Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Vier finales’ Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Vier finales’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Vier finales’

Ben ten Boden over FC Utrecht: ‘Vier finales’
De wedstrijd tegen RKC Waalwijk was de eerste van vier finales. FC Utrecht strijdend voor een ideale positie aan het einde van het seizoen om vervolgens de play-offs in te gaan. In een winderig en koud Waalwijk, zagen wij een volledig rood/wit bezoekers vak. Totaal uitverkocht. Het was voor FC Utrecht zaak om drie punten te pakken. Zo kon FC Utrecht op plaats zes terecht komen. En tevens, Ajax op nog 1 punt in het vizier. Plaats vijf wellicht haalbaar? Dat zou een wereldprestatie zijn. Maar de realiteit was in Waalwijk anders.

De wedstrijd tegen RKC Waalwijk was de eerste van vier finales. FC Utrecht strijdend voor een ideale positie aan het einde van het seizoen om vervolgens de play-offs in te gaan. In een winderig en koud Waalwijk, zagen wij een volledig rood/wit bezoekers vak. Totaal uitverkocht. Het was voor FC Utrecht zaak om drie punten te pakken. Zo kon FC Utrecht op plaats zes terecht komen. En tevens, Ajax op nog 1 punt in het vizier. Plaats vijf wellicht haalbaar? Dat zou een wereldprestatie zijn. Maar de realiteit was in Waalwijk anders.

In de eerste helft was het een slappe vertoning. Finales speel je op een andere manier. Het gaat er immers om. Tegen het half uur de 1 – 0 voor RKC. Vijf minuten later de uitgelezen mogelijkheid voor FC Utrecht om nog voor rust op 1 – 1 te komen. Maar helaas. We gingen met 1 – 0 de rust in.

De rust was het voor Jans de mogelijkheid om het tij te keren. Boussaid kwam voor de onzichtbare Lidberg. Het had een positieve invloed op de wedstrijd. Bozdogan na een kwartier met de 1 – 1. Niet veel later balverlies van Sam Lammers en RKC met de 2 – 1. Weer achter de feiten aanlopen. Lammers maakte tien minuten voor tijd zijn balverlies goed met een prima actie en tekende voor de 2 -2. Daar bleef het bij. Enigszins teleurgesteld verlieten wij Waalwijk. Plaats zes is nog binnen handbereik. Oh zo belangrijk om in ieder geval thuis de play-offs in te gaan.

Tekst gaat verder onder afbeelding

5 Mei

Het is zover. Aanstaande zondag het afscheid van Vitesse in de Galgenwaard. De Bunnik Side wederom stijf uitverkocht. Een unieke kans voor FC Utrecht om richting plaats vijf te komen. Zou het weer typisch FC Utrecht zijn om Vitesse te onderschatten? Ons met een kater achterlaten? Laten we hopen dat een bijna volle Galgenwaard het medicijn is om Vitesse met de staart tussen de benen af te laten reizen naar Arnhem. Lammers wederom zijn doelpunt mee zal pikken en Barkas weinig te doen zal hebben.

Dan een week later weer een thuiswedstrijd. Sparta. Zes punten moet toch mogelijk zijn. Ondertussen nog een tip. Remco Kraak, de maker van een eigen podcast. Dit keer met Michael Mols. Zeer het beluisteren waard. Al was het alleen maar om de mededeling dat er wellicht een wedstrijd gespeeld gaat worden tussen FC Utrecht en Rangers FC. Daar waar Mols ook zijn hoogtij jaren vierde. Een open en geweldig interview. Op Spotify kunt u bijna 2 uur beluisteren hoe Remco de levensloop van Mols bespreekt. Pieken en dalen.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

13 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Ook plek 7 geeft recht op 1 of 2 thuiswedstrijden in de playoffs, dus in die zin maakt het niet uit of FCU 6e of 7e wordt.

  Afgaande op de laatste wedstrijd tegen Eagles heb ik liever Sparta in de halve finale dan Eagles, dus misschien is het beter om gewoon 7e te worden!

 2. Uuu

  Beste Ben, FC Utrecht staat relatief hoog in de eredivisie, omdat we dit jaar een uiterst zwakke eredivisie hebben. Vanaf nummer 8 is het Keuken Kampioen Divisie niveau. Kijk maar, het zijn ook bijna allemaal clubs die relatief recent nog in de Keuken Kampioen Divisie actief waren, waarvan sommigen per toeval via de play offs gepromoveerd zijn. FC U voert dat rijtje aan.

  FC Utrecht heeft de laatste maanden ook nog wel eens gewonnen, daar waar een gelijkspel meer op z’n plek was. Met een beetje pech wordt de FC Utrecht gewoon 9e of 10e en wordt zij door nog 2 clubs voorbij gestreefd. Dat zou ook wel eerlijker zijn, gelet op waar de FC Utrecht kwalitatief staat. Jammer maar helaas.

  Dan: FC U wordt ook nog eens genoemd als 1 van de 4 clubs, waar financieel gezien erg veel risico is en wordt genomen en waar men te zeer afhankelijk is van enkele geldschieters en waar leningen open staan. Zeg maar gerust het Vitesse scenario. Als de huidige constructie wegvalt of omvalt is de club failliet. Er wordt geen enkel lang termijnbeleid bij de club gevoerd. Er wordt per seizoen gehandeld.

 3. Herman

  Mooi dat het uitvak rood/wit gekleurd is.
  Je ziet in de ED helaas steeds meer dat de fanatieke ” supporters ” in het zwart zijn gekleed.

 4. Katja

  Zwart lijkt wel het nieuwe rood-wit. Alle andere “harde kernen” doe tegenwoordig ook al zwart. Waar blijft de clubliefde gekenmerkt door kleuren ?

 5. W

  Kan jij wel rekenen uuu?

 6. Eric

  @ Uuu

  Je kon het weer niet laten he? Haha…

  Vooral de zin: ” FC Utrecht heeft de laatste maanden ook nog wel eens wat gewonnen ” Ach 20 wedstrijden en maar 2x verloren joggie…kan je cluppie in 020 niet aan tippen!

  En waarschijnlijk is jou ontgaan dat Galgenwaard inmiddels vd club is,en we daardoor een positieve balans hebben gekregen, totaal niet te vergelijken met fietstas.

  Als je wil neten kom dan met echte feiten,en niet met sprookjes!

  Oh ja…in ome Frans zijn testament staat dat hij de de FC goed achter laat mocht hij wegvallen.

  En nu weer reageren op andere zaken trol!

 7. Sjonnie

  Huh Uuu.
  Leg eens uit hoe Heerenveen over de FC heen kan wippen. Snap je het spelletje wel jochie?

 8. Onzin

  @ uuu
  Moest je weer eens nodig een plasje over de FC doen joh? Utrecht kan helemaal niet meer afzakken naar plaats 10. Als je niet weet waar je het over hebt, hou dan je mond.

 9. Uuu

  Ach, ik vergis me een plekje, bedoelde 8e of 9e, ipv 9e of 10e, maar ach, de FC U kan nog steeds gewoon door 2 clubs voorbij gestreefd worden, feit. Dus ik zou maar niet te hard juichen. Als je als 9e eindigt ben je nog steeds best of the rest, een mooi rijtje met KKD clubs. En misschien eindigt zowel NEC, Sparta als Go Ahead boven je (allemaal paar jaar geleden nog in de KKD) en een uiterst zwak Ajax. Dan moet je jezelf toch wel wat gaan schamen. Als er kansen waren om 5e te worden, dan was het dit seizoen wel. Zo goed is het, ondanks een ongeslagen status van wat wedstrijden, allemaal echt niet hoor. Open je ogen en blijf niet blind.

  En, tja, die financiële huishouding op de club is niet al te best, met Galgenwaard, of zonder Galgenwaard. Die lijken gaan nog wel een keer uit de kast komen. Onhoudbare situatie op financieel gebied op de lange termijn. Ron Jans verdoezeld met wat prestaties best veel op dit moment.

  https://www.trouw.nl/sport/vier-eredivisieclubs-met-gat-in-de-hand-moeten-waken-voor-vitesse-scenario~b6880a5b/

  Maar in journalistiek zullen de reaguurders ook wel weer niet geloven. Pijnlijk he? Orechte terechte kritiek op jullie geliefde?

 10. Bill

  @Uuu: ik kan mij wel aansluiten bij uw verhaal.

  Veel Utrechtsupporters leven, net als de leiding onder aanvoering van een korte termijndenker als Zuidam (hij zit er nog steeds!!), met het seizoen, zonder een lange termijnvisie erop los te laten. En vanuit de supporter geheel logisch, maar de FC komt nog steeds op mij over als een zeer beperkte professionele organisatie. Men gaat (naar het zich laat aanzien) door op de oude impulsieve vertrouwde weg, zonder structurele veranderingen in organisatie en visie. Is er überhaupt op papier wel zoiets als een lange termijnvisie, los van een enkele algemene regel in het jaarverslag?

  We mogen erg blij zij dat we Jans hebben getroffen, anders waren het Vitesse én Utrecht geweest die hadden kunnen afdalen. Is er trouwens al écht nagedacht over de periode na Jans? De jeugdopleiding? Het vrouwenvoetbal? De aansluiting van talenten van de regioteams bij de FC?
  Bewijs maar eens aan Frans dat je het als organisatie ook zonder zijn centen kunt rooien.

 11. Peter

  @ Uuu

  Wat maak jij je toch druk om onze FC joggie.

  Jouw beweringen slaan kant noch wal, en laat zien dat je er geen verstand van hebt, en totaal niet goed geïnformeerd ben. Dat is een vereiste als je de wijsheid in pacht denkt te hebben.

  Concentreer je nou maar op andere artikelen van Duc, hier kunnen we alleen maar om lachen.

 12. Uuu

  @ Peter

  Mijn beweringen zijn gestaafd door journalistiek. Onderzoek dus. Het artikel uit Trouw, 1 van de betrouwbaarste kranten in Nederland staat er bij als link. FC Utrecht kent een zeer slechte financiële huishouding. Als Frans en de andere “aandeelhouders” ermee stoppen is FC Utrecht een lege huls met torenhoge schulden, a la Vitesse of MVV nu. 2 clubs die misschien over een paar maandjes failliet zijn en niet meer bestaan (Vitesse al eerder waarschijnlijk) MVV is nu een WHOA regeling in gegaan. Vitesse moet binnen 2 weken een oplossing hebben voor de financiering van 19 miljoen euro schuld. Alles wat men de afgelopen 2 jaar heeft geprobeerd is afgekeurd. Geen licentie betekent faillisement. Lijkt me toch dat we dat in Utrecht niet zouden moeten willen. Mag ik me daar svp druk over maken? Ik bepaal anders altijd zelf nog wel waar ik me druk over maak. Daarnaast ben ik een voetballiefhebber die nog wel eens in de Galgenwaard komt. En ik constateer dus simpelweg dat het allemaal niet zo denderend met FC Utrecht gaat als iedereen denkt, toevallig door wat hosanna momentjes. We zijn simpelweg best of the rest in een verder meer dan zwakke Eredivisie, op de top 5 na.

  Aangezien Sparta en Go Ahead op slechts 3 en 4 punten staan van de FC U (met beiden +1 goal meer doelsaldo op dit moment) en Sparta nog tegen FC Utrecht moet, zouden zij bij goede resultaten nog wel eens over de FC U heen kunnen wippen. De FC U heeft al meerdere keren gelijk gespeeld tegen op papier zwakkere tegenstanders dit seizoen. Ook onder Jans. Normaal gesproken zou Utrecht zich moeten kunnen handhaven op de positie waar ze nu staan. Maar ja? Het is sport en voetbal. Er gebeuren wel vreemdere dingen, zeker aan het eind van het seizoen.

  En lach jij maar als de FC U omvalt door de handel en wandel van Fransie van Seumeren, nu een volksheld bij sommigen, maar hij doet eigenlijk maar weinig goed voor de FC U. Toevallig heeft hij Jans overgehaald. Maar dat het nu sportief redelijk gaat ligt aan Jans, niet aan Fransie. Door de club van hem en zijn kompanen afhankelijk te maken veroorzaken zij toekomstige problemen. Zonder hen is er geen FC U meer op de lange termijn en ooit gaan zij de pijp uit, of er gebeurd wat anders, “jochie”.

 13. Scherpschutter

  @Uuu 9:34

  Die verering van Frans van Seumeren heb ik ook nooit begrepen. Ja hij propte 15 jaar geleden een kurk in een zinkend schip, om er vervolgens zelf 5 nieuwe gaten in te boren…De schuldenberg door het fslende gokbeleid van die van Seumeren is niet te overzien.

  En probeer dan als bezorgde supporter maar eens te vragen wat er eigenlijk precies geregeld is als Frans wegvalt om welke reden dan ook. Direct een Noord-Koreaans deksel in je gezicht, hè?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).