Bier-ijs Robert Gelato behoort tot besten van de wereld | De Utrechtse Internet Courant Bier-ijs Robert Gelato behoort tot besten van de wereld | De Utrechtse Internet Courant

Bier-ijs Robert Gelato behoort tot besten van de wereld

Bier-ijs Robert Gelato behoort tot besten van de wereld
Roberto Gelato met het Utrechtse biertje dat in zijn ijs verwerkt is
Het bier-ijs van Roberto Gelato heeft de vierde plek veroverd op de oudste ijswedstrijd van Italië. Het ijs behoort daarmee tot de besten van de wereld. 

Het bier-ijs van Roberto Gelato heeft de vierde plek veroverd op de oudste ijswedstrijd van Italië. Het ijs behoort daarmee tot de besten van de wereld. 

Eigenaar van de bekende ijssalon aan de Poortstraat, Roberto Coletti, reisde afgelopen week af naar Italië. Daar leverde hij op de Italiaanse ijsbeurs ‘MIG Langarone’ samen met negentig ondernemers vanuit de hele wereld zijn interpretatie van het bier-ijs bij de jury in. Gisteren werden de resultaten bekend gemaakt. Mede-eigenaresse Carlina De Lorenzo is erg blij met de vierde plek. “Ik vind het echt een supergrote eer om zo hoog in de ranglijst te staan”, vertelt ze. “Ook al stonden we vorig jaar met onze tweede plek nog hoger.” Roberto Coletti is net zo bij met hun vierde plek, zo laat hij weten in de video die hij op zijn Facebook plaatste.

Het ijs is gemaakt van een echt Utrechts biertje; vandeStreek-bier. Anders dan wanneer alcohol wordt toegevoegd aan bijvoorbeeld een gebakje, blijft de alcohol bij het ijs wél behouden. “Het ijs wordt namelijk niet meer gekookt nadat het bier is toegevoegd, waardoor de alcohol niet verdampt”, legt De Lorenzo uit. “Het is dus mogelijk dat je dronken wordt van het ijs. Maar dan moet je er wel veel van eten. In één bolletje zit ongeveer een half glas bier.”

 

2 Reacties

Reageren
 1. Trol

  Weet je wat ook zon heerlijke topper is,
  ghiaccio con piscio take
  Vooral als die ijskoud is, vers van Roberto zelf.

 2. student

  Mijn favoriet is toch de allerlekkerste;
  birra ghiacciata con gusto urine del mattino, zo heerlijk koud en smakelijk, vooral zomers.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).