Data bekend: La Vuelta op 18, 19 en 20 augustus 2022 in Utrecht Data bekend: La Vuelta op 18, 19 en 20 augustus 2022 in Utrecht

Data bekend: La Vuelta op 18, 19 en 20 augustus 2022 in Utrecht

Data bekend: La Vuelta op 18, 19 en 20 augustus 2022 in Utrecht
Dat de Ronde van Spanje naar Nederland komt was al even bekend, maar nu is ook duidelijk op welke data het gaat gebeuren. La Vuelta is van 18 tot en met 21 augustus 2022 in Nederland. Op 18, 19 en 20 augustus doet de wielerronde Utrecht aan.

Dat de Ronde van Spanje naar Nederland komt was al even bekend, maar nu is ook duidelijk op welke data het gaat gebeuren. La Vuelta is van 18 tot en met 21 augustus 2022 in Nederland. Op 18, 19 en 20 augustus doet de wielerronde Utrecht aan.

La Vuelta gaat op 18 augustus in Utrecht van start met de ploegenpresentatie. Een dag later begint de Ronde van Spanje echt, want op 19 augustus wordt in de straten van Utrecht een ploegentijdrit afgewerkt.

Tekst loopt door onder afbeelding

Op 20 augustus is etappe 2, die begint in Den Bosch en finisht in Utrecht.

Tekst loopt door onder afbeelding

Het Nederlandse Vuelta-avontuur wordt op 21 augustus afgesloten met etappe 3: Breda > Breda.

Tekst loopt door onder afbeelding

La Vuelta zou eigenlijk in 2020 in Utrecht starten, maar dat werd vanwege de coronamaatregelen afgeblazen. Kort na de afgelasting werd al gekeken of de Ronde van Spanje later alsnog naar Utrecht kon komen en dat lukte.

De Utrechtse gemeenteraad gaf in maart dit jaar groen licht voor de organisatie van La Vuelta in 2022 en in mei wees ook de organisatie van La Vuelta Utrecht aan als startplaats voor 2022.

900 jaar stadsrechten

Naast de start van de wielerronde zelf zullen in en rondom Utrecht allerlei evenementen worden georganiseerd. Het college van B&W wil het evenement ook koppelen aan de viering van 900 jaar stadsrechten. Ook voor dat evenement staan namelijk allerlei activiteiten op de planning.

Het college hoopt dat de twee evenementen het perspectief kunnen bieden dat nu door de coronacrisis ontbreekt. “2022 wordt zo een jaar om naar uit te zien en te vieren met de hele stad”, stond in het in maart aangenomen raadsvoorstel.

Gekoppelde berichten

21 Reacties

Reageren
 1. buurtbewoner

  superlogisch, een spaanse wielerwedstrijd starten 2000km verderop, dit is alleen maar voor marketing, er wordt betaald door steden die aan minderwaardigheidscomplex lijden in het middelpunt van belangstelling te zetten, de rondedirecteuren van italie frankrijk en spanje hebben nieuwe bron van inkomsten gevonden, altijd wel een middelgrote provinciestad die er instapt

 2. Ger

  als het net zo leuk als de tour wordt dan zeker doen

 3. bawang putih

  in het kader van: op de kaart zetten, wat een holle jeukterm is dat zeg haha!

 4. Lexus

  Pure commercie. Hiervan profiteert maar een klein deel van de Utrechtse bevolking. Een veel groter deel ondervindt er alleen maar overlast van. En dan die koppeling aan dat stadsrecht van negenhonderd jaar geleden… Ronduit zielig allemaal.

 5. Moniek

  Hoe denkt men een Spaanse wielerwedstrijd te koppelen aan het 900-jarig bestaan van de stadsrechten van Utrecht?

 6. C.

  Die koppeling van een wielerronde aan de viering van 900 jaar (N.B. bevestiging van het) stadrecht is alleen maar om voor die wielerronde te kunnen putten uit het enorme budget dat — naar eerdere berichten moesten doen geloven — beschikbaar zou zijn voor de viering van 900 jaar stadsrecht (recent door onze burgemeester bestempeld als aanleiding voor met heus ‘volksfeest’; ook zo’n jeukterm). Voor werkelijk (betaald) historisch onderzoek naar het stadsrecht, de context ervan, en steun voor eventuele publicaties daaromtrent is voorts nooit geld; dat is goed voor vrijwilligerswerk, want voor de onderzoeker toch gewoon ‘leuk’ om te doen.

 7. Lauk

  Als het maar beperkt blijft tot af en toe, ieder zijn plezier, maar ik vrees dat Utrecht meer en meer een evenementenstad wordt… Stadsrechten…. ik zou zeggen: recht op een veilige stad zonder overlast en beperkingen door marktgeile stadsbestuurders, tour directeuren en explosieve horeca avonturen. Mag het allemaal een onsje minder?

 8. Herman

  Met corona check app?

 9. Mark

  leuk, weer de hele stad op slot voor iets dat maar een paar mensen boeit.

 10. Moniek

  Houd Spaanse wielerwedstrijden maar in Spanje.

 11. Koel Hoofd

  Gaat Utrecht dan -net zoals met de tourstart- binnen het parcours weer hermetisch op slot vanwege stompzinnig vermaak? Er is maar 1 hersencel nodig om te trappen (babies trappen al in de wieg als reflex) het maakt in verhouding voetballers sensationeel hoogbegaafd.

  Hoe groot was de financiele tegenvaller van de tourstart eigenlijk?
  Is dat al bekend?
  Want de aantallen toeschouwers zijn destijds gruwelijke overdreven, dat was niet alleen gewoon op tv te zien maar ook op straat.
  De aan de ondernemers voorgespiegelde omzetten zijn toen ook bij lange na niet gehaald.

  Om het te linken aan 900 jarig bestaan van Utrecht is zwakzinnig.
  Nederland was ooit heel erg blij dat de Spanjaarden na 159 jaar overheersing en onderdrukking eindelijk oprotten naar hun eigen schiereiland.
  En toen kwamen de Fransen en die deden hetzelfde en degradeerden en passent universiteit Utrecht tot middelbare school….
  Vooral dat laatste trauma zit kennelijk heel diep bij de Utrechtse elite.
  In 2015 lieten ze Utrecht, een stad die als een goedkope hoer altijd heult met elke vijand, weer de wet voorschrijven door een stel Fransen, en nu weer door een stel Spanjaarden. Op lullige fietsjes notabene! Ze zouden ons moeten betalen voor de aangerichte schade en trauma’s in het verleden!

 12. Realist

  Iedereen demonstreren voor evenementen, wordt er een evenement georganiseerd is het weer niet goed.

 13. Hans O

  Op naar een nieuwe lock down!

 14. Lexus

  @realist: iedereen? Graag wat meer realisme.

 15. RABE

  Spoel het geld maar door de plee. De belastingbetaler is hier weer de dupe.

 16. JdV

  Goed om te weten. Vakantie dus plannen in deze periode

 17. De count

  Mooi evenement. Giro, tour, vuelta, vermaak van de bovenste plank. Alleen in utreg klaagt men, maar dat gebeurt over alles.

 18. liefhebber

  Super, ik kijk er naar uit!

 19. Hans

  Heel leuk dat het er toch van gaat komen! Moet GL wel even wachten om van de hele stad een 30 km zone te maken, want anders rijden ze allemaal precies dezelfde eindtijd op de ploegenachtervolging 😉

 20. Carmen

  Wat zit het verzet tegen de Spanjaarden nog diep bij jou, Koel Hoofd! En Nederland zelf capituleerde en collaboreerde volop in de tweede wereldoorlog, ook al voor eeuwig fout. Op deze manier mogen alleen Zwitserse (FIFA en UEFA! je hebt geluk) en Amerikaanse (NBA? NHL?) sportorganisaties nog iets in Utrecht organiseren.

  Wees wel voorzichtig wie je iets naar het hoofd gooit, er fietsen minder Fransen en Spanjaarden mee in de Vuelta dan je misschien denkt.

 21. Martin

  Eindelijk fietsers in de stad die hun fiets niet willekeurig ergens neersmijten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).