Geen horeca op begane grond Neudeflat | De Utrechtse Internet Courant Geen horeca op begane grond Neudeflat | De Utrechtse Internet Courant

Geen horeca op begane grond Neudeflat

Geen horeca op begane grond Neudeflat
Archiefbeeld: de eerste plannen voor de vernieuwde Neudeflat met een Vapiano op de begane grond.
Er komt geen horeca op de begane grond van de Neudeflat. Dat heeft de gemeente eigenaar Fa. Wildschut medegedeeld in een hoorzitting. 

Er komt geen horeca op de begane grond van de Neudeflat. Dat heeft de gemeente eigenaar Fa. Wildschut medegedeeld in een hoorzitting. 

Horeca op de onderste verdieping was de wens van Casper van de Hout van Fa. Wildschut, maar de gemeente houdt hem aan de gemaakte afspraken uit het zogeheten horecakader van 2012. Hierin staat dat er geen horeca mag bijkomen op dit stuk van de stad.

“Het staat duidelijk aangegeven in het plankader. In het blauwe deel is horeca niet toegestaan, daaromheen wel”, verklaart Van de Hout. “In het nieuwe horecakader wordt wel mogelijk gemaakt dat er meer mengvormen mogelijk zijn. Dus bijvoorbeeld een fietswinkel die ook koffie serveert. Zoiets is dus eventueel wel mogelijk in de toekomst.”

En geen horeca betekent in dit geval retail voor de begane grond van de onlangs officieel heropende Neudeflat. “Wat dat wordt, kan ik nog niet zeggen.”

Gekoppelde berichten

7 Reacties

Reageren
 1. Jasper

  Of een koffiewinkel die fietsen verkoopt

 2. Ricard

  Laten we hopen dat er wel iets open, vrolijk en levendig wordt gemaakt, dat verdient deze hoek wel!

 3. BdV

  Maak er dan maar een soort V&Dtje van met een LaPlace.

 4. G.H.

  @BdV: in tegenstelling tot de V&D hoop ik dat we van dit gezwel ooit wel definitief afscheid kunnen nemen.

 5. herman

  Wat een giller!

  Het hele Neude is omgeven door Horeca en dan mag een zaak er niet meer bij?

 6. Piet

  Ach je zit aan die kant van het Neude toch meestal in de schaduw. Dus een groot gemis zal het niet zijn. Ofschoon het natuurlijk wel heel rigide is van de gemeente.

 7. Bram de Goede

  Kan het wijkbureau binnenstad weer terug of het vvv.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).