Ben ten Boden zag weer een wedstrijd van FC Utrecht om heel snel te vergeten Ben ten Boden zag weer een wedstrijd van FC Utrecht om heel snel te vergeten

Ben ten Boden zag weer een wedstrijd van FC Utrecht om heel snel te vergeten

Ben ten Boden zag weer een wedstrijd van FC Utrecht om heel snel te vergeten
Enige tijd terug las ik in het AD een interview met Ad Verdonk de voormalig Commercieel Manager van FC Utrecht. Hij noemde met name Boussaid en Sylla. Ook vandaag ben ik wat meer gaan letten op deze twee. En inderdaad, Verdonk heeft gelijk. Zij brengen veel en veel te weinig. Sylla spant wel de kroon. Je speelt gewoon met tien man. Boussaid gaat als de bliksem, maar oh zo nutteloos. Vandaag tegen het dolende Vitesse, was weer een wedstrijd om heel snel te vergeten.

Enige tijd terug las ik in het AD een interview met Ad Verdonk de voormalig Commercieel Manager van FC Utrecht. Hij noemde met name Boussaid en Sylla. Ook vandaag ben ik wat meer gaan letten op deze twee. En inderdaad, Verdonk heeft gelijk. Zij brengen veel en veel te weinig. Sylla spant wel de kroon. Je speelt gewoon met tien man. Boussaid gaat als de bliksem, maar oh zo nutteloos. Vandaag tegen het dolende Vitesse, was weer een wedstrijd om heel snel te vergeten.

Wat een oersaaie wedstrijd. In de eerste helft. FC Utrecht in de eerste helft, twee overtredingen. Dat zegt genoeg. Beide teams speelden om niet te winnen. Er was werkelijk niets aan de eerste helft. En dat na de overwinning in Sittard. In de tweede helft oogde het wat beter, maar het blijft zoeken naar de juiste uitgebalanceerde elf spelers. Maar toch, Bas Dost deed zes minuten voor tijd wat hij doen moest. Scoren. De drie punten bleven in Utrecht. Een wedstrijd zonder supportersincidenten: de gesprekken van deze week hebben hun uitwerking gehad.

Nu op naar vrijdag. FC Utrecht – NEC. Een avondwedstrijd. Het kan spoken. Tevens ben ik benieuwd wat FC Utrecht gaat doen met de cateringprijzen. Nog immer zijn die sky high. Op internet verschijnen meer en meer negatieve berichten. Ook de kwaliteit komt ter sprake. Er is serieuze aandacht voor een oproep tot een boycot van de catering. Wie de foto bekijkt, snapt waarom.

Tekst loopt door onder de foto

De volksclub zal kleur moeten bekennen. Dat doen ze in ieder geval wel bij de toiletten. Daar prijkt de naam ”Jochies” bij het herentoilet. Tot op heden is het toiletgebruik gratis. Ben benieuwd of de commerciële afdeling al ideeën heeft aangedragen om ook daar omzet uit te genereren. Dat zeg ik wel een beetje gekscherend.

FC Utrecht stoomt op naar het linkerrijtje. Tegen NEC zal een sprongetje voorwaarts gemaakt kunnen worden. Zo komen we in de buurt waar we horen. Maar als Fraser vasthoudt aan zwakkelingen, dan kan NEC een maatje te groot worden. Het uit proberen en we zien wel hoe het uitpakt, is allang voorbij. Geef ons de elf best renderende spelers. Twee weken later na NEC volgt Excelsior uit. Paniek in Rotterdam, de wedstrijd is alleen te bezoeken via een verplichte bus-combi. FC Utrecht stelt er alles aan gedaan te hebben. Dat heb ik vaker gehoord. Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden. In Rotterdam zal er een resultaat moeten komen. Het wordt tijd dat er een FC Utrecht te zien is waar men in Nederland over praat. Gezien de selectie is dat ook mogelijk. Gezien de trainer heb ik nog steeds mijn twijfels.

Ben ten Boden

Ben ten Boden

Ben ten Boden is oud-voorzitter van de Supportersvereniging van FC Utrecht en tegenwoordig volgt hij de FC overal waar ze gaan en staan.

Profiel

15 Reacties

Reageren
 1. Barber

  Als ik Dost en Fraser moet geloven komen de ballen op de training wel allemaal aan???
  Het is dus weer het bekende verhaal van de immense druk bij onze fc.
  De amper subtopper met het verwachtingspatroon van een ajax of feyenoord .

 2. Yoshua

  Bij de eerste helft bedacht ik me plots dat we een sponsor missen in het stadion die zeer gewenst is voor de supporters.
  Ik doe hierbij een dringend beroep op de firma Meubelzorg, om “Henny Huisman relaxstoelen” op de tribunes te installeren.
  Een uiltje knappen, daar wordt iedereen vrolijk van.

  Dat het rustig was in het stadion hebben we te danken aan de twee duiders die het codewoord “Johan Remkes” gebruikten, om de noodtoestand uit te roepen.
  Het OM, gemeente, de FC en KNVB hebben direct geageerd op de twee duiders om de snuifdozen aan te pakken met stadionverboden.

  De cateringprijzen vallen reuze mee.
  Ben kan best een dagje of langer zonder een broodje hamburger leven, reserve zat op zijn lijf.
  In mijn vak wordt volop gegeten en gedronken, loop je het vak uit, zie je overal half volle bekers en broodjes op de grond liggen waar Ben wel een maand van kan eten en drinken.

  De komende twee wedstrijden zal een feest worden voor de FC supporters.
  NEC en Excelsior worden compleet van de mat afgespeeld door de FC.
  Daarna met een beetje geluk gaan we AZ een ongekend pak slaag geven.
  7e plek gaat het dit jaar echt wel worden, let op mijn woorden.

 3. Wim Barmentloo

  De verreweg ergdte zwakkeling staay al decennia lang te schutteren in dr achterhoede. Eén sliding leidt niet tot nog een winter met vd Maarel, mag ik hopen.

 4. Frits

  Sylla, de man die gister weer eens alles in zijn eentje moest doen omdat de linkerkant met vd Kust en Boussaid zo ontzettend zwak is…..

  Geen hoogvlieger nee, maar zonder hem creëer je helemaal niks.

  Er is weer beroerd ingekocht, we hebben geen enkele controlerende middenvelder in de selectie, dus laten Brouwers daar maar dolen, notabene de enige speler waarvoor echt de portemonnee is getrokken met een transfersom. Speelde in Deventer goed op de ‘8’ positie, maar daar hebben we ook Toornstra, Bozdogan en Booth nog voor, ook allemaal middenvelders die liever op ‘8’ of ‘10’ spelen maar niet op ‘6’ .

 5. Wim Vreeswijk

  Ook in de Telegraaf kreeg de FC vandaag een heel slechte recensie. Het is dat Vitesse er niet enthousiast in ging anders was dit de zoveelste blamage geworden voor de FC. Onder Frezer blijft het tobben vrees ik. .

 6. W

  Denk dat alle voorgaande reageerders niet bij de wedstrijd zijn geweest? Het was wat betreft amusement niet echt top. Maar je ziet wel dat het heel langzaam beter wordt. Geen doelpunten tegen en gewonnen. Geeft vertrouwen. Een aantal spelers moet nog bij de selectie komen o.a. Ramselaar en Younes. Daarnaast hebben we een topspits die vanuit het niets toch een doelpunt maakt.
  Sfeer was verder top en geen gesodemieter.
  Horeca en prijzen blijft idd wel een aandachtspunt!

 7. Uuu

  FC Utrecht is niet verantwoordelijk voor de horeca. Dat zijn de horecauitbaters. Misschien daar eens heen met je klacht.

  De FCU kan ook alleen maar de klachten doorgeven. De horeca-uitbaters hebben een contract voor x-zoveel jaar. De FCU heeft de horeca immers uitbesteed.

 8. klok

  Ben blij dat de FC Utrecht nog met een buscombi mag gaan.

  Alle ervaringen met de FCU de afgelopen 45 jaar; en met name hun wannebehoolies, waar Ben zichzelf nog over beklaagde verleden week, hadden een permanent meereisverbod voor Utregters namelijk volledig gerechtvaardigd.

 9. Herman

  Samen met PSV en Vitesse een lang moeizaam seizoen in.

 10. Scherpschutter

  Wat ligt er in vredesnaam voor een mysterieuze bruine schijf te ontbinden op dat broodje? Is dat daadwerkelijk bedoelt voor menselijke consumptie?

 11. Barber

  Gefrituurde vleesblubber.

 12. Willem

  Schijnbaar was het bier wel heel erg lekker want de plastic bekers lagen op maandag nog in de wijde omgeving van het stadion. Altijd weer een leuk cadeau voor de buurt en de mensen die langs het stadion wandelen of fietsen.

 13. Herman

  Typisch Ben, eerst wekenlang geweld doodzwijgen, dan is er een gesprek geweest en alles is opgelost….

  En dan nog koketteren dat hij wel op zijn eigen manier, buiten de combiregeling binnenkomt bij uitwedstrijden.

 14. W

  @Willem
  Zag hij toen hij in zijn oude diesel voorbij het stadion reed… zucht

 15. Betweter

  De man die alles van alles meent te weten, ontbeert helaas een correcte Nederlandse taalbeheersing. Het voltooide deelwoord van ‘bedoelen’ is ‘bedoeld’, beste heer Scherpschutter.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).