Rubberboot Missie verplaatst van Catharijnesingel naar Veilinghaven | De Utrechtse Internet Courant Rubberboot Missie verplaatst van Catharijnesingel naar Veilinghaven | De Utrechtse Internet Courant

Rubberboot Missie verplaatst van Catharijnesingel naar Veilinghaven

Rubberboot Missie verplaatst van Catharijnesingel naar Veilinghaven
Archief Rubberboot Missie. Foto: Robert Oosterbroek
De Rubberboot Missie wordt verplaatst naar de Veilinghaven. Het evenement, dat dit jaar Utrecht Drijft heet, zou op de Catharijnesingel plaatsvinden, maar dat is te risicovol door kans op vallende takken door de droogte.

De Rubberboot Missie wordt verplaatst naar de Veilinghaven. Het evenement, dat dit jaar Utrecht Drijft heet, zou op de Catharijnesingel plaatsvinden, maar dat is te risicovol door kans op vallende takken door de droogte.

Na een jaar afwezigheid is de Rubberboot Missie terug op zaterdag 11 augustus 2018, maar wel onder een nieuwe naam: Utrecht Drijft. Het evenement is dit jaar niet meer peddelen door de singels en grachten, maar dobberen op het water met drijvende barren en verschillende podia met live-muziek.

De Rubberboot Missie was niet meer te beheersen met op het hoogtepunt honderden rubberboten en meer dan 1000 deelnemers in het water, daarom gaat het nu verder volgens nieuw concept.

Nu heeft de organisatie ook moeten zoeken naar een nieuwe locatie door de aanhoudende droogte in de stad. De organisatie meldt: “Alles was tot in de puntjes voorbereid toen afgelopen week door de aanhoudende droogte een tak van een boom afbrak bij de ligplaatsen voor de recreatievaart aan de Catharijnesingel. Vanwege het risico op vallende takken besloot de gemeente om de passantensteigers aan de Catharijnesingel grotendeels af te sluiten.”

Meer ruimte

Utrecht Drijft wordt daarom verplaatst naar het water van de Veilinghaven. “Op zo’n korte termijn een festival van dit formaat verplaatsen is een flinke klus, maar we zijn vooral ontzettend blij dat we zo snel een nieuwe toplocatie hebben kunnen vinden”, legt Thibaud van der Steen van Utrecht Drijft uit. “In de Veilinghaven is meer ruimte voor de rubberboten en het water is er bovendien schoner.”

Als het evenement is afgelopen wordt er direct gestart met afbouwen, om eventuele overlast voor omwonenden te voorkomen. In tegenstelling tot voorgaande jaren is deelnemen aan het rubberbotenfestival niet meer gratis. Tickets voor Utrecht Drijft kosten € 15,- per stuk en zijn verkrijgbaar via het Facebook evenement: Utrecht Drijft x Rubberboot Missie. Het dagprogramma op het water start om 13:00 uur en eindigt om 19:00 uur. Daarna gaat het feest verder tijdens de afterparty bij Club Poema.

8 Reacties

Reageren
 1. @UtrechtseSjoerd

  Dus van een leuk bijna alternatief gratis festival is het nu een gewoon festival geworden waar het draait om geld verdienen. Jammer. Krijgen we dan volgende jaar gesponsorde boten?

 2. Johan

  Daar gaan we weer. Drijvende barren en live-muziek. Heeft dus niets meer met die leuke rubberbootmissie te maken. Utrecht pretpark.

 3. Jasper

  Dat zullen de woonboot bewoners leuk vinden in de Veilinghaven… Maar ja, daar mag je niets van vinden, want dan had je maar niet in een stad moeten gaan wonen.

 4. BW

  @Jasper
  Inderdaad, de horror. Honderden rubberboten van 13:00 tot 19:00. Die woonboten raak je aan de straatstenen niet meer kwijt en de bewoners zullen nog jaren getraumatiseerd zijn.

 5. JdV

  @Utrechtsesjoerd: Jazeker. Volgend jaar beginnen we met de Raboot.
  Gevolgd door de MS Klepierre en ZM NS.

 6. Geertsen

  Tja, in die zin gaat het festival ten onder aan zijn eigen succes. Over de stap om er een volwaardig festival van te maken valt nog te discussiëren, maar los daarvan zorgt de explosief gestegen populariteit van het evenement ervoor dat je het gewoonweg niet meer gratis voor elkaar krijgt met vrijwilligers en alle faciliteiten waarvan dan verwacht wordt dat je ze hebt (toiletten, beveiliging, medische ondersteuning etc.).

  Jammer maar helaas is het ondoenlijk om het spontane karakter jarenlang vast te houden. Naast dat dit Utrecht Drijft mij een best leuk evenement lijkt (waar ik prima 15 euro voor over heb), heeft het vrij weinig meer te maken met de essentie van de oorspronkelijke Rubberboot missie: “Het evenement is dit jaar niet meer peddelen door de singels en grachten, maar dobberen op het water met drijvende barren en verschillende podia met live-muziek.”

 7. hans

  Ik hoop niet dat de boten het merwedekanaal op gaan, omdat ze dan wel eens in aanvaring kunnen komen met de boten van de roeiverenigingen.. Een snelle acht gaar meer dan 15 km per uur dus is de kans op aanvaringen groot.
  De organisatie moet dit meedelen aan de deelnemers.

 8. Karla

  De Canal Pride gaat ook die kant op…van een relatief kleinschalig feestje naar een grofstoffelijk commercieel evenement waar tout Amsterdam naar toe komt. Tijd voor een nieuw alternatief feestje!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).