Jumbo Vredenburg na iets meer dan een jaar alweer gesloten Jumbo Vredenburg na iets meer dan een jaar alweer gesloten

Jumbo Vredenburg na iets meer dan een jaar alweer gesloten

Jumbo Vredenburg na iets meer dan een jaar alweer gesloten
De locatie van Jumbo aan het Vredenburg in Utrecht was geen lang leven beschoren. De supermarkt is alweer gesloten nadat die in juni vorig jaar openging.

De locatie van Jumbo aan het Vredenburg in Utrecht was geen lang leven beschoren. De supermarkt is alweer gesloten nadat die in juni vorig jaar openging.

De laatste jaren zijn er steeds meer supermarkten geopend in de binnenstad. In Hoog Catharijne zat al langer een Albert Heijn maar sinds 2020 ook een vestiging van Jumbo.

Aan het Vredenburg zit tevens een AH To Go (2019), daarnaast kunnen klanten nog terecht bij de Aldi (2022) op de Lange Viestraat, Boon’s (2016) op de Ganzenmarkt, Albert Heijn (2020) op de Potterstraat en de Spar (2017) aan de Mariastraat.

In de Voorstraat zitten ook nog een Plus en een Albert Heijn en op de Twijnstraat een Albert Heijn en een Jumbo. De laatst geopende Jumbo, een City-vestiging, aan het Vredenburg heeft het niet gehaald. De winkel ging in juni 2021 open maar heeft de deuren gesloten.

Ken jij de verhalen achter de Utrechtse horeca uit de 20e eeuw? Arjan den Boer en Ton van den Berg maken samen een boek over de verdwenen horeca uit deze periode en hebben daarbij jouw hulp nodig! Lees hier meer en bestel alvast een boek.

21 Reacties

Reageren
 1. Fred

  Volgens mij is ie al zeker een dag of 10 dicht…

 2. Peter van Zoest

  Bezopen om uitgerekend daar weer een Jumbo City te beginnen, terwijl er vlakbij in Hoog Catharijne ook al eentje zit. Plein oversteken en je bent er. Welke idioot bedenkt zoiets.

 3. Claire Obscur

  Het artikel gaat niet echt in op de reden. Wat is hier de reden van?

 4. Koel Hoofd

  @Claire Obscur
  Dat is heel eenvoudig: kwestie van centen.
  Als de prognoses niet worden waargemaakt trekt het bedrijfsleven de stekker uit het project. Daarom verdienen ze namelijk geld wat ze weer kunnen investeren in nieuwe projecten en innovaties, en de top goed betalen alsook de aandeelhouders tevriend houden waardoor geld meer geld maakt.
  Bij de overheid werkt dat anders. Als daar de prognoses niet worden waargemaakt wordt er net zolang over gesteggeld en ‘belastinggeld overgoten met een sausje propaganda met side orders van onderzoek en nog meer onderzoek’ tegenaan gekwakt tot dat de prognose decennia later wel wordt waargemaakt. Rutte zei echt niet voor niets dat je voor visie naar de opticien moest gaan.

 5. Binnenstadbewoner

  Aankomende recessie/ crisis en dat gaat ten koste van de winstgevendheid van de te dure Jumbo city’s en AH’s to go.

 6. passalacqua

  Jumbo op Twijnstraat en op Nachtegaalstraat worden volgens mij ook niet veel bezocht…

 7. Claire Obscur

  Speaking of which: loopt die Aldi op de Lange Vie een beetje? Ik zie hier altijd interessant meer personeel in blauwe polo’s voor de deur staan dan er klanten binnenlopen. Goed doordacht concept. En die huurprijs per meter zal vast makkelijk uit kunnen zo.

 8. PeterH

  @Claire Obscur: als uw observaties kloppen is het einde van de kassaloze Aldi in zicht.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 9. Wim

  Tja ook Jumbo maakt wel eens een misrekening , maar zijn dan wel zo slim om de stekker eruit te trekken. Dat heet ondernemerschap, wat we van de regering en gemeente niet kunnen zeggen.

 10. Bietenbrug

  @Koel Hoofd Jumbo is gekend als familiebedrijf, aandeelhouders hebben daar toch heel andere rol. Bovendien heeft Quote top 10 baas Frits mogelijk alternatieve cash bronnen 🙂

 11. Paul

  Jumbo lijkt niet erg sterk in markt onderzoek als je zoveel missers maakt…
  Het lijkt of de verhuur eigenaren zich vooral hier op focussen.
  Aldi op AA locatie is gelukkig ook geen succes.
  Het komt totaal onuitnodigend over met die bewakers voor de deur, en gesloten etalage op de hoek. Ben benieuwd na hoeveel maanden deze sluit.

 12. Claire Obscur

  Sja Paul, tegenwoordig laten bedrijven hun “marktonderzoek” door stagiaires doen. Deze zitten tóch al helemaal in dat stramien dat letterlijk alles een “project” moet zijn en het kost een paar peanuts. Zullen PeterH, jij en ik een poultje maken voor die Aldi? Ik zeg 1 maart 2023 uiterlijk.

 13. Vermeer

  Heel jammer dat Jumbo op het Vredenburgplein weg is.
  Vanuit de koffiehoek een heerlijk uitzicht over het marktplein en de winkelende mensen.
  Goede koffie en lekkere koeken
  Een unieke plek

 14. Katja

  Nou en ? Er is supermarkt-overkill in de stad.

 15. PeterH

  @ Claire Obscur: aangenomen. Ik denk langer, zeg tot juli, omdat het een pilot betreft. Daarna alsnog sluiting wegens hoge huur en concurrentie. Maar: ik ben geen retailer.
  Met vriendelijke groet,
  PeterH

 16. Willow

  Aldi loopt niet omdat je moet je cen uitsuitend betwlen met een creditcard, kan niet met een oinpas.

 17. Luuk Upuuk

  Dag Jumbo!

 18. Van hoorn

  Natuurlijk lukte dat niet hoog oed ,omtrent ten val.ben benieuwd hoe verder gaat met jumbo winkels gezien de situatie met de directeur

 19. Anhoorn

  Altijd is bet zo wi kel,geen kassa geen kontakt met de mensen ik hoop dat ie gauw normaal wordzodzt ik gewoon kan afrekenen bij de kassa

 20. Marko

  Zakelijk verstandig besluit van Jumbo, maar van tevoren deugdelijk onderzoek doen naar de potentie van deze locatie was zakelijk nog net wat verstandiger geweest. Met zoveel alternatieven in de directe omgeving kun je het aan zien komen dat dit niet gaat lopen. Deze mini super had duidelijk geen toegevoegde waarde, hopelijk komt er iets voor in de plaats dat wel iets toevoegt aan het Vredenburg.

 21. passant

  je had de deur aan de catharijne singel moeten open zetten Utrechters komen namelijk niet graag in kleppomania

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).