Mysterieus gangenstelsel onder Jan Pieterszoon Coenstraat in Lombok loopt dood - De Utrechtse Internet Courant Mysterieus gangenstelsel onder Jan Pieterszoon Coenstraat in Lombok loopt dood - De Utrechtse Internet Courant

Mysterieus gangenstelsel onder Jan Pieterszoon Coenstraat in Lombok loopt dood

Mysterieus gangenstelsel onder Jan Pieterszoon Coenstraat in Lombok loopt dood
De EOD deed onderzoek in het gangenstelsel met een robot.
Het gangenstelsel onder meerdere woningen aan de Jan Pieterszoon Coenstraat loopt dood en er zijn geen strafbare zaken gevonden. Dat meldt de politie na een uitgebreid onderzoek.

Het gangenstelsel onder meerdere woningen aan de Jan Pieterszoon Coenstraat loopt dood en er zijn geen strafbare zaken gevonden. Dat meldt de politie na een uitgebreid onderzoek.

De politie deed vandaag een opmerkelijke vondst: onder woningen in de Jan Pieterszoon Coenstraat in Utrecht werd een gangenstelsel aangetroffen. De afgelopen tijd kreeg de politie meerdere meldingen van bewoners die een kleilucht roken in hun woning. Rond 10.00 uur op dinsdagochtend is de politie naar binnen gegaan in een leegstaande woning in de straat. Daar begon het gangenstelsel. Een robot van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is het gangenstelsel ingestuurd om te kijken hoe het eruit zag.

De gang is zo’n 18 meter lang en loopt dood. De enige in- en uitgang is vanuit de leegstaande woning. Er zijn in de gang en in het huis geen strafbare zaken aangetroffen. Bewoners van de huizen waaronder de gang loopt gaan aangifte doen van vernieling.

Wat de functie kan zijn geweest van de gang is nog onduidelijk.

Gekoppelde berichten

18 Reacties

Reageren
 1. Angelique

  Vernieling van de grond onder je huis?
  Ik dacht dat de grond van de gemeente was.

 2. Lombokker

  Misschien zit of zat daar in de buurt een wiethok wat ze wilden leegroven,
  Maar het kan natuurlijk ook een verwarde mijnwerker zijn geweest.
  Mijn buurvrouw denkt aan aardmannetjes, maar daar geloof ik niet in.
  Het lijkt mij het handigst om hier de Russen maar de schuld van te geven.

 3. Peet

  Hoe ontdek je dat?

 4. w

  @Lombokker
  voorbereiding wiethok lijkt mij waarschijnlijker

 5. JdV

  Geen idee hoe lang die huizen daar al staan, maar als dat van voor 1945 is kan het ook een schuilplaats zijn voor onderduikers.

 6. X

  @Angelique Er is een verschil tussen huizen op eigen grond en op erfpachtgrond.

 7. Inez

  Hoe is het mogelijk dat er een huis in de J.P. Coenstraat leeg staat, met de enorme woningnood in de stad? Dat vind ik eigenlijk het gekste.

 8. bee

  het was gewoon een enorme mol die lucht kwam happen.

 9. Geef het beestje een naam

  Wie is de mol?

 10. d

  niels is niet de mol

 11. Nlz

  @ Inez: Dat is niet zo moeilijk. In een ander bericht wat ik hierover langs heb zien komen, stond dat het pand verhuurd was, maar dat volgens de verhuurder de huurders met de noorderzon vertrokken waren en niet meer te bereiken.
  Dan kan het (afhankelijk van de staat waarin ze het hebben achtergelaten) even duren voor je er weer nieuwe huurders in kan zetten. Zo moeilijk is dat niet lijkt me.

 12. w

  ik denk een onweerstaanbare behoefte aan een soutterain…

 13. Henk

  Niemand gaat 18 meter graven om ergens in een naburige woning wat weg te halen. Gewoon aanbellen en naar binnen stormen met een paar man of ouderwets inbreken ‘s nachts.

  Dit was of een gevalletje schizofrenie. Of een oefen actie voor een ander, groter project.

 14. Viktor Fedora

  Niet-inkaartgebrachte onderaardse gangen in een stad?
  Vroeger, in het PreWietium, las je nog wel van hertogen, koningen, graven (jazeker) en bisschoppen (bij die laatste twee ligt het al in hun titel verscholen) om weg te komen als de bovengrond hen te heet werd.
  Alles kan.
  In Lombok.
  (Wiet ruikt sterker dan klei – dus schrappen, die optie. Munt? Mwah. Wie zou de energierekening gaan betalen?)
  Voer voor complottheoristen, dat blijkt – en terecht. Er is vast wel DNA te vinden. En ergens wat bergjes grond. Daar zou ik mee beginnen.

 15. Wim Vreeswijk

  [email protected] De gemeente Utrecht heeft ter plekke geen grond in erfpacht uitgegeven, dus is de grond onder de bewuste tunnelwoning gewoon particulier eigendom. Alleen als de tunnel stank, verzakkingen of de kans op een bankinbraak veroorzaakt is dit een strafbaar feit.

 16. Niels Bokhove

  Een gangenstelsel met maar één gang! Hoe indrukwekkend wil je het hebben…

  (Nee, ik ben inderdaad niet de mol…)

 17. Rutger

  Een tunnel naar de dichtstbijzijnde bank?

 18. wollie

  dat zou dan Rijksmunt zijn, Rutger…

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).