Jens Toornstra (33) keert na acht jaar terug bij FC Utrecht Jens Toornstra (33) keert na acht jaar terug bij FC Utrecht

Jens Toornstra (33) keert na acht jaar terug bij FC Utrecht

Jens Toornstra (33) keert na acht jaar terug bij FC Utrecht
Foto's: FC Utrecht
Jens Toornstra keert na acht jaar terug bij FC Utrecht. De 33-jarige middenvelder wordt per direct overgenomen van Feyenoord en tekent een contract tot medio 2025, inclusief optie om de samenwerking tot medio 2026 te verlengen.

Jens Toornstra keert na acht jaar terug bij FC Utrecht. De 33-jarige middenvelder wordt per direct overgenomen van Feyenoord en tekent een contract tot medio 2025, inclusief optie om de samenwerking tot medio 2026 te verlengen.

Toornstra begon met voetballen bij TAVV in Ter Aar en Alphense Boys in Alphen aan den Rijn. In de zomer van 2009 kwam hij bij ADO Den Haag terecht, om in de winter van het seizoen 2012/2013 voor FC Utrecht te kiezen. Toornstra speelde in de anderhalf jaar dat hij bij FC Utrecht voetbalde 48 Eredivisiewedstrijden, waarin hij achttien doelpunten maakte. 

Toornstra was ook trefzeker in KNVB Beker-duels, play-off-wedstrijden voor Europees voetbal en wedstrijden in de voorrondes van de Europa League. In 2014 werd de middenvelder verkocht aan Feyenoord, waar hij 65 goals maakte in 313 officiële wedstrijden. In het seizoen 2016/2017 werd Toornstra met Feyenoord landskampioen.

Kwaliteitsimpuls

Nu keert Toornstra dus terug op het oude nest. “We zijn heel blij dat Jens heeft gekozen om terug te keren, daar waar hij eerder sportief mooie stappen heeft kunnen zetten”, aldus technisch directeur Jordy Zuidam. “Jens is een directe kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Hij heeft de afgelopen seizoenen, maar ook het huidige seizoen, laten zien topfit te zijn.”

Zuidam looft ook de ervaring die Toornstra heeft opgebouwd en denkt dat hij die nu kan overbrengen op de rest van de selectie. “Naast die ervaring is het natuurlijk een speler met enorm veel voetballend vermogen. Het feit dat Jens de club kent en weet wat er van een speler gevraagd wordt bij FC Utrecht is natuurlijk een extra voordeel. Wij kijken uit naar wederom een goede samenwerking met Jens.”

Tekst loopt door onder de foto

FC Utrecht bevestigde de komst van Toornstra dinsdagavond.

9 Reacties

Reageren
 1. Yoshua

  Alles draait om vertrouwen in de FC.
  De altijd negatievelingen over de FC, die nooit tevreden zijn, hebben we getackeld.
  Toornstra kan zondag mee doen met de topper van het jaar.
  Ajax maak je borst maar nat!
  Klaiber zal ook wel komen, die zit zich toch te vervelen bij de materiaalman.
  Klaiber krijgen we, of tegen een symbolisch bedrag.
  Klaiber kan die binnen een paar maanden fit zijn.
  7e plek is absoluut haalbaar met deze topspelers erbij.

 2. Sjonnie

  Gelukkig, de redding is nabij. Opa Toornstra is in aantocht en wie weet buitenkansje Klaiber ook nog. Zeg maar de gretige talenten met groeipotentieel van deze wereld.

 3. Katja

  Succes ! Iemand met een goede mentaliteit.

 4. Barber

  Goede zaak.

 5. Herman

  Bij Utrecht stikt het van de buitenkansje, allemaal elders mislukte of bejaarde voetballers, daar heb je weinig aan.
  Toornstra is een van de weinige buitenkansje.die wel iets gaat toevoegen. Topprof!

  Voor het overige, ga alsjeblieft de jeugdopleiding gebruiken. Talent genoeg in onze omgeving.

 6. vak K

  @ Herman

  De jeugdopleiding word wel degelijk gebruikt. Wat dacht je van Ramselaar, Amrabat, Ayoub,Kerk,Klaiber, Kasius, St.Jago,Paes, de Keizer, vd Kust . Wel opletten he!

  Maar ik mis nog steeds de missing link op links om topspits Dost te bedienen. Wie weet komtie nog, Klaiber is overbodig met ter Avest in de selectie.

 7. Joris

  Elke linie heeft nu een speler met oranje ervaring. Dat móet toch wat worden dit jaar?

  Jens Toornstra heeft een uitstekende mentaliteit.
  Nu Klaiber er nog bij en het wordt weer geweldig in de Galgenwaard

 8. W

  Top speler! Succes Jens

 9. Katja

  Nu nog Kerk redden uit Rusland.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).