Foto’s: duurzaam warenhuis opent deuren in voormalige Broesepand in Utrecht Foto’s: duurzaam warenhuis opent deuren in voormalige Broesepand in Utrecht

Foto’s: duurzaam warenhuis opent deuren in voormalige Broesepand in Utrecht

Foto’s: duurzaam warenhuis opent deuren in voormalige Broesepand in Utrecht
De deuren van het nieuwe duurzame warenhuis Green Up zijn vrijdag voor het eerst geopend. In het voormalige pand van Broese op de Stadhuisbrug zijn de komende 2,5 jaar allerlei producten te koop.

De deuren van het nieuwe duurzame warenhuis Green Up zijn vrijdag voor het eerst geopend. In het voormalige pand van Broese op de Stadhuisbrug zijn de komende 2,5 jaar allerlei producten te koop.

Stofzuigers, afwasmiddel, wijn, chips, boeken, kleding, meubels en nog veel meer. Het warenhuis is gevuld met allerlei verschillende ondernemers, allemaal huren ze enkele vierkante meters of enkele planken en bieden ze hun koopwaar aan.

Tekst loopt door onder de foto’s

De overeenkomst tussen de ondernemers is dat ze duurzame producten aanbieden of varianten van producten die zo duurzaam mogelijk gemaakt zijn.

Green UP huurt het pand de komende 2,5 jaar van de gemeente Utrecht. In 2024 staat er een grote renovatie van het gebouw op de planning.

18 Reacties

Reageren
  1. Reazuur

    Oh wat een gutmenschen sjee wat een onzin zet daar iets nuttigs in zoals een vis- en jaagwinkel meestal ben ik voor vrijheid blijheid maar deze mensen irriteren mij zo erg dat ik mijn boosheid in een stukje moet schrijven en morgen ben ik weer voor vrijheid blijheid (als het mij uitkomt).

  2. Lachgas

    Is de huur marktconform?

  3. Fred

    Voordat Broese in dit pand zat was het de andere winkel van V&D in de stad, ook een warenhuis. Maar, als ik me niet vergis, zat daar alleen de afde.ling woninginrichting met vloerbedekking, gordijnen, meubels en dergelijjke. Aan Broese heb ik meer recente herinneringen, daar kon ik aardig wat boeken over mijn vak kopen.

  4. Justin

    @Reazuur: Ja, een vis- en jaagwinkel. In Utrecht. Dat is nuttig.

  5. Justin

    Gisteravond wezen kijken en meteen wat spullen gekocht. Hartstikke mooi initiatief, hier gaan we vaker naartoe.

  6. Peter

    Kan iemand me uitleggen wat er specifiek duurzaam is aan afgebeelde producten als een strijkijzer, poffertjespan, fluitketel, keramiek, glaswerk, paraplubak, domtorentjeskaars?

  7. W

    Binnenkort maar eens een kijkje nemen.
    Ben zeer benieuwd naar de totale huur, die door Green Up voor hele pand wordt betaald. Is dat misschien bekend bij iemand?

  8. Ptje

    @Peter: Nee.
    Slim marketingconcept dat inspeelt op de wens tot duurzaam (op zich een nobel streven). En er was een subsidie-potje voor dus hé…

  9. wollie

    @Reaguur: irriteren is geen wederkerend werkwoord.

  10. Koel Hoofd

    @Peter
    in het AD wordt er dit over gemeld:
    “Bezoekers vinden er huishoudelijke producten, natuurwijn, boeken over duurzaamheid, kleding (nieuw en tweedehands), planten en elektrische apparaten (gebruikt en gecontroleerd). Het prijsniveau ligt iets hoger dan bij de Hema.”
    “Bezoekers hebben bij veel producten de keuze uit meerdere opties. Een afwasborstel met een houten handgreep kost bijvoorbeeld 2,49 euro. Een alternatief van gerecycled plastic is 5,95 euro.”
    bron: https://www.ad.nl/utrecht/dit-is-het-grootste-duurzame-warenhuis-van-nederland-een-serieus-alternatief-voor-hema~a13eda1c/

    hmmm
    Een nieuwe houten afwasborstel kost bij een blokker e.d. 1.79 en gaat aan einde levensduur de biomassacentrale in, de vuilverbranding in, of komt op de composthoop terecht. Alleen dat laatste is werkelijk ecologisch verantwoord.

    Een nieuwe plastic afwasborstel kost 48 cent en aan einde levensduur de afvalbak in.
    Maar zonder nieuwe plastic afwasborstels in de afvalbak geen gerecyclde plastic afwasborstel. Want dat plastic voor die dure gerecyclde borstel moet toch ergens vandaan komen.
    Dus iedereen die de nieuwe goedkope afwasborstel koopt geeft daarmee voor een paar centen de gutmensch een peper duur maar warm zaam gevoel?
    Of een tweedehands kleding er duurder is dan nieuw bij de Hema durf ik niet te zeggen. Wel dat de gutmensch bereid is om grof voor ‘duurzaam’ te betalen.

  11. Suze

    @peter, weleens van tweedehands gehoord?

  12. Wim

    Dure kringloopwinkel plaats zeg

  13. Mia

    Nou veel succes ermee.. puntje duurzaamheid van de artikelen zal ik me een keer daar laten uitleggen want zie ik ook niet zo.
    En trouwens DUIC, wel heel veel aandacht/foto’s voor deze winkel, doen jullie dat bij andere winkels die komen of gaan ook of is het selectief?

  14. Roy

    @Peter, ooit gehoord van tweedehands en dus duurzaam?

  15. Justin

    De “logica” van Koel Hoofd is ook niet binnen te houden: “Maar zonder nieuwe plastic afwasborstels in de afvalbak geen gerecyclde plastic afwasborstel.”

    Plastic afwasborstels zijn niet geschikt voor recyclen. Zo werkt recycling niet.

    Voor de overige mensen die graag willen dat anderen ze gaat uitleggen wat er duurzaam is aan de producten die ze verkopen bij Green UP:

    Wees niet zo lui en informeer jezelf eens.

    Doe eens gek en ga zelf eens kijken.

    Spreek iemand daar eens iemand aan.

  16. Reazuur

    Eh welles, wollie.

  17. Uuutje

    Reaguurders>>> rode lap>>> stier>>> rode waas>>>> onderbuik> geen ratio; zielige gedateerde zure dinosaurussen. Gelukkig sterven ze vroeg of laat uit en doet niks van hun meninkjes er meer iets toe. Dan is het aan de mensen die zij verafschuwen. Moehahahahaha!

  18. Gutmensch

    Bromsnor is een trots gütmensch.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).