Mitros en Portaal bouwen Skaeve Huse en tijdelijke woningen langs A2 | De Utrechtse Internet Courant Mitros en Portaal bouwen Skaeve Huse en tijdelijke woningen langs A2 | De Utrechtse Internet Courant

Mitros en Portaal bouwen Skaeve Huse en tijdelijke woningen langs A2

Mitros en Portaal bouwen Skaeve Huse en tijdelijke woningen langs A2
Artist Impression van de Skaeve Huse
Er komen 510 tijdelijke woningen en 7 zogeheten Skaeve Huse in Overtuin in Leidsche Rijn. Tussen de A2 en het Amsterdam Rijnkanaal (dicht bij de gele brug) starten Portaal en Mitros begin 2017 met de bouw.

Er komen 510 tijdelijke woningen en 7 zogeheten Skaeve Huse in Overtuin in Leidsche Rijn. Tussen de A2 en het Amsterdam Rijnkanaal (dicht bij de gele brug) starten Portaal en Mitros begin 2017 met de bouw.

De komst van Sakeve Huse is een langlopend proces geweest. De woningen zijn bedoeld voor mensen met een gebrek aan sociale vaardigheden, die elders niet kunnen wonen of willen aanpassen aan hun woonomgeving. In de volksmond wordt daarom al jaren gesproken over ‘asowoningen’. Deze mensen gaan intensief begeleid worden. Voor de begeleiders van deze mensen wordt ook een woning op het terrein ingericht.

De Skaeve Huse en de studio’s staan op hetzelfde terrein maar zijn gescheiden van elkaar.

Rond de zomer van 2017 zijn de woningen klaar om in te wonen. Mitros en Portaal zijn blij dat ze hiermee snel extra sociale huurwoningen kunnen opleveren. De tijdelijke studio’s zijn bedoeld voor jongeren. Er is ook ruimte voor andere mensen die woonruimte van de corporaties nodig hebben, zoals statushouders en mensen die de maatschappelijke opvang verlaten.

De 510 studio’s komen kant en klaar geleverd naar Leidsche Rijn en worden daarna geplaatst op de fundering. De woningen zijn 21 vierkante meter, gestoffeerd en volledig zelfstandig (eigen keuken en sanitair). De studio’s zijn verdeeld over vier blokken, hebben elk vijf woonlagen en een lift. De huurprijs wordt circa 455 euro exclusief servicekosten.

5 Reacties

Reageren
 1. Zonnewende

  Beste Beslissers,

  Mooi ontwerp voor de Skaeve Huse!

  Maar…
  Jullie gaan statushouders en opvangverlaters mixen met de Skaeve Huse bewoners?

  Goedwillende mensen die (ondanks hun valse start) wat proberen te maken van hun leven, mixen met notoire niet-aanpassers (of ze nou niet kunnen of niet willen)?

  Dat lijkt me niet de ideale omgeving voor die goedwillende mensen… Statushouders krijgen een verkeerd voorbeeld van hoe het ‘hoort’ hier in Nederland. En opvangverlaters hebben nog maar net geleerd hoe het hoort.

  Ook al krijgen de Skeave Huse bewoners begeleiding, het is juist een groep die hulpmijdend is. Dus die laten zich niet zomaar helpen!

  Skaeve Huse waren nou toch juist bedoeld zodat niemand er last van had? En dan ga je die last nu juist op de schouders leggen van mensen die het al moeilijk genoeg hebben…

  Het klinkt mij als AA-mensen laten wonen tussen hulpmijdende alcoholisten. En dan verwachten dat de AA-ers dat dagelijkse drinkgelag op het bankje in hun straat wel kunnen weerstaan.

  Het is al moeilijk genoeg om je leven op de rails te krijgen en houden na een valse start. Dit lijkt me het nog moeilijker maken! Is daar over na gedacht?

 2. [email protected]

  Het is een goede oplossing, en die Skeave Huse bewoners zullen niet direct in contact komen met de gewone bewoners van deze woningen.
  Voor de goede orde, tussen de gelukzoekers zitten ook de nodige gebruiksaanwijzingen, want het zijn niet allemaal Apothekers uit Aleppo.

 3. Scherpschutter

  Jezus te paard, wat een afschuwelijk lelijke huizen zeg. En de ambtenaar die bedacht heeft dat het wel een goed idee is om (veelal laagbegaafde) onaangepasten met andere onaangepasten te laten samenwonen komt wat mij betreft ook in aanmerking voor een enkeltje Siberië.

 4. [email protected]

  Ach die service kosten weer hé, natuurlijk voor de extra’s van de directie.

 5. Stephanie

  Hoeveel stigma en vooroordelen over verschillende groepen mensen kun je op één hoop gooien zodat zij zich er naar kunnen gaan gedragen, voordat je kunt zeggen ” zie je wel?! Ik zei het toch!!”

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).