Bouw 90 meter hoge woontoren Van Sijpesteijnkade van start | De Utrechtse Internet Courant Bouw 90 meter hoge woontoren Van Sijpesteijnkade van start | De Utrechtse Internet Courant

Bouw 90 meter hoge woontoren Van Sijpesteijnkade van start

Bouw 90 meter hoge woontoren Van Sijpesteijnkade van start
De toekomstige woontoren aan de Van Sijpesteijnkade. Bron: CU2030
De bouw van de negentig meter hoge woontoren aan de Van Sijpesteijnkade is woensdagmiddag van start gegaan. Eind volgend jaar wordt de toren met 266 appartementen en 29 verdiepingen opgeleverd.

De bouw van de negentig meter hoge woontoren aan de Van Sijpesteijnkade is woensdagmiddag van start gegaan. Eind volgend jaar wordt de toren met 266 appartementen en 29 verdiepingen opgeleverd.

De Utrechtse wethouder Stationsgebied Victor Everhardt gaf vanmiddag het startschot voor de bouw. De vrijesector huurappartementen variëren van 44 tot 78 vierkante meter woonoppervlak. Het monument uit 1912 op nummer 25 is integraal is opgenomen in het ontwerp.

De bouw van de woontoren is eind 2018 afgerond.

De Van Sijpesteijnkade. Het rijksmonument (witte gebouw) zal blijven staan. Foto: Nienke Kamphuis / DUIC

Gekoppelde berichten

14 Reacties

Reageren
 1. Vingervlug

  Aan de verkeerde kant van de stad

 2. Willem

  Enorm ambitieus project! Not. Huurappartementen van 44 tot 78 m2. Waarom niet hoger, geen grotere appartementen, en waarom geen koop?!?!

 3. Cico

  De aandacht gaat constant naar sociale huurders en koopwoningen met al hun financiële regelingen (huursubsidie en leensubsidie). Ondertussen is er een enorme markt voor huurders die net boven de sociale huurgrens zitten en waar kopen geen mogelijkheid is. Starters, ZZP’ers, gescheiden mensen, singles, expats, noem maar op.

 4. Johan

  Ja. Was prachtige plek geweest voor koopwoningen in het hoge segment.

 5. Y

  @vingervlug @ Willem

  Je moet toch ergens beginnen? Als 1 schaap over de dam is…..

 6. Bill

  Mag inderdaad wel hoger worden gebouwd op die plek, op naar de 120/130 meter..!! Stap toch eindelijk eens af van de kleinburgelijke 90 meter die overal in het gebied terugkomt, wordt een skyline van niets op deze manier..

 7. Een beetje kritisch maar

  @Willem

  Waarom per sé hoger?

  Misschien willen veel mensen wel niet gewoon hoger. Alleen omdat jij dat wil, wil dat nog niet zeggen dat het dan maar moet gebeuren.

 8. Jeroen

  Hoera! De zon gaat weer uit het noorden schijnen.

 9. Ricard

  @een beetje kritisch maar, ik denk dat er zeker wel interesse is voor hogere gebouwen. Zelf zou ik er niet willen wonen, maar zou het wel erg mooi vinden voor de skyline van Utrecht. Met alle gebouwen van 90 meter die er nu gaan komen krijg je wel een erg vreemde skyline.

  Was er niet al eens via een poll uitvraag gedaan of mensen vonden dat er hoger (dan de dom) gebouwd zou mogen worden??

 10. JH

  Het worden allemaal van die torentjes waarvan de top op 90 m is weggeknipt.

 11. BramD

  Wat jammer nou toch, ook deze keer weer geen iets ruimere woningen waarmee je de oudere kapitaalkrachtige ook in de stad kunt houden. Jammer…

 12. Geenstijl@Utrecht

  Als kind vaak langsgelopen, niet beseffend dat niet alles voor eeuwig is, jammer Utrecht ik mis je steeds meer.

 13. MJPD

  Jammer, geen koop en veel te kleine appartementen. Het lijkt of er in Utrecht niets anders wordt gebouwd. Boeit mij verder niet, ben reeds voorzien

  En wat is dat toch met dat hoogbouwfetisjisme dat op deze site hoogtij viert. Wordt ook een beetje aangewakkerd door de titel, vermeldenswaardiger in de titel is om hoeveel appartementen het b.v gaat.

  Heb persoonlijk niets tegen hoogbouw, in NYC is het fantastisch (Washington DC is laagbouw, ôk môi), maar Utrecht is en blijft in mijn opinie een groot uitgevallen “dorp”. Daar past de door u getypeerde “kleinburgerlijke” grens van 90m toch prima bij?

 14. Mooi Plan !

  Een positieve ontwikkeling om ons nieuwe centrum west levendiger te maken. Een goede mix van wonen, werken, uitgaan is essentieel. Er moeten meer woon torens in dit gebied komen lijkt me om naast kantoren een goede balans te creëren.
  Eens dat hoger bouwen na, pakweg 150 of 200 m een goed idee is, maar dan langs de Leidse rijn OV as, of merwede kwartier. Is het centrum is 90 m voldoende.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).