; de laatste lijn is Azerionniveau. Daar gaan tegenstanders nog meer rekening mee houden. De roep vanaf de Bunnikside aan Frans van Seumeren zal mede daar op gestoeld zijn: ‘Frans grijp in’. Een helder en vooral duidelijk signaal. Van Seumeren de zakenman, maar vooral supporter. Een giftige cocktail. Fortuna maakte ook nog de 1 – 2. De mentale weerbaarheid van dit team is beneden niveau. Zo kan het nog gigantisch misgaan.

NEC

Aanstaande zondag op naar Nijmegen. NEC staat op zeven punten achter FC Utrecht. Zij zullen gaan vlammen. ‘Dit FC Utrecht is te pakken’. Hoogstwaarschijnlijk is dat hun gedachtegang. Een wederom uitverkocht bezoekersvak. Ik ben er niet gerust op. FC Utrecht is aangeschoten wild. Het is aan de ballerina’s om het schroom van zich af te werpen. Zo ook Jordy Zuidam.

De laatste lijn is verschrikkelijk om te zien. FC Utrecht onwaardig. Pseudo vedetten en divagedrag. Rot op met ze. Keer op keer maken ze cruciale fouten. Keer op keer staan ze weer in de basis! Een Europees avontuur, veel fans snakken er naar. Is het tij nog te keren? Gaan we pieken in de Play-off? De tijd zal het leren. Kijkend naar Silberbauer zie ik hem op tv jaren ouder worden. Een beste kerel met de beste bedoelingen. Met een selectie die hem volledig in zijn hemd laat staan. Bah!

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

10 Reacties

Reageren
 1. Ex-side

  Dezelfde Ben die vorig weekend dezelfde spelers prees die hij nu ballerina’s noemt, hahahahaha 😂. Ik kom niet meer bij. Wat een scorebordcollumnist. Toen gingen we nog 5e of 4e of 3e worden en de beker winnen? 7 dagen geleden. Het lan verkeren. Doe toch eens wat aan je verwachtingen. FC Differdange.

 2. Katja

  Pieken in de Paly-off ? Eerst maar zien te halen.
  Van der Hoorn, dat kan echt niet meer. En Boussaid vervangen, nota bene de beste en creatiefste man op het veld. We stonden perplex.

 3. Herman

  Ben laat ze ook in de kou staan door thuis te blijven…..

  Utrecht de eeuwige chagrijn club, alleen de supporters zijn nog chagrijniger.

 4. Ridele

  De aanhef van deze rubriek is :

  Wat wilt u zeggen ?
  Niet meer naar het stadion gaan zolang er geen aanvaardbaar voetbal gespeeld wordt door FC Utrecht. Of met je rug naar het veld.

 5. W

  @Herman
  Fijn dat jij er wel was om de club positief te steunen! Toch?!
  Ik kon het ook even niet opbrengen. De verdediging vraagt idd. om extra aandacht!

 6. Rens

  Tja Ben, ik snap wat je zegt en goed bedoeld allemaal. Maar de gifbeker moet kennelijk helemaal leeg. Het is even niet anders. Zolang iedereen meent om even over de ander heen te moeten pissen maakt het niet uit wie wat doet zegt of schrijft. Het is immers nooit goed.
  Misschien komt het goed als dat gezeik een keer stopt….?

 7. Ant

  De enige die de club steunen zijn de jongens van de bunnikside die zingen en springen en hun best doen om ze aan te moedigen. De rest die nu reageren en de grootste bek hebben zitten maar in het stadion met een worst in de mond te morren dus als we van hun steun verwachten dan lijkt utrecht stadion een begraafplaats die kunnen beter thuis kijken ja . En hij heeft gelijk achterhoede is om te huilen

 8. Vak J

  De Columnist die thuis blijft…man,man, wat een afhaker!

  Gelijk opzeggen deze column, supporter onwaardig!

 9. Bram ten Haar

  @ant Je bedoelt die ‘jongens’ die na een verliesparij het team de rug toekeren door dee eerste vijf minuten weg te blijven. Ervoor zorgen dat er een sobere opkomt van de spelers is (geen vuurwerk, optreden, confetti) om zo nog even te laten merken wie ze vinden dat de baas is in het stadion?

 10. City

  @bram
  Ze bleven niet weg. Ze zaten een vak naast de staan vakken. Kortom er was geen boycot

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).