Ook in Utrecht is de Berenjacht geopend | De Utrechtse Internet Courant Ook in Utrecht is de Berenjacht geopend | De Utrechtse Internet Courant

Ook in Utrecht is de Berenjacht geopend

Ook in Utrecht is de Berenjacht geopend
Het coronavirus zorgt soms ook voor bijzondere initiatieven in de stad die we anders niet zo snel zouden tegenkomen. Er zijn al veel Utrechtse initiatieven gestart (die houdt DUIC ook hier voor lezers bij) en andere initiatieven komen overwaaien van andere plekken in het land of de wereld, zoals de Berenjacht.

Het coronavirus zorgt soms ook voor bijzondere initiatieven in de stad die we anders niet zo snel zouden tegenkomen. Er zijn al veel Utrechtse initiatieven gestart (die houdt DUIC ook hier voor lezers bij) en andere initiatieven komen overwaaien van andere plekken in het land of de wereld, zoals de Berenjacht.

Kinderen zijn veelal thuis en hebben wel wat behoefte aan afleiding. Het idee is daarom om een knuffelbeer voor het raam te zetten zodat kinderen op een speurtocht kunnen.

Er is een Facebookgroep gemaakt waar velen foto’s van knuffels delen die voor het raam staan en je kan ook op een kaartje zien waar beren staan. In de omschrijving is te lezen: “Dit idee bestaat al in enkele landen, met name België en Australië.” Ook in Utrecht zijn er nu veel deelnemers te vinden in de straten.

8 Reacties

Reageren
 1. Scherpschutter

  Een berenspeurtocht voor kinderen? Jongens, waar zijn we nou mee bezig? Het kwartje lijkt hier maar niet te willen vallen. Blijf binnen tenzij het echt niet anders kan. DAT is het devies…

  Daarnaast zijn kinderen de grootste onhygienische smeerpoetsen die er rond lopen, simpelweg omdat ze de hele notie nog niet begrijpen en bovendien merken ze niets van dit hele virus…maar verspeiden ze het wel.

  Blijf. Binnen. Zeker met kinderen!

 2. MJPD

  @Scherpchutter
  Nou, nou, wordt u opeens bang vanaf de zolderkamer…? Als je gezond bent, kan je met je gezin best naar buiten mits men onderling voldoende afstand houdt. Doordat kinderen volgens u “onhygienische smeerpoetsen ” zijn, bouwen zij juist algemene weerstand op. Niet tegen dit virus natuurlijk, maar wel tegen een heleboel andere ziekte- en allergieverwekkers.

  Scherpschutter, de man die zich online altijd fel afzet tegen overheidsbemoeienis is verworden tot een voorstander van een overheidsgereguleerde algehele ophokplicht. In dit soort tijden leren we schijnbaar de ware aard van mensen kennen in tegenstelling tot hoe zij zich online voordoen.

 3. Kees

  @scherpschutter
  Nou, nou,
  Je hoeft niet altijd iets af te schieten.
  Beren op je pad?

 4. Anne Marie ten Berge

  @ scherpschutter, nou nou tjonge jongen waar bent u mee bezig ? En weet u wel het verschil tussen een devies en advies ? Een devies is niet afgegeven. Het advies is: blijf als het niet anders kan binnen. en ga (zonder kinderen) alleen naar de supermarkt. Ik wil u adviseren: val ons niet meer lastig met uw scherp en steeds mis geschoten woorden. Wij hebben al ellende genoeg aan ons hoofd.

 5. Scherpschutter

  @Kees

  Ik heb simpelweg gelijk Kees en daar lijkt u moeite mee te hebben. Die slappe ruggegraatloze ouders vandaag de dag die als de dood voor de emoties van hun 5-jarige zijn in plaats van het gezonde verstand te gebruiken en simpelweg binnen te blijven met hun ongeleide virusprojectielen…Man man man.

  Blijf ff een paar weekjes zoveel mogelijk binnen met je kroost. Hoe moeilijk is het?

 6. MJPD

  @Scherpschutter
  Vooral niet inhoudelijk reageren op valide argumenten. U hebt simpelweg gelijk… Blijf ff een paar jaartjes zoveel mogelijk binnen, maar hoogstwaarschijnlijk doet u dat al uw hele leven.

 7. Wouter

  @Scherpschutter: In datzelfde advies waar u naar verwijst staat ook gewoon dat buiten een frisse neus gewoon is toegestaan, mits je voldoende afstand houdt. Dan is het toch leuk dat kinderen daar ook nog wat (extra) plezier aan beleven? Maar goed, volgens mij heeft niemand hier u ooit kunnen betrappen op het hebben van enig plezier in het leven…

 8. De Wokkel

  Dit is waarom er een volledige lockdown moet komen. Mensen zijn duidelijk niet in staat om zelf verantwoordelijkheden te nemen. Eerst allemaal bezorgd klappen voor hulpverleners en op facebook delen dat iedereen binnen moet blijven. Vervolgens een paar dagen later lekker met z’n allen naar het strand en als dat niet meer mag. Nou dan organiseren we een berenjacht in de wijk. Mensen snappen echt totaal niet waar ze mee bezig zijn en hoe ontzettend krap de zorgcapaciteit is.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).