55.000 tickets verkocht voor dancefeest in Utrecht 55.000 tickets verkocht voor dancefeest in Utrecht

55.000 tickets verkocht voor dancefeest in Utrecht

55.000 tickets verkocht voor dancefeest in Utrecht
Het evenement A State of Trance dat in september in Utrecht moet plaatsvinden is uitverkocht. Binnen enkele uren werden alle 55.000 tickets verkocht voor het feest in de Jaarbeurs.

Het evenement A State of Trance dat in september in Utrecht moet plaatsvinden is uitverkocht. Binnen enkele uren werden alle 55.000 tickets verkocht voor het feest in de Jaarbeurs.

Het evenement staan gepland op 3 en 4 september en trekt niet alleen bezoekers uit Nederland. Uit tientallen landen zijn liefhebbers van plan om naar Utrecht te komen.

Het feest wordt al jaren in de Jaarbeurs georganiseerd en heeft dit jaar als thema Turn the World Into a Dancefloor.

Het evenement komt voort uit het radioprogramma met de gelijknamige naam A State of Trance van de Nederlandse dj Armin van Buuren. Van Buuren begon in 2001 met het wekelijkse radioprogramma. Van een klein radioprogramma is het inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire wekelijkse dance radioprogramma’s.

84 landen

Wekelijks luisteren zo’n veertig miljoen mensen in meer dan 84 landen via honderd radiozenders naar het programma. Naast de radioprogramma’s zijn ook de feesten ongekend populair.

Als het feest niet doorgaat vanwege de coronamaatregelen kunnen tickethouders hun geld terugkrijgen.

30 Reacties

Reageren
 1. Gerard Brugmans

  Al die organisatoren van commerciële festivals en feesten creëren met dit soort aankondigingen een sfeertje van valse hoop en ondermijnen het draagvlak voor de noodzakelijke coronamaatregelen. We gaan straks met z’n allen de derde golf in, en we mogen al blij zijn als na de zomer essentiële zaken weer een beetje mogelijk gaan zijn. Wordt het niet tijd dat we deze feestneuzen eens op hun verantwoordelijkheid gaan wijzen?

 2. Joris

  En dan in september de hand ophouden bij de belastingbetaler omdat ze zoveel kosten hebben gemaakt en het evenement ‘onverwacht’ niet door kan gaan.

 3. Kadoendra

  @Gerard Brugmans

  Het bericht gaat over een feestje wat pas over 7 maanden plaats moet vinden…..

  Het vaccineren is nu wereldwijd begonnen, er komen meer nieuwe vaccins op de markt en niemand weet op dit ogenblik hoe de wereld er over 7 maanden uitziet.

 4. Henk

  @Gerard Brugmans
  Iedereen met angst lekker thuisblijven, heb je er geen last van! Stoppen met dat gezeik over corona.

 5. Utrechter

  Hoezo valse hoop? Het vindt plaats in september. Waar heb je het dan over? Goede kans dat het tegen die tijd inderdaad weer kan.
  Echt belachelijk commentaar.

  Juist goed dat er weer dingen mogelijk gaan zijn. Hoop doet leven.

 6. Manou De R.

  Laat iedereen hier maar gáán Gerard, toen ik een half jaar terug zei dat die tweede golf eraan kwam wuifde iedereen dat zo snel mogelijk aan de kant deels omdat ze de alleen de gedachte eraan al niet konden handlen. Iedereen ignorant: “we zijn goed voorbereid” en in december was het moment daar. We zitten er nu midden in of niet soms.

 7. F. Beest

  @Gerard Brugmans: ‘Al die organisatoren van commerciële festivals en feesten’ hebben het afgelopen jaar en het komend half jaar 0 omzet kunnen draaien. Geen enkel perspectief gehad tot überhaupt hervatten van hun werkzaamheden. Dit in tegenstelling tot vrijwel elke andere bedrijfstak waar wel perspectief is geschetst en ook een zekere mate van het hervatten is geweest. Deze feestneuzen hebben zich dus al het langste van alle bedrijven aan hun verantwoordelijkheid gehouden.

  Verder is enige nuance over steun vanuit de overheid ook nog wel op z’n plek aangezien de overheid onlangs juist speciaal voor dit soort organisaties een garantiefonds in het leven geroepen heeft. Bovendien geeft de organisatie garantie tot toegang op een later moment, mocht het onverhoopt toch niet door kunnen gaan.

 8. Katja

  @Kandoendra; mee eens. Maar stel het dan gewoon uit.

 9. Berk

  @Henk goeie inhoudelijke reactie, daar hebben we wat aan.

 10. Berk

  Ik denk persoonlijk dat dit nogal voorbarig is. Corona is in september echt nog niet weg (hopelijk wel veel minder aanwezig door vaccinaties etc). Om dan 55.000 mensen in een afgesloten ruimte laten feestvieren… Hopelijk heb ik ongelijk!

 11. Pee

  Ik snap best dat ze een feest willen geven maar niemand kan zeggen wanneer dat dan mag gebeuren.
  Ik heb het gevoel dat we dit jaar nog wel bezig blijven met corona en de maatregelen.
  Dan heb ik het nog niet over het vaccineren ,wat ook nog problemen gaat opleveren want de ene laat zich wel vaccineren en de ander niet .
  Degenen die zich niet laten vaccineren worden beperkt in hun vrijheid en dat mag niet.
  We zijn er dus voorlopig nog teveel mee bezig om nu al uitsluitsel te geven over feesten.

 12. Sjef van Oekel

  @ Manou

  Opvallend dat je het over een half jaar geleden hebt. Toen was er nog helemaal niemand onder jouw naam actief op DUIC.

  Apart.

 13. Scherpschutter

  Gezellig! We zijn er bijna….Het is spijtig voor Gerard Brugmans, die een soort satanisch genoegen lijkt te ondervinden van mensen opsluiten, maar met het aanslaan van de vaccinatie (zie Israel, het werk!) en het natuurlijke wegtrekken van dit virusje eind maart naderen we het einde van de coronahel.

  Bottoms up ladies and gentleman! Party like it’s 2019…Het wordt een feestjaar!

 14. Koel Hoofd

  Niemand weet hoe de wereld er in september bij ligt. punt

  Dankzij bepaalde economische theorieën is de hele wereld de afgelopen 20 jaar afgericht op korte termijn denken met hoge rendementen. Dat vind men intussen zo normaal, dat er al een instinctieve emotioneel agressieve ontkenningsreactie komt bij alleen al de gedachte dat die korte termijnwens wel eens fout zou kunnen gaan. Zie hoe de reaguurders reageren op Gerard Brugmans.
  Dat is de kop in het zand steken, lekker makkelijk “als ik het niet zie dan is het er nie”.
  Maar zo dom!

  Die 55.000 kaarten zijn nu dus verkocht, hartstikke leuk als het doorgaat, het toekomstperspectief maakt iedereen happy.

  De bezoekers en DJs komen uit ‘tientallen landen’ dus ook heftig corona of mutanten corona gebied. De hele vaccinatie operatie blijkt nu ook al beetje groter en moeilijker dan verwacht, dus vertraging zit in de pijplijn. Risico’s incalculeren is daarom nog veel belangrijker dan perspectief scheppen. Want het gaat hier wel om een slordige €5.5 miljoen, waarvan een heel groot deel opgaat aan de kosten van organiseren.

  Maar wat als de wereld dan nog niet klaar is met vaccineren, of er ontstaat een mutatie die niet reageert op het vaccin? Hele reële risico’s waarvan een te optimistische inschatting dankzij het kinderlijke korte termijnperspectief inderdaad letterlijk bedelgevolgen heeft..

  Klassiek voorbeeld:
  Vorig jaar heeft de reisbranche vouchers uitgegeven, welke 1 jaar geldig zijn (op advies EU)
  Die lopen binnen een jaar af, dit jaar dus.

  Dan moeten al die mensen of een alternatieve voucherreis boeken (hopelijk mag men dan wel binnen europa reizen, een schamel alternatief voor trendy verweggistan), of de reisbranche moet verplicht dat geld teruggeven. Dat is de harde realiteit waar we nu mee te maken hebben in een andere ‘vermaak en beleving’ sector.

  Het gaat om zoveel geld, dat er in Belgie al sprake is van een ‘overheid voucher bank’ die garant gaat staan om mensen hun geld terug te geven, zodat de bedrijven meer tijd krijgen om het geld bij elkaar te sprokkelen en de voucherbank kunnen afbetalen.
  Wederom een optimistisch uitgangspunt, maar nu met lange termijn visie.

  Hoe dan ook, de burger draait er voor op omdat de overheid enkel functioneel kan functioneren bij gratie van: de belastingbetalende burger die intussen echt alles zat begint te worden.

  Dus ik hoop dat het in september doorgaat, echt. Want dat zou betekenen dat we verlost zijn van dat klerevirus en we weer met zijn allen vrolijk in de file kunnen gaan staan, want dat ov, is passé.
  Maar gezien de risico’s en onzekerheidsfactor, denk ik dat het niet gaat lukken.
  De tijd zal het leren.

 15. BdV

  @Pee als degenen die zich niet laten vaccineren dan maar niet de vrijheid van iedereen inperken….

  Misschien moeten we dit feest zien als een middel om de vaccinatie organisatie een beetje extra onder druk te zetten.

 16. Qlife47

  Maar ff denken….dus als ik nu een bedrijfje opricht en kaarten ga verkopen voor een groot feest in september en de onderdrukking van corona bijv. door gevaarlijke mutaties valt tegen…dan zou ik in principe overheidssteun moeten krijgen in september, äls ik tussendoor nog een paar betaalde onlineconcerten organiseer voor de geloofwaardigheid….Als belastingbetaler zou er toch wel voor zijn om dit soort gokhuisconstructies even de pas af te snijden …..

 17. JdV

  Op zich geen enkel probleem mee als ondernemers een gokje willen wagen met het organiseren van een feest in september. Hopelijk lukt het ze en verdienen ze zich een slag in de rondte.
  Echter geen steun mocht het niet lukken of doorgaan. Want je bent niet alleen ondernemer als er winst te behalen valt.

 18. Qlfe47

  @JdeV
  Dat bedoel ik…..maar wellicht kun je ook nog voorkomen dat slimmeriken mensen geld uit de betaalpas schudden door betrouwbaarheid te checken en over te publiceren…

 19. HArry

  Wellicht wordt het inderdaad de hoogste tijd dat we de boel gaan omkeren en onze angstige en doodvresende medemens zichzelf gaat opsluiten. Dan kunnen mensen die geen of minimaal gevaar lopen of met gevaar voor eigen leven weer heerlijk van het leven kunnen genieten. Ook een uiterst democratisch besluit omdat de ruime meerderheid een verwaarloosbaar risico lopen.

  En veel ouderen zijn hun onvrijwillige opsluiting inmiddels ook helemaal zat.

  Om van het leven te genieten dansen we allemaal met de dood.

  En het staat de gevaccineerden rij om hun eigen veilige exclusieve opsluitfeestjes te organiseren.

 20. Anne Marie ten Berge

  @ F.Beest: een GARANTIEFONDS ? Aha nu snap ik het verdienmodel dat de regering aan de Jaarbeurs gunt! Als het dancefeest niet doorgaat valt de Jaarbeurs met haar neus in de boter van het garantiefonds.

 21. Herman

  Laten we alsjeblieft de draad weer oppakken en van het leven weer een feestje maken. Er is zoveel kapotgemaakt op gebied van bedrijven, cultuur en verenigingsleven.

  Corona en allerlei andere varianten gaan deel uitmaken van ons leven, we zullen soms ziek zijn, en zelfs zullen er mensen overlijden. We zullen er mee moeten leren leven. Ondertussen is Corona voor de meesten niet meer dan een griepje, nog langer de hele maatschappij daarvoor gijzelen is geen optie meer.

 22. cas

  mocht je het je afvragen… een standaard ticket is €84…

 23. W.

  @Anne Marie ten Berge: Verdienmodel? Met haar neus in de boter? Waar heb je het over? Het deel van de evenementensector dat voor dit fonds in aanmerking komt ligt al sinds maart vorig jaar stil. De organisaties lopen door, de verzekeraars dekken het risico niet meer. Als het evenement niet doorgaat mag je als organisatie volgens mij in je handjes knijpen als je met het fonds alle verplichtingen kan voldoen én kan overleven.

  We vallen met z’n allen met ons neus in de boter dat we dit als land kunnen doen. Het alternatief is heel somber en saai voor als er weer betere tijden aanbreken.

 24. JdV

  @W: Onzin. Voor elke evenementenorganisatie die omvalt staat er als er betere tijden aanbreken een andere organisatie op die het dan ontstane gat in de markt succesvol gaat opvullen. Zo werkt dat in een vrije markt, geen enkele reden om bestaande bedrijven in leven te houden en nieuwe toetreders het werken onmogelijk te maken. U bent een commercieel bedrijf? U vraagt 84 euro voor een kaartje? Succes. Maar voor eigene rekening en risico, niet voor de belastingbetaler.

 25. Len

  We moeten het heft ook gewoon weer een beetje zelf in handen nemen. De rek is er uit en het is hoog tijd voor een verschuiving, want de huidige maatregelen waren vanaf het begin natuurlijk al bespottelijk voor 90% van de bevolking. Als je teveel risico denkt te lopen dan kom je gewoon vooral niet!

 26. Cico

  Vaccinaties moet je altijd opbouwen. Met een enkele prik ben je niet immuun, je hebt alleen maar meer antilichamen. Er zijn op het moment 3-4 mutaties: de Britse, Zuid-Afrikaanse en er schijnt nu ook een Braziliaanse en een Portugese versie te zijn. Het is nog afwachten of de vaccins ook werkzaam zijn tegen deze varianten.

  Uiteraard is iedereen he-le-maal klaar met de COVID maatregelen, het is afzien voor iedereen. Maar het zit er niet in dat in september alles weer is zoals in 2019 en we met 35.000 man in een hal kunnen housen.

 27. Jeroen

  Als we over een half jaar nog niet uit de coronahel zijn, wordt het tijd om onze strategie eens radicaal te heroverwegen. Genoeg is genoeg.

 28. Scherpschutter

  @Cico

  Waarom niet? Op een dergelijk feest komen geen zwakke 70+’ers. Er komen vooral tieners, twintigers en dertigers. Al zouden ze alle 35.000(!) corona oplopen op het feest, dan nog belandt er statistisch gezien niet eens 1(!) in een ziekenhuis…

  Zodra de oudjes gevaccineerd zijn is het klaar. Het wordt een mooi feestje in september!

 29. Cico

  Omdat, Scherpschutter, het om een zeer besmettelijke ziekte gaat. Moet ik nou echt uitleggen hoe een pandemie werkt? Prima. Die jongelui nemen COVID mee naar huis, steken hun 65+ ouders aan, een neef met Down (vaak hartproblemen), etc. Kwestie van iets verder denken dan je eigenbelang, probeer het ook eens. Je krijgt er veel voor terug.

 30. Bernhard

  @Cico: De vrijheid van de meerderheid dratisch inperken om een kwetsbare minderheid te beschermen is ethisch gezien maar zeer beperkt houdbaar.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).