Laatbloeier Meulenbroek helpt Kampong naar de play-offs | De Utrechtse Internet Courant Laatbloeier Meulenbroek helpt Kampong naar de play-offs | De Utrechtse Internet Courant

Laatbloeier Meulenbroek helpt Kampong naar de play-offs

Laatbloeier Meulenbroek helpt Kampong naar de play-offs
Foto: Steven van Battum
Philip Meulenbroek nam afscheid met een kampioenschap toen hij afgelopen zomer zijn hockeystick neerlegde. Maar Kampong doet sinds de winterstop weer een beroep op hem door een blessuregolf. Hij leidde de Utrechtse vereniging met beslissende goals in de slotfase van competitieduels naar de play-offs.

Philip Meulenbroek nam afscheid met een kampioenschap toen hij afgelopen zomer zijn hockeystick neerlegde. Maar Kampong doet sinds de winterstop weer een beroep op hem door een blessuregolf. Hij leidde de Utrechtse vereniging met beslissende goals in de slotfase van competitieduels naar de play-offs.

Kampong speelt op 15 mei de eerste play-off wedstrijd uit. De tweede en mogelijk derde wedstrijd zijn op 18 en 19 mei op Kampong. De finale wordt beslist in het weekend van 25 en 26 mei.

Pas op zijn 24e ging Meulenbroek echt op hoog niveau hockeyen. Na enkele jaren bij de studenten van USHC in de eerste klasse, ging de aanvaller bij Voordaan in de Overgangsklasse spelen. “Ik was klaar met mijn studie en kreeg een regelmatig leven. Zo ging ik doordeweeks niet meer stappen en paste mijn werkritme goed bij een leven als hockeyer.” Het niveau van Voordaan bleek Meulenbroek ruimschoots aan te kunnen. Hij werd topscorer van de Overgangsklasse en Voordaan promoveerde. In zijn eerste jaar in de Hoofdklasse bleef Meulenbroek scoren en kwam hij in beeld bij alle topclubs van de Hoofdklasse. Hij koos uiteindelijk voor Kampong.

In de vier seizoenen die Meulenbroek in de spits van Kampong speelde, stond hij naast internationals en clubiconen als Constantijn Jonker, Quirijn Caspers en Bjorn Kellerman. Meulenbroek scoorde niet bijzonder veel. De eerste seizoenen was het aanpassen om op dit hoogste niveau te spelen, maar de goals die hij maakte waren beslissend. Meulenbroek staat altijd op de juiste plek.

Successen voor pensioen

Na vier seizoenen Kampong en met drie grote prijzen ging Meulenbroek met hockeypensioen. Hij sloot zich aan bij het tweede van Kampong. Een team met veel gepensioneerde tophockyers. Jongens die niet versleten zijn, maar het tophockey niet meer kunnen of willen combineren met maatschappelijke ambities. Voor de zekerheid werd hij, in overleg, op de spelerslijst voor het eerste gezet. Dit gebeurt vaker, maar zelden wordt er een beroep gedaan op deze oudgedienden. Totdat begin dit jaar Kampongs ziekenboeg overvol werd.

Meulenbroek was inmiddels begonnen met een nieuwe baan. “Ik moet geregeld in het buitenland zijn en ik ben aan het werk op de donderdag waarop de jongens twee keer overdag trainen.” Desondanks bleek hij toch nodig bij zijn oude team. Een ongekende blessuregolf trof Kampong na de winterstop. Onder meer Sander de Wijn, Jasper Luijkx, Lars Balk, Robbert Kemperman en Floris de Ridder waren voor korte of lange tijd uit de running. Meulenbroek luisterde zijn rentree op met drie goals in de tweede wedstrijd na de winterstop tegen Stichtse, het resulteerde in een 4-3 overwinning.

Meulenbroek: “Ik train minder dan de rest, dus ik ben niet de fitste. Afhankelijk van hoeveel spelers we in de selectie hebben speel ik tussen de 25 en 35 minuten. Gelukkig moet ik het niet hebben van meters maken. Ik sta aan het einde van een aanval.” Meulenbroek bewees zijn waarde in de wedstrijden die volgden: hij scoorde acht keer in evenzoveel wedstrijden.

Bescheiden hockey-opa

Meulenbroek blijft zelf nuchter over zijn rol in het geheel. “Mijn goals leveren niets op als de jongens achterin de ballen niet tegenhouden. We doen het met het hele team. Omdat zij de ballen voorin krijgen lukt het mij de goals te maken. Ik vind het mooi hoe het team mij accepteert. Ik ben er geen deel meer van, ik kan niet bij alles aanwezig zijn en toch word ik geaccepteerd als een volwaardig teamlid. Als ik om me heen kijk zie ik vooral begin twintigers dan ben ik toch een hockey-opa.”

Drie wedstrijden voor het einde van de competitie heeft Kampong zich geplaatst voor de play-offs die half mei beginnen. Het grootste doel voor de Kampongselectie is fit worden, want de ziekenboeg is nog steeds vol. Meulenbroek blijft in ieder geval tot het einde van dit seizoen bij het eerste meespelen. “Als iedereen weer fit is, sta ik met plezier op de tribune mijn oude team aan te moedigen, maar dat gaat helaas niet lukken. Anderzijds het leukste deel van het seizoen is aangebroken. Met lekker weer hockeyen om de prijzen, daar ga ik wel van genieten.”


De goals van Meulenbroek in 2019

Kampong – SCHC 4-3 (2 treffers)
Bloemendaal – Kampong 1-2 (winnende treffer)
Tilburg – Kampong 1-2 (gelijkmaker)
Kampong – Amsterdam 1-1 (openingstreffer)
Oranje Rood – Kampong 0- 1 (goal in de slotseconde)
Rotterdam – Kampong 2- 3 (1-3 Meulenbroek)
HGC – Kampong 1- 4 ( 1-2 van Meulenbroek)

Tekst: Pieter Willemsen

DUIC Sport

DUIC Sport

Like www.facebook.nl/duicsport om op de hoogte te blijven van al het sportnieuws uit Utrecht

Profiel

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).