Kilo Kilo trekt in pand van voormalig Perry Sport aan Vredenburg in Utrecht Kilo Kilo trekt in pand van voormalig Perry Sport aan Vredenburg in Utrecht

Kilo Kilo trekt in pand van voormalig Perry Sport aan Vredenburg in Utrecht

Kilo Kilo trekt in pand van voormalig Perry Sport aan Vredenburg in Utrecht
Vintage kledingwinkel Kilo Kilo gaat weer verhuizen. Vanaf 1 juni krijgt de tweedehandskledingzaak de sleutel van het voormalige pand van Perry Sport bij het Vredenburgplein in Utrecht. Die sportwinkel sloot eerder dit jaar de deuren na een faillissement.

Vintage kledingwinkel Kilo Kilo gaat weer verhuizen. Vanaf 1 juni krijgt de tweedehandskledingzaak de sleutel van het voormalige pand van Perry Sport bij het Vredenburgplein in Utrecht. Die sportwinkel sloot eerder dit jaar de deuren na een faillissement.

Het is niet de eerste keer voor Kilo Kilo dat ze gaan verhuizen. De allereerste vestiging van de zaak was in het gebouw van de oude bibliotheek aan de Oudegracht in Utrecht, in 2021. Daarna is de zaak naar een pand aan de Steenweg gegaan, waar de H&M lang gevestigd zat. In 2023 vond de recentste verhuizing plaats naar de Bakkerstraat.

De opruiming bij de winkel is al begonnen. Posters met ‘sale’ zijn in en rondom de winkel te zien om aan te geven dat de winkel van de kleding af moet. Kilo Kilo krijgt op 1 juni de sleutel en gaat het pand bij het Vredenburgplein in Hoog Catharijne daarna inrichten. De zaak hoopt medio juni de deuren te openen.

14 Reacties

Reageren
 1. Zo kan die wel weer

  Serieus?

  Dat gaat er lekker armoedig uitzien dan.
  Ja een sportzaak is ook niet ju van het, maar dit.

  En er komt ook altijd een muffe lucht uit dit soort zaken.

 2. Lydia Chatreir

  Het winkelaanbod in de binnenstad lijdt aan branchevervaging .Te triest. Traditionele winkels die enkel schoenen, kleding of boeken verkochten, verdwijnen meer en meer uit het straatbeeld en maken plaats voor verschrikkelijke verziekende Horeca.
  De boekwinkel heeft vandaag de dag geen bestaansrecht meer, omdat mensen ondergeklad er bij lopen en het iq van een dropveter hebben, en voorzetsels niet eens normaal uit elkaar kunnen halen. Het slaat nergens meer op .
  In de Utrechtse binnenstad dienden de eerste nieuwe winkelconcepten zich een rond 2010 aan.. De gemeente stelde regels op dat het winkels mogelijk moet maken op de belachelijke , kinderlijke, verwende wensen van consumenten in te spelen. En dan komt men hier met 2e hands kleding? …. Ik neem aan dat dit een grap is> .. WInkelen anno nu: Het heeft niets meer te maken met verkopen maar alles met ziekelijk amusement overal en alles moet geamuseerd worden.
  Belangrijkste uitgangspunt van het nieuwe beleid is dat retail en horeca met elkaar mogen worden gemengd en dat zorgt voor ellende. Mensen die eerst in een rustige winkelstraat voor volwassen Nederlanders rustig woonden worden nu geconfronteerd met rijkeluiskindertjes die Engels spreken ipv Nederlands en die rupsje nooit genoeg zijn. Vervuiling door plastic en papier en kartonnen afval , hopen tegelijk, kots, poep, drugsspuiten, tinagebruik, etc.
  Alles om te voorkomen dat er een gevarieerd aanbod bestaat in de binnenstad. Nu alles op elkaar begint te lijken. Horeca is geen Horeca meer, WInkels zijn geen winkels meer.
  Het is een zooitje. Nu 2e hands kleding.. voor wie? Mensen die het zouden kunnen kopen die gaan de stad niet in. bij de eerste de beste kop koffie is hun maandbudget op.. Zo eerlijk is het verdeeld op het moment in dit land.

  Wat gaan ze er doen bingo’s houden en wijn schenken aan pro Palestinademonstranten tegen de prijs van een biertje? … Want alleen van kleding kun je niet rondkomen in deze rijkeluiskinderenwinkelstraten………… hou toch op… sluit die hele buts en maak er woningen van. Die zijn hard nodig. Appartementen … met binnentuin. Stop met het faciliteren van Horeca en Winkels. Horeca naar de uithof en Winkelen doe je maar online.

 3. JP

  @Lydia Zo dat lucht lekker op he?

 4. TJA…

  Weer een Killoknaller erbij. Past goed bij Utrecht.

 5. Klaasjan

  Het is wel armoede als we ‘tweedehands’ opleuken tot ‘vintage’.
  Uitverkoop noemen we tegenwoordig ‘sale’.
  Hoe kun je daar je huur opbrengen met kringloopspul? Dat Klépierre met deze zaak in zee gaat, is veelbetekenend.

 6. Utrechter

  Past goed bij het niveau van de utrechtse binnenstad.

 7. Val

  Ik koop hier vaak nog kleding van echte kwaliteit en de lucht tja. Een keer in de was en het is weg
  Het is er altijd gezellig druk en mensen graaien niet maar hebben ECHT kontakt met elkaar.
  Laatst weer een prachtige vintage jurk gemaakt door een Duitse dame echt handwerk en puur katoen :)))
  Waar vinden we dit nog voor een habbekrats;)
  Eerlijke verkoop, recyclen een tweede derde misschien wel vierde leven prachtig concept toch:)))
  En ja er valt altijd wel ergens over te zeuren
  Ik ga voor positiviteit.

 8. Liefde

  Nou nou nu deze reacties! Gaat alles ok mensen? Kilokilo is een ontzettende mooie en fijne aanwinst voor Utrecht. Een fijne vintage winkel met goed personeel en top kleding! Duurzaam en doordacht, absoluut iets wat Utrecht meer nodig heeft. Heel blij dat zij weer terugkomen en nu nog een grotere locatie ook! Zet m o KiloKilo

 9. Lydiacalmurtits

  Helemaal leuk dit!! Yes

 10. w

  die mondiale keten SALE is echt enorm, ik was laatst in NY, ook daar, maar ook in Seoul, Londen enz, OMG they’re everywhere!

 11. Koel Hoofd

  @Lydia
  Opgelucht?
  Ik snap waar je vandaan komt, die binnenstad is ook compleet van de pot gepleurd.

 12. Pee

  Ik las in eerste instantie klikokliko .

 13. Tom

  de Kilokilo is een prima zaak en tweedehandskleding juist helemaal hip

  de mensen hier boven zitten vreselijk te zeuren

 14. Lisa

  Erg leuk!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).