Utrechtse gemeenteraad dinsdag in debat over ongeregeldheden in de stad Utrechtse gemeenteraad dinsdag in debat over ongeregeldheden in de stad

Utrechtse gemeenteraad dinsdag in debat over ongeregeldheden in de stad

Utrechtse gemeenteraad dinsdag in debat over ongeregeldheden in de stad
Het stadhuis in Utrecht. Foto: Robert Oosterbroek / DUIC
De Utrechtse gemeenteraad komt dinsdagavond 25 augustus bij elkaar om te praten over de ongeregeldheden in de stad. Verschillende oppositiepartijen gaven eerder al aan met spoed in debat te willen over de onrust.

De Utrechtse gemeenteraad komt dinsdagavond 25 augustus bij elkaar om te praten over de ongeregeldheden in de stad. Verschillende oppositiepartijen gaven eerder al aan met spoed in debat te willen over de onrust.

Vanaf vrijdag 14 augustus is het een aantal dagen onrustig geweest in Utrecht. Eerst was het raak in Kanaleneiland toen in Overvecht en vervolgens ook in Hoograven en Ondiep. Er zijn tientallen arrestaties verricht. Er is met stenen en vuurwerk naar de politie gegooid en er zijn vernielingen aangericht. De afgelopen twee avonden zijn weliswaar wel weer rustig verlopen.

De vergadering is dinsdagavond in het stadhuis in Utrecht. Verschillende leden gaan op die avond in debat met waarnemend burgemeester Peter den Oudsten. Hij is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid in de stad. Den Oudsten is vanwege de ongeregeldheden eerder teruggekomen van vakantie.

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Ooginaller

  Fijn dat die Den Oudsten er weer is. Want die Van Hooijdonck bakte er als loco echt helemaal geen platte pannenkoek van op dit vlak. Zeg ik als fan van haar verkeer- en vervoerbeleid.

 2. Lombokker

  De afloop heb ik al in mijn glazen bol gezien:

  Ze dronken een glas.
  Ze deden een plas.
  En lieten de zaak,
  . . zoals die was.

 3. Scherpschutter

  VVD: “Actie. Wij eisen actie. De verkiezingen komen eraan. Wegkijken kan wel weer als de buit weg is.”
  GroenLinks: “Wij zien helemaal geen probleem, want als een probleem niet ziet dan is het er niet. We willen wel graag onderzoeken hoe nietig het niet bestaande probleem eigenlijk is.”
  CDA: “Uh, ja, uh, GroenLinks en de VDD hebben allebei wel een punt. Wij staan in het verbindende midden”.
  D66: “Wij vonden het politieoptreden schandalig en naar discriminatie rieken”.
  SP en PVDA kreisend in koor: “Kunnen we ze niet gewoon extra geld van anderen geven, want dit zijn slachtoffers van hun sociale omstandigheden. De arme jongeren kunnen er niks aan doen!!”
  PVV: “Het probleem, mijnheer de voorzitter begint met een I en eindigt op slam, want mensen zijn geen wilsbekwame individuen maar een ideologie en dat is een GROVE SCHANDE”.
  FvD: “Pieterszoon Coen had wel raad geweten met dit schorriemorrie. Wij pleiten voor een herwaardering van de culturere superioriteit van het Boreale avondland”. “En meer lavendel”.
  PvdD: “Het probleem is overduidelijk een testosteronoverschot door overmatige vleesconsumtie.”. “Kunnen we nu misschien gaat eten, voorzitter, heb zo’n honger dat ik bijna flauwval”.

  Voorzitter: “De vergadering is hierbij gesloten. Tot over 6 maanden weer dames en heren”.

 4. Denise

  Zo goed als haar achternaamgenoot Pierre in het nemen van vrije trappen is, zo slecht is zij in politiek

 5. MJPD

  @Scherpschutter
  PVV (of FvD) krijgt dan ook mijn stem bij de komende landelijke en lokale verkiezingen en ik hoop velen met mij. Helaas wordt de stad bevolkt door woke SJW millennials en studenten zonder enig historisch besef, de bewust bezitloze klasse, dus die hoop is eigenlijk ijdel.

 6. Dirk Prinsen

  Hoe krijgt Lot van Hooijdonk het iedere keer voor elkaar dat iemand anders (zoals nu Martin Sitalsing) de schuld op zich neemt en hierover naar buiten treedt, terwijl zij zelf keer op keer faalt? Zelf de vrije pers te woord staan, doet zij niet in lastige situaties. Beetje ingewikkeld voor de pers (als vierde macht) om haar belangrijke democratische rol goed uit te kunnen voeren.

  Een motie van wantrouwen blijkt in Utrecht vooral een wassen neus te zijn. Coalitie blijft wethouder steunen, ongeacht haar falen keer op keer. Vertrouwen van burgers in de politiek neemt alleen nog maar meer af. GroenLinks zou, in het kader van eigen geloofwaardigheid, er verstandig aan doen zelf aan te sturen op vervanging voor Lot.

  Mocht GL zelf niet tot dit inzicht kunnen komen, wil ik graag alsnog de gemeentelijke politiek verzoeken nu eindelijk eens voor het algemeen belang te kiezen (lees: veiligheid in de wijken) en aan te sturen op een voortijdig vertrek van Lot en hier naar te handelen. Partij- en eigen belang is belangrijk, maar algemeen belang nog veel meer.

 7. Scherpschutter

  @MJPD

  Hoop doet dwazen leven, sprak mijn vader zaliger vaak. Politiek is geen oplossing. Politiek is de oorzaak van 99 van de 100 problemen in een samenleving.

  Voorafgaand aan de vraag door wie u geregeerd wenst te worden gaat altijd de vraag OF u eigenlijk wel geregeerd wil worden. Verbijsterend genoeg lijkt niemand zich die vraag te stellen. Wat voegt politiek of een overheid een bredere zin nou eigenlijk toe? Ik zie het niet. De overheid is de slechtste dienstverlener van Nederland. Was het een bedrijf dat dreef op vrijwillige betalingen van klanten dan was dit bedrijf met een week failliet….

  Persoonlijk heb ik dan ook geen enkele behoefte aan politici of een overheid. Ik zie deze organisatievormen als incapabele potenbrekers die na het breken van uw been een gammele kruk op uw eigen kosten aanbieden die 6x zo duur was als nodig zou zijn geweest. Tamelijk ombeschofte potenbrekers overigens, want betaling voor de diensten is geen vrijwillige keuze he…Het is betalen…of anders.

  Eerlijk gezegd: als je het licht eenmaal gezien hebt dan zie je dat je werkelijk geen ene moer aan een overheid hebt en dat zal ook bij dit probleem weer feilloos worden gedemonsteerd. De overheid heeft ook dit probleem veroorzaakt…en lost het vervolgens niet op voor miljarden en miljarden. Het is de meest nutteloze organisatie van Nederland.

  Dus terwijl u komend jaar dagdromend over beter in uw stemhokje staat, sla ik denk ik ergens even lekker een balletje op de golfbaan. Ik wens niet geregeerd te worden. Wat mij betreft schaffen we de overheid volledig af, privatiseren we gansch Nederland en geven we alle verantwoordelijkheid terug aan het individu. Het zal me werkelijk aan mijn achterste roesten in welke vorm we het kartelbestuur in deze nepdemocratie komend jaar weer terug zien.

  Want als een paal boven water staat: in wijken als Kanaleneiland wordt helemaal niets opgelost en doet de overheid wat een overheid per definitie doet: helemaal niets, want als slechste en duurste dienstverlener van Nederland heb je nu eenmaal behoefte aan problemen om je peperdure flutoplossingen te kunnen blijven verkopen aan je tamelijk comateuze klanten.

 8. Massegast

  @Scherpschutter — Mooi en goed stuk. En alles ‘naar waarheid’ ingevuld. 😉 Geen wonder dat zo veel burgers niet gaan stemmen. Hun ‘onderbuikgevoel’ laat ze niet in de steek.

 9. Arbeider

  Ik zou moties van wantrouwen uitvaardigen naar Lotte van Hooydonck en die politiechef Sitharin of zoiets, wat een blunders hebben die gemaakt zeg. Dat word nog betaald ook door de brave burgers.

  Verder helemaal eens met de vorige reguurders. Dit College moet heel gauw weg…hopelijk gaan veel Utregters stemmen.

 10. JdV

  Zoals de grote Ronald Reagan al zei: The 12 words you should fear the most in the entire english language: I am from the government and i am here to help you.

 11. Frits

  Leuk stukje, Scherpschutter! Complimenten.

 12. Wegkijkcultuur

  Er komt helemaal geen debat
  Het standpunt van de gemeente Utrecht is allang bekend
  Wegkijken!!!
  Dat doen ze al jaren
  Daarom blijft deze ellende al jaren voortduren

 13. Wim Vreeswijk

  Rutte heeft de afgelopen 10 jaar de onderbezette lokale politie, ook in Utrecht, kapot bezuinigd en als er nu grote groepen gaan lopen rellen, wordt de politie nú opgejaagd door vuurwerkbommen en bakstenen. Dat kan natuurlijk niet. Er is dan ook een hoog ziekteverzuim bij de politie door alle stress en zich niet gedekt voelen in hun werk door hun meerderen. Ondertussen zitten er 46.000 beroepsmilitairen vanwege het gebrek aan internationale spanningen werkloos in hun kazerne. Ik zou zeggen: ga al die beroepsmilitairen lekker bijscholen tot assistenten van de Utrechtse politie, geef ze een wapenstok zodat je weer een evenwichtige samenstelling krijgt tegen dat relvolk en ze niet meer hoeven te vluchten als het weer zover is in Utrecht.

 14. [email protected]🤔

  Allemaal vd bühne om het stemvee tevreden te houden,er zal uiteindelijk niets veranderen.
  Scherpschutters heeft gelijk,dan maar op rechts stemmen het is niet anders.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).