De Sint Gertrudiskerk in Utrecht opent de deuren als sportschool De Sint Gertrudiskerk in Utrecht opent de deuren als sportschool

De Sint Gertrudiskerk in Utrecht opent de deuren als sportschool

De Sint Gertrudiskerk in Utrecht opent de deuren als sportschool
De voormalige Sint Gertrudiskerk op de Amaliadwarsstraat, die 2 jaar geleden te koop stond, opent de deuren als sportschool. Het wordt de derde vestiging van de COMMIT Health Club. Aankomend weekend gaat de sportschool in Rivierenwijk in Utrecht voor het eerst open, maar de officiële opening is in maart van dit jaar. 

De voormalige Sint Gertrudiskerk op de Amaliadwarsstraat, die 2 jaar geleden te koop stond, opent de deuren als sportschool. Het wordt de derde vestiging van de COMMIT Health Club. Aankomend weekend gaat de sportschool in Rivierenwijk in Utrecht voor het eerst open, maar de officiële opening is in maart van dit jaar. 

In 2018 kwam er na 94 jaar een einde aan de diensten in de Sint-Gertrudiskerk. De kerk werd ingewijd op de kerstnacht van 1924, nadat die in ongeveer een jaar tijd werd gebouwd. In 2021 kwam het gebouw op de markt voor de verkoop en herbestemming.

De Utrechtse ondernemer Arjan Konincks heeft al twee vestigingen van COMMIT, in Oog in Al en Leidsche Rijn. Daar komt nu Rivierenwijk bij. Het is in Utrecht voor het eerst dat een kerk omgebouwd is tot een sportschool. Het interieur van de historische kerk is aldus de sportclub zoveel mogelijk intact gehouden met bijvoorbeeld ‘biechthokjes die omgetoverd zijn tot kleedhokken’.

Vanaf maart 2024 kunnen leden sporten, in de sauna, het ijsbad, of naar de fysio. COMMIT richt zich als sportclub op het ‘hogere segment’. Aankomend weekend zijn er open dagen waarbij er rondleidingen worden gegeven en bezoekers met korting een abonnement kunnen afsluiten. Met het lidmaatschap kan men dan werken aan de fysieke gezondheid in het pand waar Utrechtse katholieken bijna honderd jaar werkten aan hun spirituele welzijn.

Gekoppelde berichten

16 Reacties

Reageren
 1. Le coq sportif

  Anima sana in corpore sanoooooooooo

  Amen

 2. JdV

  Best geinig, ik wens de ondernemer veel succes.

 3. M.

  @Le coq sportif: martelaren werden eertijds de “atleten van Christus” genoemd (https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=athleta+christi). Zo gek is de nieuwe bestemming dus niet.

 4. Scherpschutter

  Heel tof! Op naar baggervette winsten, gentlemen!

 5. Peter van Zoest

  Kerken lopen leeg en sportscholen stromen vol leeghoofden.

 6. echte utrechter

  Het “hogere” segment?? goddeloos grapje zeker!

 7. Len

  Johannes de ijsbad dipper

 8. Abe

  Beetje vroeg om nu al een abonnement af te sluiten als de sportschool pas in maart open gaat. Waar Big Bazar zat aan het Smaragdplein komt ook al een nieuwe sportschool, dat zal vast een minder hoog segment zijn, tijdelijk tot dat blok gesloopt gaat worden?

 9. Abs

  Het wordt ook wel tijd dat na Amsterdam Utrecht een eigen dumbbell-dominee krijgt

 10. Krul

  Net als vroeger! Met tegenzin er heen, afgemat worden en blij dat je weer naar huis mag😝

 11. Mattijs

  @Peter van Soest wat een hatelijke opmerking, en wat een vooringenomen. U moet u diep schamen.

 12. Binnenstadbewoner

  Prijzen vanaf 75 euro per 4 weken …. . Niet gemakkelijk om daarmee leden aan te trekken en – belangrijker nog – ook te behouden.

 13. JdV

  @binnenstadsbewoner: wellicht een mooi anti-gucci tasjes tarief?

 14. Scherpschutter

  @Binnenstadbewoner

  Ik denk dat leden trekken heel makkelijk zal blijken. Het valt niet mee om een sportschool in Utrecht te vinden waar je niet over aso-tokkies-, annabolenkikkers-, mannen met petjes en buiktasjes-, kauwgum vretende Anita’s en ander uitschot struikelt…

  Dit is een luxe sportschool voor net volk. Daar is vraag zat naar en vrijwel geen aanbod.

 15. Uitschot

  De moderator was met kerstreces. #scherpschutter

 16. Lisa

  Echt leuke dingen zijn helaas vaak duur.
  Mij lijkt dit geweldig maar het is jammer dat het zo duur is.
  Daar krijg je ook veel voor maar zou graag ook een goedkopere versie zien zonder alle metingen, voedingsadviezen en onbeperkte toegang. Zo blijft het toegankelijk voor iedereen.
  1x of 2x per week daar sporten binnen bepaalde tijden en dan even in het ijsbad… dat zou ik al meer dan genoeg vinden, dat hoeft geen 70 euro per maand te kosten

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).