Weggebruikers die 20 km/u te hard over Wittevrouwensingel rijden aangemoedigd door snelheidsmeter Weggebruikers die 20 km/u te hard over Wittevrouwensingel rijden aangemoedigd door snelheidsmeter

Weggebruikers die 20 km/u te hard over Wittevrouwensingel rijden aangemoedigd door snelheidsmeter

Weggebruikers die 20 km/u te hard over Wittevrouwensingel rijden aangemoedigd door snelheidsmeter
Automobilisten die 20 kilometer per uur te hard over de Wittevrouwensingel in Utrecht rijden krijgen toch een lachend gezichtje te zien op een display langs de weg. De snelheidsmeter van de gemeente is namelijk verkeerd ingesteld.

Automobilisten die 20 kilometer per uur te hard over de Wittevrouwensingel in Utrecht rijden krijgen toch een lachend gezichtje te zien op een display langs de weg. De snelheidsmeter van de gemeente is namelijk verkeerd ingesteld.

Op sommige plekken in Utrecht hangt een display langs de weg. Wanneer bijvoorbeeld automobilisten de maximumsnelheid of minder rijden is op het scherm vaak een lachend groen gezichtje te zien. Andersom is bij overschrijding van de maximumsnelheid een treurig rood gezicht te zien.

Op de Wittevrouwensingel mag maximaal 30 kilometer per uur worden gereden. Het display is echter ingesteld op een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Hierdoor worden automobilisten die dus 20 kilometer per uur te hard rijden nog steeds toegelachen.

Een inwoner van Utrecht bracht via sociale media de gemeente op de hoogte van de fout. “Soms gaat er iets fout met de instellingen van zo’n display. We gaan kijken waar de fout is en gaan de maximale snelheid aanpassen”, laat de gemeente weten in een reactie op het bericht.

17 Reacties

Reageren
 1. Koel Hoofd

  Huh? Is dat de Wittevrouwensingel?

 2. Willow

  Gisteren op mijn fiets bijna aangereden door een auto die minstens 60km/uur ging. Aub hang de fietsstraten vol met camera’s. Het gaat fout een van deze dagen. Voorstraat ook.

 3. Erwin

  Huh mag daar maar 30 km/h worden gereden? Waar staat dat? Nog nooit zo’n verkeersbord gezien…
  30 km/h lijkt me prima, maar geef het dan aub duidelijk aan!

 4. Piet

  @Erwin, als je misschien iets langzamer rijdt en goed oplet zie je de borden wel!
  Het staat echt wel duidelijk aangegeven.

 5. Joris

  Er wordt veel te hard gereden op de singels én snelheidslimiet staat onduidelijk aangegeven. Ik wil wedden dat >70% zich niet aan de max. snelheid houdt.
  Onbegrijpelijk dat hier (Maliesingel iig) nog nooit een snelheidscontrole (radar) is uitgevoerd sinds de herinrichting.

 6. Pee

  Ik weet het niet hoor maar het snelheidsbord op de foto staat wel op een heel rare plaats .
  Je mag vanaf deze kant niet eens die straat in en de snelheid klopt ook niet .
  Als je daar 50 km gaat rijden dan heb je een aardig probleem , 30 is zelfs niet eens te halen.
  Ik wist niet de ze de wittevrouwensingel zo smal hadden gemaakt.
  Of is hier weer iemand bezig geweest die de stad utrecht niet eens kent ?

 7. Erwin

  @piet: zeg me waar een 30 km bord staat en ik rij er nú heen om het te controleren.

 8. mees kees

  Tijdje geleden stonden er twee (!) op de Carnegiedreef (dat had te maken met het feit dat de afdeling die die dingen moet plaatsen, uit twee verschillende bronnen een opdracht kreeg en er dus , opdracht is opdracht immers, twee plaatste). De ene verschoot netjes van kleur en gelaatsuitdrukking bij omslagpunt 50, maar de ander werd al rood en boos bij 30. Heeft even geduurd voor mijn meldingen daarover begrepen werden. Eerst werd de software netjes hersteld en even daarna werd ook wel ingezien dat twee in één straat waarschijnlijk iets te veel is en dat het gebrek aan communicatieve vaardigheden tussen de verschillende afdeling hier waarschijnlijk debet aan is. Gelukkig wordt er gewoon weer harder dan 50 gereden, want dat flauwekulspeeltje doet natuurlijk niks met de chauffeurs waarvoor het bedoeld is.

 9. Piet

  @ Erwin er staat een bord op de Kleinesingel net voordat je de wittevrouwensingel oprijdt.

 10. RABE

  Misschien staat oom agent op afstand te flitsen. 😬

 11. Butch

  @Erwin: leuke realtime speurtocht. Nu naar de spoorwegovergang Zonstraat – Maliesingel rechtsaf (linksaf mag ook, maar daar begint de Tolsteegsingel al snel). Op Google Streetview staan zeker borden, zou dat in het echt ook zo zijn? SPANNEND!

 12. Thuisblijver

  50 is ook prima (in de jaren 80 mocht je overal in Utrecht 50) maar sommige willen “altijd” 50 rijden, ook als het druk is met fietsers, en dan gaat het fout. Beter is (en hoe vaak moet ik dat nog zeggen hier) om die koekwouzen in aftandse auto’s die razend in de derde versnelling, of maffies met veeeel te dure (liefst ook nog met witte D nummerborden) bakken – met een open uitlaat, op een correcte manier (dus zonder profileren) van de weg te halen. Dan wordt het prettig in Utrecht.

 13. wollie

  ideetje, zo’n jamesbondluik in de weg waar hardrijders in verdwijnen.

 14. Piet

  @Erwin, ik ben wel benieuwd of je het nog hebt gevonden. Toch een duidelijk bord?

 15. Butch

  We horen nooit meer iets van Erwin, Piet…

 16. Hans

  @ Butch
  In het luik van wollie gereden 🤪

 17. Piet

  @Butch, ik denk dat Erwin zich een beetje schaamt. Want zo moeilijk was achteraf toch niet maar stond wel vooraan met om z’n mening te geven.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).