Utrechtse PVV’er wil zich nu al afsplitsen na de verkiezingen | De Utrechtse Internet Courant Utrechtse PVV’er wil zich nu al afsplitsen na de verkiezingen | De Utrechtse Internet Courant

Utrechtse PVV’er wil zich nu al afsplitsen na de verkiezingen

Utrechtse PVV’er wil zich nu al afsplitsen na de verkiezingen
Rob Jansen. Foto: website PVV Utrecht
De Utrechtse PVV’er Rob Jansen, gaat zich na de verkiezingen afsplitsen van de partij als hij verkozen wordt. De nummer 4 op de kandidatenlijst vindt de PVV Utrecht te gematigd, meldt hij woensdagavond via Twitter.

De Utrechtse PVV’er Rob Jansen, gaat zich na de verkiezingen afsplitsen van de partij als hij verkozen wordt. De nummer 4 op de kandidatenlijst vindt de PVV Utrecht te gematigd, meldt hij woensdagavond via Twitter.

De PVV liet aan RTV Utrecht weten dat Jansen geen onderdeel meer uitmaakt van de fractie. “We nemen echt afstand van het gedrag van Rob Jansen. We hebben ook gevraagd afstand te doen van zijn plek op de lijst, maar hij wil dat niet.”

De Utrechtse PVV’er  lag al eerder dit jaar onder vuur. In februari kwam hij in opspraak omdat hij Donald Trump en Barack Obama ‘een heer en een aap’ had genoemd. Wie hij voor aap uitmaakte, liet hij in het midden.

Rob Jansen kwam eerder in het nieuws nadat hij SP-raadslid Martijn Tonies uit Oss zou hebben gestalkt. Jansen ontkende dat hij achter deze actie zat en dat hij Tonies midden in de nacht had gebeld, maar twitterde wel ‘ring ring’ om 5:07 uur in de ochtend.

Jansen staat nog wel op de site van de PVV Utrecht en schrijft daar zich dienstbaar op te willen stellen aan de kiezers. “Er moet gestopt worden met het verspillen van geld aan onnozele subsidies. Geen bed, bad, brood. Ik kies voor de 3 andere B. Back By Boat.” Ook schrijft hij: “Ik ga voor een grote partij voor de Vrijheid. Zodat er echt iets gaat veranderen.”

De timing van zijn aankondiging – nog vóór de verkiezingen – kwam hem naast een aantal steunbetuigingen ook op veel kritiek te staan op Twitter.

15 Reacties

Reageren
 1. Johan

  Sneu type.

 2. limp bizkit

  Keurig. Alleen maar goed voor het imago van de politiek, dit soort fratsen.

  De oude politiek, zeker in Utrecht, hoeft zich nergens écht zorgen over te maken, zolang dit soort mafkezen het imago van de ‘nieuwe politiek’ bepaalt. Allemaal zelfmoordterroristen in politiek opzicht: het enige doel is zo snel mogelijk zichzelf en de directe omgeving op te blazen.

 3. Berend

  Wat een klucht. Hoe dit heerschap zich ook presenteert op Twitter… Onvoorstelbaar dat zulke mensen überhaupt op een kandidatenlijst kunnen komen, zelfs bij de PVV.

 4. Geertsen

  En ondertussen op social media wel meeliften (en actief deelnemen) aan de campagne van de PVV. Fraai is dat

 5. Scherpschutter

  Een verhaal met twee kanten als u het mij vraagt.

  Aan de ene kant moet hij natuurlijk gewoon afstand doen van de plek op de lijst als je jezelf niet langer kunt vereenzelvigen met de standpunten van de partij in kwestie. Dan moet je een vent zijn ook en de plek inleveren. Dit komt nu wel heel gecalculeerd parasitair over.

  Aan de andere kant: het is ook wel verfrissend dat de kiezer op voorhand eens precies weet waar hij aan toe is als hij/zij stemt op een politicus, in plaats van kort na het uitbrengen van de stem weer eens spreekwoordelijk van achteren genomen te worden.

  Onder de streep valt het lastig voor te stellen dat de doorgaans zeer loyale achterban van de PVV dit heerschap zal belonen met een zetel.

 6. Quiche Wijzer

  Inderdaad heel verfrissend Scherpschutter, iemand die vierkant liegt dat ‘ie voor de PVV in de gemeenteraad wil, en zodra de lijst vaststaat alle PVV-kiezers, zoals je zo mooi zegt, spreekwoordelijk van achteren neemt. Want elke onverhoopte stem bovenop de 3e PVV-zetel is effectief een stem op de nieuwe splinterfractie van deze wackjob. Zo verfrissend als het eerste glaasje ammoniak op een mooie zomeravond.

  Wilders wordt op z’n eigen terrein verslagen, dát vind ik verfrissend.

 7. BW

  Hoewel ik zelf meer in het politieke midden zit ben ik van mening dat er ruimte moet zijn voor een fatsoenlijke partij op rechts. Alleen al voor de balans. En toch lukt het maar niet. Op één of andere manier trekken partijen als CD, LPF, TON, PVV, FvD (vul me maar aan als ik een paar vergeten ben) alleen maar van dit soort halfgaar volk en gajes aan.

 8. Geenstijl@Utrecht

  @BW 15/3/2018 – 11:38,

  Je bent DENK vergeten op rechts.

 9. Harald

  Dit verzin je toch niet: het logo in zijn profiel is het campagnelogo van Barack Obama uit 2008, maar dan met die malle meeuw erin geplakt. X-D

 10. Lombokker

  @ Quiche Wijzer
  Mocht het de PVV al lukken om 4 zetels binnen te halen, dan hoeft het niet automatisch te betekenen dat die zetel door dit figuur wordt ingenomen. Er bestaat ook nog zoiets als voorkeurstemmen.
  Als iemand die lager op de lijst staat meer voorkeurstemmen krijgt gaat die 4e zetel toch echt aan Rob Jansen voorbij.

 11. Wim Vreeswijk

  Hoezo vindt Jansen de PVV te gematigd? De PVV lijkt mij al sinds 2006 zeer duidelijk, zo duidelijk dat Wilders inmiddels al 12 jaar 24/7 beveiligd moet worden. Wat een kulargument van deze Jansen.

 12. Quiche Wijzer

  Dat is een terecht punt Lombokker. Als genoeg PVV-stemmers die logica volgen kunnen ook de nummers 1 en 2 van de lijst hun borst natmaken, en is de nummer 4 spekkoper.

  Verfrissend blijft het al met al wel 😉

 13. herman

  De PVV blijft fouten maken bij vaststellen kieslijsten. Het opvallende verleden van deze man kan Wilders toch niet ontgaan zijn bij opstellen lijst?

  Of wordt het toch tijd dat Geert zijn eenmanspartij omvormt toch een echte partij met leden, bestuur en dergelijke? Dit is toch niet meer te doen door een persoon?

 14. Hendrik

  Tsjonge jonge jonge. Zetelrover voordat hij gekozen is. Primeur, maar verfrissend is anders. En Lombokker, je denkt toch niet dat die types onder hem zoveel voorkeursstemmen krijgen dat ze boven deze gast eindigen? Er is maar een oplossing: niet stemmen op deze onfrisse partij.

 15. Geenstijl@Utrecht

  Ik denk dat een Stem op DENK en de PVV alleen maar voor meer verdeling in de stad Utrecht zorgt, ik hoop dat de inwoners van Utrecht hun verstand gebruiken en niet stemmen voor een toekomstig conflict ala voormalig Joegoslavië.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).