Ontdek Utrecht met collega’s of vrienden: 3 te gekke tips Ontdek Utrecht met collega’s of vrienden: 3 te gekke tips

Ontdek Utrecht met collega’s of vrienden: 3 te gekke tips

Ontdek Utrecht met collega’s of vrienden: 3 te gekke tips
Als er één stad is in Nederland die geschikt is voor een teambuilding-uitje of een vriendenuitje dan is het wel Utrecht. Ons mooie ‘stadsie’ ligt lekker centraal in Nederland, heeft van alles te bieden voor verschillende doelgroepen en beschikt over een mooie binnenstad waar in ieder seizoen van het jaar wel wat te doen is.

Als er één stad is in Nederland die geschikt is voor een teambuilding-uitje of een vriendenuitje dan is het wel Utrecht. Ons mooie ‘stadsie’ ligt lekker centraal in Nederland, heeft van alles te bieden voor verschillende doelgroepen en beschikt over een mooie binnenstad waar in ieder seizoen van het jaar wel wat te doen is.

Wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor een middag- of avondvullend programma met een groep mensen is er een aantal dingen die je kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan Escape the City; een speurtocht waarbij je elkaar en de stad beter leert kennen. In dit artikel vertellen we je daar meer over en geven we je nog wat tips en tricks voor andere activiteiten in Utrecht.

Waarom is Utrecht zo’n geschikte stad om samen te komen met vrienden of collega’s?

Utrecht is ontzettend geliefd bij groepen vrienden en collega’s. Dat is niet voor niets het geval, want naast het feit dat Utrecht een hele mooie stad is, is het een stad die heel centraal in Nederland ligt en goed te bereiken is. Zowel vanaf de snelweg met de auto als met het openbaar vervoer zit je vanaf verschillende plekken in Nederland zo in de binnenstad van Utrecht. Vanaf het Centraal Station ben je ook nog eens met een paar stappen in Hoog Catharijne, waar diverse winkels en horecagelegenheden te vinden zijn.

Daarbij biedt Utrecht een breed scala aan activiteiten aan voor grotere groepen. Je kunt er zowel terecht voor culturele en historische tours als leuke escape spellen en stadstours. Er is voor elke groep wel iets te vinden wat ze kunnen doen. Aan het einde van de dag schuif je met gemak aan bij een van de restaurants van de stad. In de binnenstad en bij het station in de buurt vind je talloze restaurants met verschillende keukens.

1. Kookworkshop in of food tour organiseren door Utrecht

Wat in ieder geval leuk is om met z’n allen te doen, is lekker eten en drinken. Wat dacht je ervan om juist daar een uitje van te maken? Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een kookworkshop waarbij jullie de Italiaanse of Thaise keuken induiken! Of kijk of er een kookstudio beschikbaar is die een volledig eigen workshop aanbiedt. Aan de Oudegracht vind je meerdere plekken waar je dit kunt doen.

Zie je het niet zo zitten om zelf aan de slag te gaan, maar willen jullie wel optimaal genieten van alles dat Utrecht te bieden heeft op het gebied van eten en drinken? Organiseer dan een smakelijke food tour door de stad. Werk samen met lokale gidsen of aanbieders van food trips om een leuke en lekkere route uit te stippelen langs diverse culinaire hotspots in de stad. Voeg hier interactieve opdrachten aan toe om er nog een spelelement aan vast te maken.

2. Ontdek de stad Utrecht met Escape the City Utrecht

Willen jullie de stad Utrecht op een andere manier beter leren kennen? Boek dan een Escape the City Utrecht! Hiermee combineer je een stadswandeling en een escape game door de historische binnenstad van Utrecht. Het is de bedoeling dat je in teams van 2 tot 4 personen per team allerlei puzzels en opdrachten oplost en dat jullie het mysterie ontrafelen. Escape the City Utrecht is gebaseerd op een echt Utrechts stadsverhaal en vindt plaats in het centrum van de stad.

De startlocatie is op het Vredenburgplein in Utrecht, maar tijdens het spel kom je langs allerlei highlights van de stad zoals de Domtoren, de Oude Gracht, de Mariaplaats en natuurlijk de Neude. Escape the City is eenvoudig te spelen via een app op je smartphone. Het enige wat je hoeft te doen, is het spel aanschaffen en het spelen kan beginnen! Extra tip: speel je met meer teams, dan moet je per team een spel kopen. Daarna heb je 2 uur de tijd om het mysterie op te lossen.

3. Geniet van de charme van Utrecht vanaf het water

Wil je na een Escape the City nog wat anders leuks doen? Er is nog veel meer te doen en te ontdekken in Utrecht. Wat dacht je van een boottocht over de grachten van de stad? Er gaat een rondvaartboot waar jullie aan boord kunnen stappen en je kunt een privébootje huren. Dat laatste is zeker een aanrader wanneer je met een grotere groep bent. Ga in dat geval voor een sloep met een kapitein zodat jullie zelf optimaal kunnen genieten van een boottochtje door de mooie binnenstad. Extra leuk: er zijn boten te boeken met eet- en drinkarrangementen.

Gaan jullie toch liever voor een actiever uitje? Ook dat is mogelijk op het water: huur kano’s om samen de grachten te verkennen. Op verschillende plekken langs de gracht kun je een kano huren. Kies voor een eenpersoons- of tweepersoons kano en maak een rondje door de stad. Onderweg kun je op diverse plekken aanmeren om wat lekkers te kopen. Een boot of kano huren kan heel goed in combinatie met een kookworkshop of een Escape the City spel in Utrecht. Het is maar net waar jullie naar op zoek zijn.