Woonwinkel Homestock met filiaal in Utrecht is failliet; alle verkopen en retourneringen bevroren Woonwinkel Homestock met filiaal in Utrecht is failliet; alle verkopen en retourneringen bevroren

Woonwinkel Homestock met filiaal in Utrecht is failliet; alle verkopen en retourneringen bevroren

Woonwinkel Homestock met filiaal in Utrecht is failliet; alle verkopen en retourneringen bevroren
Foto: Homestock
Homestock, een winkel voor interieur en decoratie met een filiaal aan de Lange Viestraat in Utrecht, is op 1 juli failliet verklaard. Dat betekent dat alle verkopen, retourneringen en giftcards voorlopig zijn bevroren. 

Homestock, een winkel voor interieur en decoratie met een filiaal aan de Lange Viestraat in Utrecht, is op 1 juli failliet verklaard. Dat betekent dat alle verkopen, retourneringen en giftcards voorlopig zijn bevroren. 

Redenen voor het faillissement zijn volgens de directie plotseling tegenvallende resultaten van een aantal vestigingen, de inflatie en de impact van de oorlog in Oekraïne op de leveringen van materialen.

De woonwinkel schrijft in een statement dat er wel ‘veel belangstelling’ is voor een doorstart van het concept. Er zouden zich al vijftien geïnteresseerden gemeld hebben. Toch zijn er ook veel mensen die zich zorgen maken om de woonwinkel. Zo hebben sommigen nog een bestelling, retour of giftcard openstaan.

Zij zullen voorlopig moeten wachten op hun geld, staat in het statement omschreven. De winkels en de webshop blijven gesloten. Nieuwe bestellingen plaatsen kan niet en ook kunnen mensen geen giftcards kopen.

Geen geld terug

Klanten die een bestelling, retour of giftcard hebben – en daarom geld tegoed hebben van Homestock – kunnen in sommige gevallen een vordering indienen bij het filiaal waarbij zij hun aankoop hebben gedaan. In andere gevallen moeten zij nog wachten op nader bericht over een eventuele doorstart. 

In het statement is meer te lezen over de gevolgen voor de klant. Leveranciers wordt aangeraden contact op te nemen met de curator van de woonwinkel. Onbetaalde goederen kunnen zij bij Homestock ophalen.

8 Reacties

Reageren
 1. Piet Friet

  Het blijft toch bijzonder dat een bedrijf donders goed weet dat er problemen zijn met de betalingen en toch nog aanbetalingen blijft vragen.
  Waarschijnlijk is het vakantiegeld en de afdracht van loonbelasting/premies in juni funest geworden.

  Wat ik opmerkelijk vind in dit verhaal is dat mensen die via de webshop iets hebben besteld geen beroep op de curator kunnen doen. Dus de fysieke winkel biedt meer bescherming voor de consument lijkt het.

 2. Binnenstadbewoner

  Homestock heeft zelf faillissement aangevraagd. Ondertussen gewoon doorgaan met ondernemen alsof er niks aan de hand is en klanten laten (aan)betalen en leveranciers laten leveren … .

 3. Max

  Zijn zij niet net een maand geopend op de Lange Vie?

 4. Rob van steu

  met dit assortiment is het onmogelijk je op deze plaats te handhaven .
  maar men wil nou eenmaal op een triple A locatie zitten ongeacht wat de maandlasten zijn.

 5. Wim

  Toch wel een zorgelijk stukje stad hoor, de Lange Viestraat. Te veel leegstand. Die Aldi komt ook maar niet. Geen groen. Slechte bestrating.

 6. Willow

  @Wim, ik vroeg me af wat aan de hand is met de Aldi. Sinds https://www.duic.nl/retail/kassaloze-aldi-in-house-modernes-in-utrecht-opent-maanden-later-dan-gepland/ heb ik niets gehoord.

 7. Inez

  Ik vond het al zo gek dat ze van een hele mooie plek aan de Oudegracht, bij het Wed, naar de lange Viestraat waren verhuisd, een van de lelijkste stukjes Utrecht, en naar een viezig pand.
  Jammer, want ze hebben leuke spullen.

 8. Lianne

  Ja helaas een bank via webshop homestock gekocht …ik moest in 3 termijnen betalen …1600 euro in totaal..het transportbedrijf melde en wilde bank leveren op dinsdag helaas kon ik die dag niet afgesproken voor de volgende dag …toen kreeg ikntelefoon v transportbedrijf dat hoemstock failliet was en ze mijn bank niet mochten leveren

  Ik moest naar de winkel bellen
  .ja die namen niet op natuurlijk .via site naar curator gebeld ..als crimineel behandeld moest allesin 3 voud indienen zelfs bewijs bank van betaling ..na 3 dagen mail …sorry mw u bent bank en geld kwijt … ja ik was schuldeiser geworden maar er zal niets overblijven als leverancier bank en belasting hun geld hadden ..sorry mw …ho wacht even ..ik ga mijn bank die ik volledig betaald heb zelf halen bij transport bedrijf ..nee ik werd de deur gewezen

  Maar in mail van curator wordt er uitverkoop gehouden in weekend in aug …daar kan ik bank kopen met korting …mijn eigen bank wordt gewoon opnieuw verkocht !!!
  Dit is gewoon diefstal …wie weet wat ik nog kan doen ??
  Groet li

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).