Puzzelen met pijl op de weg bij de Catharijnesingel | De Utrechtse Internet Courant Puzzelen met pijl op de weg bij de Catharijnesingel | De Utrechtse Internet Courant

Puzzelen met pijl op de weg bij de Catharijnesingel

Puzzelen met pijl op de weg bij de Catharijnesingel
De hitte van de afgelopen dagen moet naar iemands hoofd zijn gestegen. Op de Nicolaas Beetsstraat ligt namelijk een verkeersteken op de weg waar zelfs de geoefende puzzelaars moeite mee hebben.

De hitte van de afgelopen dagen moet naar iemands hoofd zijn gestegen. Op de Nicolaas Beetsstraat ligt namelijk een verkeersteken op de weg waar zelfs de geoefende puzzelaars moeite mee hebben.

Verkeersdeelnemers die vanaf de Nicolaas Beetsstraat de Cathrijnesingel op willen rijden kunnen alleen links – of rechtsaf. Dit stond ook altijd met een pijl op het wegdek bij het verkeerslicht aangegeven. Het teken is echter veranderd in een mozaïek waar geen peil op valt te trekken.

Op en rond de Catharijnesingel wordt veel gebouwd waardoor verkeerssituaties met enige regelmaat veranderen. Dit levert soms onduidelijkheden op. Iets verderop wordt bijvoorbeeld een stopbord voor fietsers massaal genegeerd.

Wie verantwoordelijk is voor het puzzelwerk op de Nicolaas Beetsstraat is niet bekend.

Gekoppelde berichten

23 Reacties

Reageren
 1. Pieter

  Waarschijnlijk een stratenmaker die niet op het idee kwam om het voorbeeldje op te zoeken op Google Streetview:

  https://www.google.nl/maps/@52.0853476,5.1178959,3a,75y,133.25h,57.06t/data=!3m6!1e1!3m4!1snL_EtI8CqXe46hP1rBMSmA!2e0!7i13312!8i6656

 2. Ton

  Ik vind hem mooi zo. Laat nog maar even liggen.
  En dan een keer op zo’n lange winteravond weer eens opnieuw proberen.

 3. Jos

  Krijg je met managementcultuur en tijdsdruk (en daar mensen op afrekenen, ook met deze hitte, want geloof maar niet dat werklui tegenwoordig nog hittebrij krijgen).

  Het heeft niet zoveel met IQ te maken; sinds de tijd van aanbestedingen en afrekencultuur lopen de werklui de kantjes er massaal vanaf. Oorzaak-gevolg!

 4. BdV

  Leuk. Op streetview (aug 2018) waren dus ook al twee steentjes verwisseld.

 5. Herman

  Dit is schoon voorbeeld van komkommernieuws!

 6. Guus Baas

  Beoordeling van de examen commisie is zojuist binnengekomen en de leerling stratenmaker is niet geslaagd voor zijn examen.

 7. Nlz

  “Ja en? De straat is toch weer dicht?” aldus de betrokken aannemer.

 8. Gerard Brugmans

  Utrecht en stratenmakers is al tijden een moeizame combinatie. Meestal leveren ze gewoon prutswerk af dat daarna nog een paar keer overgedaan moet worden. Maar dit is ook nog behoorlijk gevaarlijk voor het verkeer, welke opzichter kunnen we daar verantwoordelijk voor houden?

 9. Jasper

  Aannemingsbedrijf P. Picasso

 10. bee

  je kan er dan wel om lachen maar dit kan voor heel vervelende situaties zorgen.

 11. Najazeg

  Bij de buurtsuper hier om de hoek lagen de komkommers verkeerd om in t schap, trouwens.

 12. Teunemans

  Het maakt toch allemaal niet uit. Fietsers doen toch waar ze zin in hebben. De fiets is heilig in Utrecht.?

 13. waldorff

  Vast aannemersbedrijf Picobello BV

 14. Barend

  @ Gerard Brugmans

  Klopt. Ik vraag me elke keer weer af hoe het nu zit met het toezicht op de uitvoering van het werk en met de opleveringscontrole. Hier gaat echt heel veel mis in Utrecht. Misschien tijd dat de Gemeenteraad daar de verantwoordelijk wethouder eens op doorzaagt. En zich dan niet zoals gebruikelijk weer met een kluitje het riet in laat sturen.

 15. Jos

  @ Gerard Brugmans

  Volgens mij leeft u in de vorige eeuw?

  Opzichters, die zijn onder de VVD en CDA (met behulp van de PvdA en D’66) al vanaf de jaren tachtig wegbezuinigd.

  Sterker nog. Particuliere bedrijven (vaak multinationals in de bouwwereld) schrijven in op een opdracht, winnen op prijs en dat was het. Er is simpelweg niemand die het werk bij oplevering controleert. Ja, de bouwvakkers zelf en die zal het een worst wezen. Zij worden namelijk knetterhard afgerekend op iedere minuut die ze te lang bezig zijn. Gebeurd dat net iets te vaak, dan zijn ze hun baan kwijt. Dus ik snap wel dat zij er schijt aan hebben. Wat ik niet zo goed begrijp is dat u geen begrip van het concept van de wereld heeft waarin wij nu leven.

  Dat is echter wel een gevolg van de keuze die veel mensen hebben gemaakt bij verschillende verkiezingen. Veel mensen in de volksbuurten zijn rechts gaan stemmen. Zij hadden beter links kunnen stemmen, maar hun is massaal door rechts wijs gemaakt dat dit slecht zou zijn, waarmee ze….. Nou ja, doe zelf het huiswerk maar.

 16. Bas

  Correctie: geen “pijl” op te trekken. 😉

 17. Barend

  @ Jos

  Ik begrijp uit uw betoog dat u geen flauw benul heeft van hoe goed opdrachtgeverschap eruit ziet. Dat bestaat uit voortgangscontrole tijdens het werk en opleveringscontrole bij afronding van het werk. Kennelijk ontbreekt dit in voldoende mate bij de bestratingswerkzaamheden. Dat heeft met uw politieke fetisj niets te maken. Dat heeft wel alles te maken met een gebrekkige ambtelijke organisatie en slechte aansturing. En daar moet de Raad de wethouder dus hoognodig op aanspreken.

 18. Lauk

  Het lijkt mij een prima zaak om de gemeente hier nog eens op te attenderen en door te zetten, en dit niet zomaar de mensen die rechts kiezen in hun mik te schuiven. Ok, die hebben zich laten bedotten, hoog tijd om daarop terug te komen… Beter laat dan nooit. Opzichters en controle moet gewoon terug, scheelt per jaar waarschijnlijk heel veel meer geld dan deze bijzonder nuttige mensen kosten.

 19. Jos

  @ Barend

  Nog zo 1 die voor 1980 leeft.

  Kennelijk is de hele golf van neo-liberalisme en de uitwassen van kapitalisme u volledig ontgaan. De overheid is namelijk niet of nauwelijks een partij te noemen, dit alles door het uit- en aanbesteden.

  Maar goed, de voorbeelden zijn er legio> u komt ze ook hier op duic bijna op dagelijkse basis tegen, maar droom verder over uw opdrachtgeversschap.

  De uitvoerders hebben inmiddels schijt aan de praatjes van hun zogenaamde managers, die zichzelf loon-op loonstijging geven, maar alles onder hun op de nullijn of erger houden. Het uitvoerend personeel hopt van flexcontract naar flexcontract en kan de huurprijzen in de eigen woonplaats vaak niet meer opbrengen (om over koophuizen maar te zwijgen). Maar droom lekker verder in uw make-up-wannabe-world, want dat is de wereld die u denkt te zien als u zelf weer in uw veilige bubbel zit, op het werk of veilig thuis. Het overgrote deel van de wereld, ook in NL , ziet er (inmiddels) toch echt anders uit.

 20. jos

  Denk je dat deze stratenmaker het ook maar ene fuck kon boeien wat hij daar aan het doen was? Dat moet je toch ergens te denken geven, nietwaar? Ook grappig dat je dit zo vaak ziet tegenwoordig. Hoe zou dat nou toch komen?

  Ik weet wel dat de stratenmaker in kwestie zelf waarschijnlijk nu een probleem heeft, na deze ophef, misschien zelfs zijn baan kwijt is,maar de oorzaken van dit soort gedrag zullen waarschijnlijk niet aangepakt worden……

 21. Hadjememaar

  Kunst hoort te schuren! Door de schurende werking van dit object verklaar ik deze verwarde pijl tot kunstobject met de naam “Lost”, als ode aan de toezichthouders van publieke werken!

  Zo goedkoop zijn de meeste kunstwerken niet.

 22. Dakhaes

  Kennelijknog wat Vredenburgsteentjes over.

 23. Nijntje het verkeerskonijntje

  Leuke kunst. En het maakt de weg er niet per se gevaarlijker op. Ook zonder deze pijlen ontstaan er geen gevaarlijke situaties als men naar links of naar rechts gaat.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).