Europees avontuur onthutsend zwak FC Utrecht strandt in Mostar | De Utrechtse Internet Courant Europees avontuur onthutsend zwak FC Utrecht strandt in Mostar | De Utrechtse Internet Courant

Europees avontuur onthutsend zwak FC Utrecht strandt in Mostar

Europees avontuur onthutsend zwak FC Utrecht strandt in Mostar
Foto: FCUtrecht.nl
Het vorig seizoen zo zwaarbevochten Europese avontuur van FC Utrecht zit er al na twee wedstrijden op. Na het 1-1 gelijkspel en een regen aan kansen van vorige week in Stadion Galgenwaard tegen tegen HŠK Zrinjski Mostar, blameerde de ploeg van John van den Brom zich donderdagavond in Bosnië en Herzegovina. FC Utrecht speelde onthutsend zwak in het Stadion pod Bijelim Brijegom en ging, na verlenging, met 2-1 onderuit. 

Het vorig seizoen zo zwaarbevochten Europese avontuur van FC Utrecht zit er al na twee wedstrijden op. Na het 1-1 gelijkspel en een regen aan kansen van vorige week in Stadion Galgenwaard tegen tegen HŠK Zrinjski Mostar, blameerde de ploeg van John van den Brom zich donderdagavond in Bosnië en Herzegovina. FC Utrecht speelde onthutsend zwak in het Stadion pod Bijelim Brijegom en ging, na verlenging, met 2-1 onderuit. 

Na negentig minuten was de stand 1-1, door doelpunten van Simon Gustafson op slag van rust en de gelijkmaker na ruim een uur spelen van Irfan Hadžić. Na vijf minuten in de tweede helft van de verlenging scoorde Staniša Mandić de winnende goal.

Voor FC Utrecht eindigt ‘Europa’ zodoende al in de tweede voorronde. Zondag start voor de ploeg van John van den Brom het Eredivisieseizoen 2019-2020 met de uitwedstrijd bij ADO Den Haag. Om 16.45 uur wordt afgetrapt in het Cars Jeans Stadion.

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

16 Reacties

Reageren
 1. Peet

  Man man,,wat was utrecht slecht
  Geen inzet
  Geen bezieling
  Struikelen vallen
  Waardeloos
  Vd brom ,,pakte geel met zeiken
  Wat een afgang

 2. Frits

  Het was echt bedroevend slecht en die keeper (Jensen) kan er helemaal niets van, bizar dat Zuidam dit maar niet lijkt te willen zien.

  Van de Brom mag ook gelijk in de spiegel kijken, als dat voorspelbare 433 niet werkt moet je een plan B hebben.

  Nee, alle positiviteit van de afgelopen weken is in 1 klap weg en je staat weer voor joker in Nederland.

 3. Fred

  1 zin die de hele lading van FC Utrecht dekt:

  Te klein voor tafellaken

  Te groot voor servet

 4. Fred

  Wat een wanvertoning was dit zeg.
  Zo traag gespeeld zonder enige strijdlust.
  Waarom zo je best doen om via de play-off europees voetbal te halen als je dit laat zien.
  Dat Mostar is eerste divisie niveau.
  Als FCU zo gaat spelen dit seizoen mogen we blij zijn als ze niet degraderen.
  Met Dick Advocaat aan het roer had dit zeker niet gebeurt.
  Straks dus nul punten in Den Haag.

 5. Herman

  Moraal van het verhaal, haal geen prestatietrainer en huurleger. Na een seizoen met negatief resultaatsvoetbal met een huurlingenleger heb je een “prijs”… Wat is die waard als je dan tegen een onbekende tegenstander met onuitspreekbare naam in de voorronde wordt uitgeschakeld?

  Liever leuk voetbal met risico dat je 8e wordt, maar met kans dat eigen jeugd doorbreekt, dan dit.

 6. Gerard Brugmans

  Het hoogst haalbare (en tevens ook enige realistische doel) van deze betaald voetbal organisatie is het ‘halen van europees voetbal’. Als dat dan na weer jaar gedoe, met behulp van bakken gemeenschapsgeld en tegen veel te hoge maatschappelijke kosten dan eindelijk is gelukt ziet men kans dat bij de eerste beste gelegenheid meteen vreselijk te verprutsen. Bij elke ander commerciële onderneming zou zo’n slecht, (zeg maar rustig geen) rendement aanleiding zijn om het bestaansrecht ter discussie te stellen. Wordt het niet tijd om dit ‘bedrijf’ op te heffen, het stadion te slopen en daar een fijn park aan te leggen waar de hooligans op zondagmiddag met hun oude moeder de eendjes kunnen gaan voeren?

 7. Alex

  Ik had dit al verwacht. Best triest toch…..

 8. Katja

  Beide benen op de grond, in de spiegel kijken en volle bak er weer tegenaan !

 9. Abe lenstra

  Het was niet een beetje slecht
  Het was gruwelijk slecht
  Werkelijk niet om aan te zien
  11 spelers die speelden met de snelheid van groeiend gras
  Trainer van de brom
  Enige opvallende wat hij deed was gele kaart pakken
  Waarom? Omdat hij vond dat de tegenstanders het spel vertraagde
  Er viel niks te vertragen
  Het spel modderde maar voort
  Geen bezieling
  Geen inzet
  Slap sloom ergelijk slecht
  Spelers moeten zich kapot schamen

 10. Zuilenaar

  Wat is dit voor een elftal? Ik heb zelden zulke slechte aankopen gezien als Lonwijk en Cerny, die kunnen er echt niets van. De rest was ook niet veel beter en de coach begrijpt er totaal niets van. Kerk in een 4-3-3 opstelling werkt niet, dat ziet een blinde. Dit wordt dit jaar degradatievoetbal spelen ik moet nog zien dat Van de Brom het seizoenseinde haalt.

 11. Wim Vreeswijk

  Het nobele opbouwwerk van onze Dick Advocaat is vakkundig vernield door John van den Brom. Ik was er gisteren al bang voor. UIt huilen en opnieuw beginnen, vrees ik.

 12. Zuilen 030

  Ach, zeurpietjes, als de komende 2 wedstrijden worden gewonnen is iedereen het weer vergeten, en zo kabbelt het al jaren door, beetje succes, meestal iets minder maar er zijn nog steeds 1000den mensen die elke 14 dagen met plezier naar het stadion gaan, ik zou zeggen; kom ook eens kijken.

 13. Hans

  @ Gerard Brugmans
  Gemeenschapsgeld? dat moet je me even uitleggen graag…
  of bedoel je dat geld van de Uithof, HC en Muziekcentrum Vredenburg? en al die plannetjes van dit ” linkse” College?

 14. Eusebio

  Blij dat ik geen seizoenskaart heb gekocht
  Wat was dat slecht
  Heb nu nog lasogen

 15. Gerard Brugmans

  @Hans
  Miljoenenverlies om dat rare stadion overeind te houden, steeds weer politie inzet omdat de ‘brave’ wegkijkende meerderheid hun agressieve en asociale vriendjes niet in bedwang kan houden… Hoeveel voorbeelden wil je hebben van gemeenschapsgeld dat uitgegeven wordt aan een totaal verziekte bedrijfstak?

 16. Frits

  Geef het volk brood en spelen. Brood door allerlei toeslagen en spelen door een stadion te hebben en te houden. Dat de gladiatoren niet altijd optimaal presteren ligt aan beschikbaar budget. Ga anders lekker in Abcoude Noord wonen, daar spelen godenzonen. @Hans Brugman.

  Er wordt ook heel veel geld uitgegeven voor zaken die alleen de rechtse elite interessant vindt. Dat noemen ze dan kunst.

  En inderdaad, kom ééns de sfeer proeven in de Galgenwaard.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).